Madère

Luxe reizen naar Madeira

Bloemeneiland. Drijvende tuin. Parel van de Atlantische Oceaan. De Roepnamen van Madeira zeggen het helemaal: de schoonheid en diversiteit van het landschap zijn hier het absolute handelsmerk.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Madeira

Een tip over Madeira

Wandel langs de hoogste toppen van o.a Pico de Ariero. Het is een uitdagend parcours maar het uitzicht is het dubbel en dik waard.
Lees meer

Nog een tip over Madeira

Geniet van de High Tea in het iconische hotel Belmond Reid’s Palace.
Lees meer

Geldzaken in Madeira

In Portugal betaalt u met euro. Kredietkaarten en Belgische bankkaarten worden zo goed als overal aanvaard.
Lees meer

Klimaat in Madeira

Madeira heeft een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 23°C en in de winter temperaturen tot 17°C.
Lees meer

Gastronomie in Madeira

Madeira heeft een geheel eigen keuken, ze is niet te vergelijken met de keuken van het vaste land van Portugal. De meeste gerechten zijn vrij eenvoudig. De hoofdingrediënten zijn voornamelijk vlees (rund, varken en kip) en vis (vooral tonijn). Echte Madeirese vleesspecialiteiten zijn espetada (rundvleesspies met knoflook en laurier) en carne de vinho e alhos (gemarineerd varkensvlees). Een echte visspecialiteit is De haarstaartvis (zwarte degenvis) wordt soms bereid met gebakken banaan. Andere veel gegeten vissoorten op Madeira zijn zwaardvis, tonijn en kabeljauw. Als dessert eet men vaak vers fruit, mangopudding of passievruchtpudding. Bij de maaltijd drinkt men wijn, meestal Portugese. Madeira wijn is een aperitief wijn met een alcoholpercentage van 18%. Een alternatief is bier, op het eiland zelf brouwt men Sorte Coral.
Lees meer

Beste reisperiode naar Madeira

De beste reisperiode is van juni tot november, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag.
Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.