Verantwoord reizen

Samen naar een duurzame toekomst

Onze liefde voor luxe reizen gaat verder dan een passie voor het zoeken naar nieuwe bestemmingen en ervaringen. We begrijpen dat de ecosystemen en gemeenschappen in de wereld beschermd moeten worden om de toekomst van onze planeet veilig te stellen. Wij geloven dat de voordelen van toerisme veel kunnen betekenen voor lokale economieën, gemeenschappen en het milieu.

We werken nauw samen met onze reispartners om ervoor te zorgen dat elke vakantie die we creëren de ultieme luxe ervaring biedt en tegelijkertijd de negatieve impact beperkt. Veel van onze hotels, resorts en lodges hebben hun eigen duurzaamheidsbeleid, educatieve programma's en initiatieven voor natuurbehoud om de omliggende landschappen, zeegezichten en inheemse wilde dieren die ze delen met hun lokale gemeenschappen te helpen behouden.

Ons commitment

Als reisorganisatie weten wij als geen ander hoe mooi de wereld is. Maar helaas weten we ook dat die schoonheid niet vanzelfsprekend is. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheden en doen we zoveel mogelijk om onze negatieve impact op de wereld te minimaliseren. Lees hierover meer in ons duurzaamheidsbeleid.

Wij zijn Travelife Partner

Sinds juni 2023 maken wij deel uit van Travelife. Als certificeringsinstantie, geaccrediteerd door de Global Sustainable Tourism Council (GSTC), is Travelife de hoogste wereldwijde instantie voor duurzaamheid in toerisme, ondersteund door de Verenigde Naties. Iedere 2 jaar wordt getoetst of ondernemingen nog steeds voldoen aan de strenge criteria van Travelife.

Wat kan u zelf doen?

Duurzaam reizen betekent dat u rekening houdt met het milieu en de leefomstandigheden van mensen, zodat volgende generaties kunnen genieten van de mooie plekken op onze planeet. U kunt hierin uw steentje bijdragen door via het Belgische initiatief Greentripper de CO2-voetafdruk van uw reis te berekenen en te compenseren.