Zorg ervoor dat uw vakantiebudget beschermd is tegen onvoorziene omstandigheden. Boek een goede reisverzekering. Er zijn 2 types:

Annulatieverzekering
Voor als uw vakantie onverwacht niet kan doorgaan

 • Als u annuleert vóór uw vertrek
 • De annulatie + verzekering beschermt uw budget tot € 10.000 per persoon
 • U recupereert de kosten die u werden aangerekend
 • Als u annuleert wegens ziekte, ongeval, zwangerschapscomplicaties of overlijden
 • Als dit uzelf overkomt of iemand van uw familie
 • Als u uw job verliest of net een nieuwe job gevonden hebt

Reisbijstand- en bagageverzekering
Voor als u hulp nodig heeft in het buitenland

 • Dag en nacht bereikbaar om u hulp te bieden
 • Dekt uw medische kosten tijdens uw reis, tot €50.000 p.p., ook in privéziekenhuizen
 • Repatrieert u bij ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of van een naaste in België
 • Verzekert uw bagage bij diefstal, verlies, laattijdige aflevering of beschadiging
 • Verzekert u tijdens het duiken en het watersporten

Hoe boek ik een reisverzekering
De beste manier om uw reisverzekering te boeken is tijdens uw reservatie. In stap 2 "Optioneel" van uw boeking krijgt u de mogelijkheid om een Reisbijstand- en bagageverzekering te boeken. Bij Pegase vliegvakanties (vlucht en verblijf), exotische vakanties (vlucht en verblijf) geniet u standaard van de Pegase Annuleringsgarantie. Bij Hotel Only is de Pegase Annuleringsgarantie niet van toepassing. Wie dat wenst kan zijn budget echter extra beschermen met een annulatie+ verzekering en selecteert deze eerste optie.

Heeft u reeds uw vakantie online geboekt zonder reisbijstand- en bagageverzekering of annulatie+ verzekering en wenst u dat alsnog te doen, kan dat nog steeds via ons Pegase contactcenter op het nummet 09/248.67.06.

Waarom is een annulatieverzekering belangrijk
Alles is gepland, iedereen kijkt er naar uit, en dan plots dat onverwachte nieuws. Een medische ingreep, een vreugdevolle zwangerschap of een nieuwe job. Daar had u geen rekening mee gehouden. Maar u kan de onaangename gevolgen beperken. Uw vakantie annuleren is één zaak, daarnaast wil u niet uw hele reisbudget verliezen. Boek een annulatie+ verzekering en bescherm maximaal uw vakantiebudget, wat er ook gebeurt!

Onze verzekeringen betalen u de kosten terug die u anders kwijt bent als u annuleert. Hoe korter voor afreis, hoe hoger deze oplopen. Met de annulatie+ verzekering worden uw kosten terugbetaald tot €10.000 per persoon. Een vrijstelling van €25/persoon (op reizen zonder vervoer) of €50/persoon (flight only, cruise, pakketreizen) wordt afgetrokken. Lees hier meer informatie over de Pegase Annuleringsgarantie en de verzekering Annulatie+.

Om uw vakantie te annuleren, contacteer ons Pegase contactcenter.

Waarom is een reisbijstands- en bagageverzekering belangrijk?
U kan kiezen voor de reisbijstands- en bagageverzekering en zonder zorgen op vakantie vertrekken! De medische kosten in het buitenland, het verlies van uw bagage of een vroegere terugkeer plannen, daar wordt allemaal voor gezorgd.
Een klant vertelde: “Ik kreeg 's avonds laat een telefoontje met het nieuws dat mijn man zwaargewond naar het ziekenhuis in Benidorm werd gebracht na een verkeersongeval. De volgende dag regelde en betaalde de verzekeraar een vlucht en een hotel voor mij om bij mijn man te kunnen zijn. Drie weken hebben we bang afgewacht, maar dan kwam het verlossende nieuws: Hij mocht met een ambulancevliegtuig naar huis, en ik vloog met hem mee. De medische kosten liepen erg hoog op, maar wij hebben geen enkele factuur gezien, dankzij onze reisbijstandsverzekering.” (kost: € 139.000)

Wenst u te annuleren of een schadegeval te melden?
Download hier de nodige formulieren:

Dit is een samenvatting zonder enige contractuele waarde. Voor meer informatie, raadpleeg de algemene voorwaarden.De verzekeringen zijn opgesteld door en vallen onder de verantwoordelijkheid van Allianz Global Asistance Europe N.V. - Belgian branch, Zwaluwenstraat 2, 1000 Brussel, België, Verzekeringsonderneming toegelaten onder het codenummer 1558 – ondernemingsnummer : 0818.978.918.