Vacances de luxe en Kos avec Pegase

Kos

Idyllische stranden, charmante dorpjes & archeologische vindplaatsen

Kos staat bekend als één van de meest veelzijdige Griekse eilanden in de Egeïsche zee. Aangezien het eiland vrij vlak is, is het er ideaal om te fietsen. Zo ontdekt u de hoogtepunten van Kos makkelijk per fiets.

 

Het charmante Kos-stad toont u naast de vele gezellige terrasjes, winkels en restaurants ook verschillende archeologische bezienswaardigheden en de eeuwenoude plataan van Hippocrates, de vader van de geneeskunde, die volgens de legende zijn leerlingen onderwees onder deze boom.

 

Wenst u op verkenning te gaan in de omgeving? Op zo’n 17 km van Kos ligt het eiland Nisyros. Groot is het niet, amper 41 km², en toch is het een plek die sinds jaar en dag tot de verbeelding spreekt. De belangrijkste reden: het landschap wordt grotendeels gedomineerd door een vulkaan in slaapmodus die duizenden jaren geleden instortte en een enorme krater achterliet. De warmte en stoom zijn er nog steeds voelbaar.

Ontdek Kos

Kos is het fietseneiland van Griekenland. De beste manier om het betoverende eiland te verkennen is een fiets te huren. Op Kos ontdekt u prachtige ruïnes, monumenten en oude kerkjes of verdwaal in de chaotische straatjes van Kos-stad. Nog een tip? Neem de ferry naar het buurland Turkije en verken de stad Bodrum, zo slaat u 2 vliegen in 1 klap. 

Bekijk alle reizen naar Kos