Ervaring / Ontdek / Travel / Cultuur /

Lanzarote en het signatuur van César Manrique

4 August 2020 Als één man zijn stempel heeft gedrukt op Lanzarote, dan wel César Manrique. Hij creëerde er een inspirerende vorm van duurzaam toerisme, waarbij architectuur, kunst en natuur op sublieme wijze samenkomen.
Het eiland heeft veel van zijn oorspronkelijke charme behouden

Behoud lokale cultuur

Als u op Lanzarote aankomt, merkt u het meteen: het eiland heeft veel van zijn oorspronkelijke charme behouden. Dat is vooral te danken aan de inspanningen van architect, kunstenaar en milieuactivist César Manrique. Tot aan zijn dood in 1992 deed hij er alles aan om de cultuur en natuur intact te houden. Dat de woningen wit zijn, dat hoogbouw beperkt is gebleven, dat er geen reclameborden zijn langs de weg: het is allemaal aan hem te danken. Een bezoek aan de Fundación César Manrique geeft een eerste indruk van zijn inzichten, maar u moet zijn levenswerken toch vooral live ervaren

Architectuur, kunst en natuur komen op sublieme wijze samen

Kunst en natuur in harmonie

De bouwsels van César Manrique zijn uniek omdat ze ontstaan zijn in totale harmonie met de natuur. Zo is er het Mirador del Rio, een uitkijkpost op de top van een indrukwekkende klif. James del Agua is een vulkanische grot die van het binnenland tot de oceaan reikt en dienst doet als een natuurlijk auditorium met restaurant, cocktailbar en zwembad. Wat u ook niet links kunt laten liggen: Casa Museo del Campesino met zijn typisch witte architectuur, een museum waar moderne kunst en de tradities van Lanzarote elkaar omarmen.

De hotel suggestie van Pegase

Hotel Fariones *****

Dit hotel is een icoon en hét symbool van het toerisme op Lanzarote. Het is het eerste dat er werd gebouwd en heeft sindsdien een uitstekende reputatie opgebouwd. Na een grondige renovatie opende het in 2020 opnieuw de deuren op een van de meest prestigieuze locaties van het eiland: in het centrum van Puerto del Carmen met directe toegang tot een idyllische baai. De meest indrukwekkende realisatie is misschien wel het overloopzwembad. Omgeven door palmen vloeit het als het ware over in de Atlantische Oceaan.