Geniet van onze omruilgarantie

Onze unieke omruilgarantie houdt in dat een pakketreis zonder opgave van reden, tot ten laatste  28 dagen vóór datum van vertrek, éénmalig kosteloos kan worden omgeboekt naar een andere pakketreis waarbij de vertrekdatum, bestemming en/of hotel worden gewijzigd. Alle eventuele kosten bij omruiling die hierbij door de betrokken luchtvaartmaatschappij worden aangerekend en/of door de hotelier of andere leverancier, worden doorgerekend.


Voorwaarden

De Omruilgarantie geldt op door Pegase Travel N.V. aangeboden reizen uit de brochure Zuiderse Zon.

Omboeken kan enkel naar een vakantie die ten tijde van het omboeken boekbaar en beschikbaar is.

De Omruilgarantie kan enkel worden ingeroepen via het Pegase Contact Center of via uw vertrouwde reisagent.

Enkel de hoofdboeker van de boeking kan eenmalig wijzigen. Wordt er nadien nog een wijziging gevraagd, dan gelden de normale wijzigingskosten of annuleringsvoorwaarden.

Met betrekking tot het prijsverschil tussen uw oorspronkelijke reis en uw nieuwe reis, mag uw nieuwe reis nooit minder dan 50% bedragen dan de reissom van uw oorspronkelijke reis. Als de reissom van uw nieuwe vakantie duurder wordt, dan betaalt u de meerprijs van deze vakantie aan ons. Valt de reissom van uw nieuwe vakantie lager uit, dan ontvangt u van Pegase Travel een reischeque die 12 maanden geldig is. Deze cheque is te gebruiken voor het boeken van extra’s ofeen nieuwe vakantie.

Hierbij wordt rekening gehouden met het reeds betaalde bedrag van de oorspronkelijke boeking. Met de oorspronkelijke boeking wordt bedoeld de allereerst gemaakte boeking en voor de hierboven beschreven berekening wordt uitgegaan van de totale reissom van de oorspronkelijke boeking.

Hierbij wordt de waarde van de gewijzigde boeking bepaald op het moment van omboeken en voor de op dat moment geldende prijzen.

Hierbij wordt de waarde van de oorspronkelijke boeking bepaald op het moment van boeking ervan, zoals weergegeven in de oorspronkelijke boekingsbevestiging

De hoofdboeker of titularis van de reis dient ongewijzigd te blijven.

Omboeken kan tot gevolg hebben dat eventuele acties, promoties en/of kortingen die van toepassing waren bij de oorspronkelijke boeking niet langer van toepassing zijn bij de nieuwe, gewijzigde boeking, bij het gebruikmaken van de Omruilgarantie. 

De Omruilgarantie geldt niet op de verkoop van reizen uit de brochure Midden-Oosten, Exotische Droombestemmingen en rondreizen.

De Omruilgarantie geldt niet op de verkoop van verzekeringsproducten. De verzekering op de omgeruilde originele reis blijft bestaan, de premie blijft verschuldigd.

Met betrekking tot het wijzigen van het reisgezelschap van een bestaande boeking geldt dat het niet mogelijk is om bij omboeking het reisgezelschap te wijzigen (hieronder wordt zowel verstaan het wijzigen van het aantal personen, alsook het doorvoeren van naamswijzigingen).

Elke omruiling of wijziging die niet onder bovenstaande voorwaarden valt, is automatisch aan de normale wijzigings- of annuleringsvoorwaarden onderworpen. De annuleringskosten zullen hierbij telkens worden berekend op de reissom van de initieel geannuleerde boeking, conform de termijnen en voorwaarden van toepassing op het moment van het eerste gebruik van de omruilgarantie, tenzij de annuleringskosten berekend op de reissom van de laatst geannuleerde boeking, conform de termijnen en voorwaarden van toepassing op het moment van die annulering, hoger zouden zijn. In dat geval is de klant de hogere annuleringskosten verschuldigd.

De huidige voorwaarden van de Omruilgarantie zijn geldig vanaf 6/12/2023 

Wenst u meer info of wilt u gebruik maken van uw gratis omruilgarantie, contacteer onze sales & servicecenter op het nummer 09 248 67 06. Zij helpen u graag verder.