Cycladen - Santorini & Mykonos

Witgekalkte huisjes, smalle straatjes & Griekse gastvrijheid

Gekenmerkt door de witgekalkte huisjes met blauwe accenten, de smalle straatjes, de Griekse gastvrijheid en het glasheldere water, ontpoppen de Cycladen zich als ware pareltjes in de Egeïsche Zee.

 

Santorini, misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende eiland van Griekenland, liet al menig hart sneller slaan. Het eiland heeft zijn spectaculair landschap te danken aan de vele vulkaanuitbarstingen. Heel wat dorpen zijn tegen de kraterwand gebouwd, wat zorgt voor die unieke aanblik. Vanop verschillende locaties op het eiland is de zonsondergang een ware streling voor het oog.

 

Op Mykonos treft u fraaie zandstranden, een bruisend nachtleven en exclusieve boetieks, restaurants en bars aan. Wat overigens niet betekent dat het eiland zijn charme verloren heeft, want Mykonos is ook een wirwar van gezellige straatjes en steegjes met witgekalkte huisjes.

 

Wilt u de Cycladen ontdekken? Dan is er niets zo fijn als van het ene eiland naar het andere te hoppen. Vooral de combinatie Mykonos-Santorini is ideaal: de twee bekendste eilanden liggen op amper drie uur varen van elkaar, en ze zijn ook nog eens heel verschillend van aard. 

 

Ontdek Mykonos

Jarenlang verwelkomde dit zonovergoten Cycladische eiland de jetset op zijn oevers. De hoofdstad, Mykonos Town, met een skyline die wordt gedomineerd door de witgekalkte windmolens bedekt met kegelvormige rieten daken, wordt beschouwd als een van de meest glamoureuze bestemmingen van Griekenland door de talloze chique bars, taverna's, boetieks en kunstgalerijen.

Bekijk alle reizen naar Mykonos

Ontdek Santorini

Voor de ultieme luxe Griekse eilandvakantie, hoeft u niet verder te zoeken dan Santorini dat aan de rand van een uitgedoofde vulkaan ligt. Steden die op de kliffen liggen, authentieke dorpjes, prachtige zonsondergangen vanuit Oia, fantastische winkelmogelijkheden in Fira, stijlvolle bars en kerken met blauwe koepels die typerend zijn voor de Cycladen ... het eiland is echt een favoriete bestemming voor romantici.

Bekijk alle reizen naar Santorini