9-daagse familiereis Vitcoria Falls & Botswana

Maak met elkaar de mooiste herinneringen in de natuur

Familiereis Botswana

Toe aan een luxe en onvergetelijke familiereis Botswana vol actie en avontuur? Stop dan met dromen en laat onze Luxury Travel Advisors u helpen deze werkelijkheid te maken. Deze zinderende 9-daagse rondreis brengt u dichter bij de natuur dan ooit! Bezoek schitterende natuurgebieden waar u moeiteloos de big 5 spot, aanschouw de spectaculaire Victoria Falls over de grens met buurland Zimbabwe en vaar door de moerassen van de Okavango Delta. Tijdens deze reis maakt u gezamenlijk herinneringen voor altijd.

Bij Pegase maken we uw familiereis Botswana volledig op maat. Of u nu als koppel of met uw familie wilt rondreizen door Botswana, wij stellen uw programma samen volgens uw individuele wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw droom rondreis door Botswana? Contacteer dan onze Luxury Travel Advisors via [email protected] of via het nummer 09 248 67 06.

Voorbeeldprogramma 9-daagse familiereis Botswana

* Op avontuur door fenomenale natuurlandschappen * Spot de big 5 * Bewonder de imposante Victoria Falls * Ervaar de magie van Okavango Delta

Dag 1-3: Victoria Falls - Zambezi National Park, Zimbabwe
Deze buitengewone familiereis Botswana start op de internationale luchthaven van Victoria Falls. Hier staat een vriendelijke chauffeur u op te wachten die u naar uw lodge zal brengen.

Victoria Falls betekent in de lokale taal: “Mosi-oa-Tunya ofwel “de rook die dondert”. U begrijpt meteen waarom als u ziet hoe deze enorme watervallen zich met volle kracht in de 108 m diepe en heel smalle Batoka-kloof storten. De enorme mistsluier die hierdoor wordt gevormd, is op zonnige dagen mijlenver zichtbaar. In het kleine stadje Victoria Falls worden tal van activiteiten aangeboden om u op een rustige of actieve manier te vermaken. Savoureer uw High Tea in de koloniale sfeer van het historische Victoria Falls Hotel. Waag u aan een zipline avontuur of een bungeesprong of boek een helikopter voor een spectaculaire vlucht over deze ontzagwekkende watervallen.

5 kilometer verderop ligt het Zambezi National Park, een schitterend natuurgebied dat zich langs beide zijden van de weg naar het grensstadje Kazungula uitstrekt. Enerzijds grenzend aan de Zambezi rivier en aan de andere zijde aan de Chamabondo Vlei. Het natuurpark herbergt een grote verscheidenheid aan dieren waaronder de Afrikaanse olifant, leeuw, Kaapse buffel en luipaard.
Geniet van het verblijf in de kleinschalige lodge die u trakteert op een adembenemend 360° uitzicht op de Zambezi rivier en de prachtige natuur van het Zambezi National Park. Maak een spannende safaririt langs de oever van de rivier of kies voor een boottocht en geniet van het unieke uitzicht op de wilde dieren die door het park zwerven. Een begeleide wandeling laat u de fascinerende wereld van de kleinere dieren, de planten en talloze vogels in het natuurpark ontdekken.

Dag 3-6: Moremi Game Reserve, Botswana
Deze ochtend wordt u opgehaald bij de lodge voor een rit naar de luchthaven van Kasane in Botswana. Hier stapt u aan boord van het vliegtuig voor een korte panoramische vlucht naar de Xakanaxa landingsbaan in de Moremi Game Reserve. In Moremi draait alles om het zoeken en observeren van groot wild. Luipaarden houden zich schuil tussen de takken van de torenhoge bomen, wilde honden besluipen de waterbokken bij de met nijlpaarden gevulde lagune, taferelen die nog lang in het geheugen gegrift zullen staan. Verken de kanalen per boot en wees verwonderd bij het aanzien van de vele prachtige vogels die naast u komen aangevlogen.

U verblijft in een familievriendelijk kamp aan de oever van de Maunachira rivier. Deze rivier mondt uit in de Xakanaxa lagune in het hart van de Okavango Delta. Het luxueuze kamp is gebouwd naar het ontwerp van een Afrikaanse dorp en biedt een ongelooflijk uitzicht. De safarigidsen nemen u dagelijks mee voor een spectaculaire tocht per 4x4 wagen of per motorboot op de Okavango-rivier.

Reisaanbod

De vanafprijs van deze luxe 9-daagse familiereis Botswana bedraagt: € 9430 per persoon op basis van een verblijf in een tweepersoonskamer, bezet met twee personen.

Tijdens deze reis verblijft u in de volgende accommodaties:

Victoria Falls/Zambezi National Park - Old Drift Lodge
Inbegrepen: alle maaltijden, een selectie aan lokale dranken, conservation fee, heen en terug transfers van/naar Victoria Falls luchthaven, shuttle naar Victoria Falls, een selectie aan activiteiten: game drive, begeleide natuurwandeling, begeleid bezoek aan de Victoria Falls (excl. toegangsticket).

Moremi Game Reserve – Okuti Camp
Inbegrepen: alle maaltijden een selectie aan lokale dranken, park fees, wasserijdienst, safari activiteiten (gegarandeerd privaat voertuig vanaf 4 personen) en boottochten (afhankelijk van het waterpeil).

Okavango Delta – Shinde Footsteps
Inbegrepen: alle maaltijden een selectie aan lokale dranken, park fees, wasserijdienst, safari activiteiten (gegarandeerd privaat voertuig vanaf 4 personen), begeleide natuurwandelingen en boot- en mokorotochten (afhankelijk van het waterpeil).

Goed om te weten:
Zowel de hotels als desbetreffende kamertypes zijn te allen tijde onder voorbehoud van beschikbaarheid. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen (01/11-20/12/2024) en berekend op basis van de wisselkoers van de USD dd. 19/04/2024. De prijzen zijn onderhevig aan wisselkoersschommelingen.Voor meer informatie kan u terecht op [email protected] of 09 248 67 06.

Dag 6-9: Okavango Delta, Botswana
De volgende dagen ontdekt u de échte magie van de Okavango Delta, een immense waterrijke oase vol olifanten en vogels. De Okavango Delta heeft vele gezichten die het hele jaar door veranderen onder de invloed van het weer. Het waterpeil stijgt en daalt waardoor eilanden groter en kleiner worden en de dieren zich verplaatsen naar waar het leven het gemakkelijkst en het gras het groenst is. In enkele dagen tijd kan een zandpad veranderen in rivier, waardoor de safaris nog enkel mogelijk zijn per boot. Afhankelijk van de plaats en het tijdstip dat u in de Okavango Delta verblijft,zullen de activiteiten verschillend zijn, maar ook de dieren die u zal spotten. Het waterrijke hart van de delta kunt u het beste ontdekken per mokoro (traditionele kani) waarbij u door de ondiepe kanalen en overstromingsgebieden glijdt, maar ook te voet, tijdens een wandeling over de eilanden. Het intieme bush camp waar u overnacht ligt in de private Shinde Concessie, één van de meest diverse regio’s van de Okavango Delta, gekenmerkt door verschillende habitats: rivierbossen, palmeilanden, permanente moerassen en droge vlaktes. Het recent gerenoveerde kamp blijft de traditie van de authentieke safaris trouw. U ervaart er de historische charme van de safaris uit lang vervlogen tijden. Blik ‘s avonds bij het kampvuur ontspannen terug op de belevenissen van de dag en geniet van heerlijke gerechten onder een glinsterende sterrenhemel.

Dag 9: Maun – Terugreis
De laatste momenten om van deze prachtige natuur te genieten zijn aangebroken. Nadat u afscheid heeft genomen van de kampmedewerkers en uw gidsen, reist u terug naar de luchthaven van Maun voor uw terugvlucht.

Kies voor The Young Explorers Program (mits toeslag)
Wilt u de vakantie met het ganse gezin naar een nog hoger level tillen? Kies dan voor het Young Explorers Program. Dit programma (4d/3n) is speciaal ontworpen om families aan te moedigen om samen de wonderen van de Afrikaanse wilderness te ontdekken. Samen met de gespecialiseerde familiegids gaat u op verkenning. De focus van het programma wordt afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Het schema is flexibel, want het hoofddoel is het creëren van een onvergetelijke familievakantie voor iedereen. Ouders kunnen kiezen voor rust en stilte, terwijl de kinderen door de Young Explorers Guide worden vermaakt en prachtige avonturen beleven. De nadruk ligt op het leren opsporen van wild, zowel te voet als in 4x4 safarivoertuigen. Kinderen leren vallen maken voor kleine dieren, de geuren en geluiden van de bush herkennen, dierensporen en verschillende vogelsoorten herkennen, een mokoro besturen (afhankelijk van het waterpeil), zelfs een safarivoertuig besturen en met pijl en boog of een luchtpistool op blikjes schieten. Elke dag een nieuwe unieke belevenis en aan het eind van het verblijf worden ze beloond met een heus Young Explorers-diploma. Vraag ons naar het gedetailleerde programma. De prijs: “op aanvraag”.

Praktische informatie

Inbegrepen:

 • Onthaal op de luchthaven bij aankomst
 • Transfers over de weg in Victoria Falls, Zimbabwe
 • Binnenlandse vluchten in Botswana (*):
  - Kasane/Xakanaxa
  - Xakanaxa/Shinde
  - Shinde/Maun
 • Transfer landingsstrook/lodge/landingsstrook
 • 8 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Safari-activiteiten onder begeleiding van professioneel Engelssprekende gids/rangers
 • Volpension tijdens de safari, inclusief een selectie aan dranken volgens het aanbod van de lodges
 • Activiteiten volgens het programma van de lodges (zie hotelaanbod)
 • Alle toegangstickets voor de wildparken
 • Lokale taks

  (*) Belangrijk: binnenlandse vluchten tussen de natuurparken worden uitgevoerd met kleine vliegtuigen (uurrooster en aantal tussenstops is niet gegarandeerd en onderhevig aan wijzigingen, zelfs op de dag van vertrek). Er gelden bagagebeperkingen en klanten die meer dan 100 kg wegen, moeten om veiligheidsredenen voor twee stoelen betalen.

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten (tenzij anders vermeld)
 • Overige niet vermelde excursies
 • Overige niet vermelde maaltijden
 • Premium Dranken
 • Visakosten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor gidsen en kruierdienst
 • Reisverzekering
 • Eventuele wijzigingen van de brandstofprijzen of lokale taksen