4-daags extensieprogramma Laos

Ontdek de fascinerende stad Luang Prabang

Extensieprogramma Laos: "Hoogtepunten Luang Prabang"

Wilt u uw rondreis door Vietnam combineren met een bezoek aan Laos? Verleng dan uw vakantie door zuidoost-Azië met het extensieprogramma Cambodja. In 4 dagen tijd ontdekt u de highlights van hoofdstad Luang Prabang. Ontdek de historische schatten, neem deel aan eeuwenoude tradities en maak een prachtige cruise over de Mekong, één van Azië's belangrijkste rivieren.

Bij Pegase maken we uw rondreis Vietnam volledig op uw maat. Of u nu als koppel of met uw familie wilt rondreizen door Vietnam, wij stellen uw programma samen volgens uw individuele wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw droom rondreis door Vietnam? Contacteer dan onze Luxury Travel Advisors via [email protected] of via het nummer 09 248 67 06.

Voorbeeldprogramma 4-daags extensieprogramma Laos - Op ontdekking door hoofdstad Luang Prabang

* Ontdek de verborgen schoonheid van Laos * Cruisen over de beroemde rivier Mekong * Een spiritueel tintje * Een combinatie van cultuur, traditie en natuur

Dag 1: Vietnam - Laos
Verlengt u uw rondreis Vietnam met een aantal bijzondere dagen in Laos? Dan vliegt u vandaag vanuit Hanoi naar Luang Prabang om een aantal zeer unieke highlights van Laos te ontdekken. Hier wordt u onthaald op de luchthaven en naar uw verblijf voor de komende dagen gebracht.

Dag 2: Laos - Luang Prabang
Vandaag gaat u aan boord van de Shompoo Cruise en vaart u via de Mekong naar de mystieke Pak Ou grotten. Deze grotten zijn bezaaid met duizenden Boeddhabeelden en ademen een serene en spirituele sfeer. Ook bezoekt u het “whiskeydorp” Ban Xang Hai waar u alles leert over het traditionele digitaliseringsproces van Lao Lao, de lokale rijst whiskey. Na een heerlijke lunch aan boord van het cruiseschip, kan u op de terugweg genieten van het uitzicht op de weelderige landschappen langs de rivier.

Bij uw terugkeer in Luang Prabang ontdekt u de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, waaronder het Koninklijk Paleis (tegenwoordig het Nationaal Museum), de boeddhistische tempels “Wat Xieng Thong en “Wat Mai Suwannaphumaham”. Trek aan het eind van de middag naar Phousi Hill voor een perfecte zonsondergang en een spectaculair uitzicht op de stad, de Mekong rivier en het gebergte. Wenst u nog meer te ontdekken? Bezoek dan ’s avonds ook nog de levendige avondmarkt. Wandel langs de kraampjes met handgeweven textiel, kunst en ambachtswerk én ga op zoek naar het perfecte souvenir. De eerste avond in Luang Prabang sluit u af met een heerlijk diner in het 3 Nagas restaurant, waar u de traditionele Laonese keuken proeft in een historisch decor.


Reisaanbod

De vanafprijs voor de 4-daagse extensiereis Laos bedraagt: € 1340 per persoon bij een minimum van twee deelnemers. Dit betreft een verblijf in een comfortabel boutique hotel. Indien u meer luxe wenst, dan boekt u een gradatie hoger. De vanafprijs voor een nog luxer hotel bedraagt: € 2610 per persoon bij een minimum van twee deelnemers

Hotelaanbod boetiekhotels:

 •  Avani + Luang Prabang

Hotelaanbod luxe hotels:

 • Rosewood Luang Prabang

  Goed om te weten
  Zowel de hotels als desbetreffende kamertypes zijn te allen tijde onder voorbehoud van beschikbaarheid. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen (03/05-31/10/2024) en berekend op basis van de wisselkoers van de USD dd. 15/04/2024. De prijzen zijn onderhevig aan wisselkoersschommelingen. Voor meer informatie kan u terecht op [email protected] of 09 248 67 06. 


  Dag 3: Ontdek het platteland van Laos
  De volgende dag verkent u het leven op het platteland, tijdens uw bezoek aan Living Land Farm. Deze unieke ervaring neemt u mee naar de wereld van de Laonese landbouw en in het bijzonder de teelt van de kleefrijst; een onderdeel van elke Laonese maaltijd. Een interactieve sessie waarbij u het productieproces leert kennen; een leuke activiteit voor het ganse gezin. Na een heerlijke lunch van vers geoogste rijst, reist u verder naar de Kuang Si Waterfall, de grootste waterval in deze regio. Bewonder de watervallen in al hun schoonheid en neem een verfrissende duik in de kristalheldere natuurlijke zwembaden. Vlakbij kan u ook het Bear Rescue Center bezoeken, een toevluchtsoord voor honingberen, gered van stroperij (ofwel de Maleise beer, de kleinste beersoort die in Zuidoost-Azië voorkomt).

  Dag 4: Een spirituele afsluiting
  Op de laatste dag van uw verblijf in Laos, neemt u nog deel aan een serene Tak Bat Ceremony. Wees getuige van de stille processie van de in saffraankleurige gewaden getooide monniken, terwijl ze langs de straten wandelen om aalmoezen te ontvangen. Tijdens deze eeuwenoude traditie zal u onder begeleiding van uw gids een kleefrijstoffer brengen, maar u kan ook gewoon genieten van dit buitengewone spirituele moment. Na deze ceremonie kan u nog wat tijd doorbrengen op de lokale markt. Vermeng u onder de lokale bevolking en struin langs de vele stalletjes met winkelwaar. Voordat u terugkeert naar huis ervaart u nog een persoonlijke zegening van de boeddhistische monniken, voor geluk en rijkdom. Vraag onze Luxury Travel Advisors om het detailprogramma van dit spectaculaire programma.

  Praktische informatie

  Inbegrepen:

  • Onthaal op de luchthaven bij aankomst

  • 3 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer

  • Alle excursies, transfers onder begeleiding van een professioneel Engelssprekende gids (andere talen mits toeslag)

  • Alle verplaatsingen worden uitgevoerd in een van airconditioning voorzien privévoertuig, tenzij anders vermeld.

  • Alle maaltijden zoals aangeduid in het programma (exclusief dranken)

  • Alle toegangstickets voor de bezoeken vermeld in het programma

  • Lokale taks 

  Niet inbegrepen:

  • Internationale vluchten  
  • Binnenlandse vluchten
  • Overige niet vermelde excursies
  • Overige niet vermelde maaltijden (ter plaatse te betalen) 
  • Dranken (ter plaatse te betalen) 
  • Visakosten
  • Kosten voor camera, video
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien voor gidsen en kruierdienst
  • Reisverzekering
  • Eventuele wijzigingen van de brandstofprijzen of lokale taksen