Luxe 5-daagse VIP rondreis Cambodja

Ontdek het magische Siem Reap

Luxe rondreis Cambodja: "VIP Siem Reap"

Eeuwenoude mystieke tempels die tot de belangrijkste archeologische vondsten ter wereld behoren, een prachtige jungle, het grootste meer van zuidoost Azië en een hartverwarmende bevolking. Siem Reap is een plek die een onbetwiste indruk op u achterlaat. Ervaar de schoonheid ervan op exclusieve wijze en duik dieper de cultuur in. Overnacht in de mooiste hotels, maak een cruise over Tonle Sap en laat u letterlijk en figuurlijk onderdompelen in een boeddhistische waterzegening. Deze reis zal u zeker niet onberoerd laten.

Bij Pegase maken we uw rondreis Cambodja volledig op maat. Of u nu als koppel of met uw familie wilt rondreizen door Cambodja, wij stellen uw programma samen volgens uw individuele wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw droom rondreis door Cambodja? Contacteer dan onze Luxury Travel Advisors via [email protected] of via het nummer 09 248 67 06.

Voorbeeldprogramma 5-daagse rondreis Cambodja - VIP Siem Reap

* Een opwindend avontuur langs de hoogtepunten van Siem Reap * Bewonder één van 's werelds mooiste bouwwerken uit de oudheid * Gondelvaren door de jungle * Geniet van luxe en exclusiviteit

Een buitengewone vakantie in Siem Reap

Siem Reap is de snelst groeiende vakantiebestemming in Cambodja en beschikt over uitstekende golfbanen, internationale hotelketens en een bruisend nachtleven in Pub Street. Maar bovenal vormt dit sfeervolle stadje de toegangspoort tot de indrukwekkende tempels van Angkor, die zonder blikken of blozen, tot de meest verbazingwekkende verwezenlijkingen behoren van de mensheid. Het groene, historische park beslaat een oppervlakte van 400 vierkante kilometer en bestaat uit imposante en gedetaillerde bouwwerken uit het Khmer-tijdperk, daterend uit de 9e tot de 15e eeuw.

Alleen al de omgeving is bijzonder om te zien. De mystieke Angkor tempels, met de Werelderfgoedlijst geprezen Angkor Wat als hoogtepunt, liggen midden in de jungle. Deze tempel symboliseert de 'hemel op aarde' en verbeeldt de aardse weergave van de berg Meru (verblijfplaats van de oude goden). In zijn bloeitijd was het Angkor complex de grootste pre-industriële stad ter wereld. Vandaag de dag vormt het het hart en de ziel van Cambodja en een staatssymbool dat op de nationale vlag prijkt.

Dag 1: Siem Reap
Deze indrukwekkende rondreis in Cambodja start zodra u aankomt op de luchthaven van Siem Reap. Hier wordt u door de gids onthaald en met een transfer naar het hotel gebracht. Geniet van een lekker drankje en fris u even op, voordat u in de late namiddag een eerste bezoek brengt aan de Angkor tempels. Als de zon ondergaat en de meeste toeristen de site verlaten, maakt u een rit langsheen het kleine circuit en snuift u de bijzondere sfeer van dit mystieke tempelcomplex. U stopt bij het eeuwenoude Baray waterreservoir, een artificieel meer dat gebouwd werd tijdens het oude Khmer keizerrijk. Van hieruit bezoekt u een aantal minder bekende tempels, maar zeker niet minder bijzonder. Geniet vervolgens van een prachtige zonsondergang en een heerlijk glaasje champagne.

Dag 2: Siem Reap
Vandaag begint u de dag met een sacrale ceremonie: een traditionele monnikzegening. In een lokale pagode wordt u letterlijk ondergedompeld in een boeddhistische “waterzegening”. Dit unieke ritueel is erg populair onder de Khmer en is bedoeld om kwade geesten, ziekte en ongeluk te weren. Deelnemers vertrekken gezuiverd, klaar om verder te genieten van de reis. Na de ceremonie brengt u nogmaals een bezoek aan tempels van Angkor. Er is zoveel te zien dat u ogen en tijd te kort komt. Om de hele site te zien, dient u minstens 3 dagen uit te trekken. Bespreek met de gids de verschillende opties en overleg welke tempels u in ieder geval wilt bezoeken. De gids zorgt ervoor dat u sowieso de hoogtepunten afgaat: de indrukwekkende Angkor Wat, de mysterieuze Bayon of de door de jungle overwoekerde Ta Phnom. U zult verrast zijn door de bijzondere architectuur van de eeuwenoude bouwwerken. De gids kent ze allemaal en weet wellicht wel een tempel te vinden waar niemand anders is, zodat u extra kunt genieten van deze unieke ervaring. Varend in een gondelboot, met een glaasje wijn en heerlijke versnaperingen zal u de dag in stijl afsluiten.


Reisaanbod

De vanafprijs voor de rondreis VIP Siem Reap is op aanvraag. 

Tijdens deze reis verblijft u in één de volgende accommodaties:

 • Zannier Hotels Phum Baitang 
 • Amansara

Goed om te weten
De hotels zijn te allen tijde onder voorbehoud van beschikbaarheid. Is het gewenste hotel niet meer beschikbaar, dan beschikken wij over een ruim aanbod alternatieven binnen dezelfde verblijfscategorie. Voor meer informatie kan u terecht op [email protected] of 09 248 67 06. 

 

Dag 3: Siem Reap
Vandaag ruilt u de rijstvelden, jungle en tempels voor een andere kijk op Cambodja. Aan boord van het exclusieve Heritage cruiseschip maakt u kennis met leven op het immense Tonle Sap meer. Zo ontdekt u in het drijvende dorp May Chrey en ziet u hoe houten huizen, scholen en kerken hier letterlijk op het water drijven. Leun achterover en geniet van de adembenemende schoonheid van het grootste meer van Zuidoost-Azië en neem de dagelijkse bezigheden van de dorpsbewoners in u op.

In de namiddag reist u verder naar het afgelegen Cambodjaanse hinterland en bezoekt u een ander bijzonder tempelcomplex. De Beng Mealea tempel ligt diep verborgen in de jungle en is zo goed als ongekend. Deze tempel wordt nog maar weinig bezocht en wacht op avontuurlijke reizigers. De enorme jungletempel met een oppervlakte van meer dan een vierkante kilometer, is grotendeels overwoekerd door de begroeiing. Beng Mealea is in de 12e eeuw gebouwd in de onmiskenbare Angkor Wat stijl, onder het bewind van Suryavaraman II. Men vermoed dat de tempel fungeerde als een soort prototype voor Angkor Wat.

Dag 4: Siem Reap - Dagexcursie per Jeep
Vandaag gaat u op pad met een jeep en vertrekt u naar de Kbal Spean heuvel. Hier stopt u voor een prachtige wandeling van ongeveer 45 minuten. Onderweg ontdekt u een zeldzame verzameling gravures uit de Angkor periode, uitgehouwen in de zandstenenrotsen onder de rivier. Ook wandelt u langs de rivierbedding met 1000 linga sculpturen. Geniet van de natuur om u heen en bewonder de kleine rivier met waterval (seizoensgebonden). Zet de tocht verder naar de prachtig bewerkte rood-roze zandstenen tempel van Banteay Srei – een juweel van Khmer-kunst met verfijnde decoraties tot in de kleinste details. Op de terugweg brengt u nog een bezoek aan het “Landmines Museum”, waar u wordt ongedompeld in de geschiedenis van conflicten en landmijnen. Geniet ‘s avonds van de Phare The Cambodian Circus Show in het Phare Theater in Siem Reap; een mooie afsluiting van deze bijzondere reis.

Dag 5: Siem Reap
Helaas zit het er na vandaag op. Ontbijt nog even lekker in het hotel en geef zelf invulling aan de vrije uren, voordat u met de transfer naar de luchthaven van Siem Reap word gebracht, in aansluiting op uw terugvlucht naar Europa. Ook kan u ervoor kiezen om de reis te verlengen met een strandextensie op het paradijselijke eiland Koh Rong.

Praktische informatie

Inbegrepen:

 • Verblijf in een tweepersoonskamer
 • Engelssprekende gids in Siem Reap (andere talen mogelijk op aanvraag – afhankelijk van beschikbaarheid)
 • Alle transfers en verplaatsingen met een privaat voertuig met airconditioning, tenzij anders vermeld.
 • Alle toegangstickets voor de bezoeken zoals vermeld in het programma
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Fast track service op het vliegveld van Siem Reap
 • Visakosten voor Cambodja: 30 usd per persoon

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten  
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige niet vermelde excursies
 • Overige niet vermelde maaltijden en dranken (ter plaatse te betalen) 
 • Voluntary Carbon Offset Compensation: USD1.50 per persoon per dag 
 • Visakosten
 • Kosten voor camera, video
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor gidsen en kruierdienst
 • Reisverzekering
 • Eventuele wijzigingen van de brandstofprijzen of lokale taksen