Belevingsreis Montenegro

8-daagse excursiereis langs de schatten van Montenegro

Belevingsreis Montenegro

Montenegro is een ongerepte parel aan de Adriatische Zee. Een fascinerend land vol verborgen schatten en adembenemend natuurschoon. Deze belevingsreis is een opwindende ontdekkingstocht, waarbij de ene verrassing na de andere volgt: een boottocht over het meer van Skadar, een bezoek aan Morača River Canyon en een duik in Plava Spilja, de grootste zeegrot van Montenegro. In eeuwenoude steden als Kotor en Perast lijkt de tijd al jaren stil te staan en treft u historische schatten en eeuwenoude architectuur, terwijl u door het labyrint van smalle straatjes dwaalt. Laat u verwonderen op deze belevingsreis die begeleid wordt door een Engelssprekende gids en geniet van het comfort van één vaste verblijfsplek, van waaruit dagelijks excursies staan gepland. 

Bij Pegase maken we rondreizen volledig op maat. Of u nu als koppel of met uw familie wilt rondreizen, wij stellen uw programma samen volgens uw individuele wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw droom rondreis door Montenegro? Contacteer dan onze Luxury Travel Advisors via [email protected] of via het nummer 09 248 67 06.

8-daagse excursiereis langs de schatten van Montenegro

* Op ontdekking door balkan beauty Montenegro * Laat u verwonderen door historische steden en dorpen * Trek de natuur in * Onderbegeleiding van een Engelssprekende gids en chauffeur

Dag 1: Perast
Vandaag start de eerste excursie van het programma, maar voor het zover is wordt u opgehaald bij uw verblijf. Vanuit hier rijdt u met uw gids en chauffeur in zo’n 30 minuten naar Perast. Dit idyllische stadje dat op Werelderfgoedlijst van Unesco staat is gelegen aan de baai van Kotor en heeft een rijke geschiedenis. Dit ziet u terug aan de uitbundig versierde gevels van de Venetiaanse paleizen en de fantastische architectuur van de kapiteinshuizen. Liefhebbers van cultuur kijken hier hun ogen uit. De romantische sfeer die hier hangt doet denken aan het Comomeer in Italië. Geniet hier van schilderachtige uitzichten, bekijk de St. Nicholas kerk en bestel een kopje koffie met ‘Perast cake’. Een overheerlijk en fris amandeltaartje dat op de tong wegsmelt!

Dag 2: De Baai van Kotor - Eiland Onze Lieve Vrouw van de Rotsen - boottocht (halve dag)
Er zijn maar weinig plekken zo mooi als de Baai van Kotor. Om deze prachtige baai te verkennen, neemt u in Perast de boot. De tocht brengt u naar het kunstmatig aangelegde eiland Gospa od Skrpjela (Onze Lieve Vrouw van de Rotsen), recht tegenover Perast. Hier bevindt zich een indrukwekkend 17e-eeuws heiligdom dat versierd is met 68 barokke fresco’s die lokale schilder Tripo Kokolja met de hand heeft gemaakt.

Leuk weetje: volgens de legende werd Gospa od Skrpjela door de eeuwen heen gemaakt door lokale zeelieden die, nadat ze op 22 juli 1452 de icoon van Madonna met Kind op de rots in de zee hadden gevonden, een eed aflegden. Zo legden zij bij terugkeer van elke succesvolle reis, een steen in de baai waardoor er na verloop van tijd er gelijkelijk een eilandje uit de zee ontstond.

Na het bezoek vaart u door naar de blauwe grot, Plava Spilja, de grootste van de vele zeegrotten in Montenegro. Deze verbazingwekkende grot dankt haar naam aan het betoverende effect van het licht dat op het heldere water weerkaatst. Vergeet uw zwemkledij niet, want hier kunt u een verkwikkende duik nemen in het verfrissende water.

Dag 3: Montenegro excursie Perast- Kotor - Njeguši - Cetinje (volledige dag)
Vandaag maakt u kennis met enkele interessante sites in Montenegro. U reist via Kotor en Njeguši naar Cetinje, de oude koninklijke hoofdstad van het land.

Kotor:
Net als Perast staat ook Kotor op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De versterkte middeleeuwse stad is namelijk rijk aan geschiedenis en cultuur en was vroeger een kolonie van Venetië. In het centrum vindt u een wirwar van straatjes, gezellige pleinen, musea, kerken, cafés en paleizen. Vanaf het St Johannes fort, gelegen op een heuvel 280m boven de zeespiegel, krijgt u een adembenemend uitzicht op de stad, de haven en de Baai van Kotor.

Njeguši:
Het dorp Njeguši ligt op de hellingen van de berg Lovcens en is vooral gekend als geboorteplaats van de voormalige Montenegrijnse bisschoppen en de koninklijke familie Petrovic, die het land regeerde van 1696 tot 1918. Het plaatsje is ook gekend voor haar authentieke Montegrijnse keuken en lokale producten. Er worden namelijk ambachtelijke kazen en gerookte ham gemaakt. Proef zeker ook de oud-Slavische drank Medovina, een alcoholisch drankje gemaakt van honing.

Cetinje:
Aan de voet van de Lovcen berg bevindt zich Cetinje. Deze pittoreske “Museumstad” is een ware schatkist van Montenegrijns cultureel en historisch erfgoed uit met name de 18e en 19e eeuw. In het historische centrum vindt u verschillende barokke paleizen en voormalige ambassades die toebehoorden aan de koninklijke familie Petrović. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is het orthodoxe klooster. De kloosterkerk is versierd met middeleeuwse wandschilderijen en Byzantijnse iconen.

Excursiepakket

De prijs voor het excursiepakket Montenegro bedraagt: € 1315 per persoon bij een minimum van twee deelnemers.

Dit excursiepakket is opgemaakt op basis van verblijf in de volgende hotels:

  • Hotel Heritage Grand Perast By Rixos te Perast
  • Iberostar Slavija in Budva

Goed om te weten
I
ndien u voor uw verblijf gekozen heeft voor andere hotels is de prijs “op aanvraag”. Halve dag excursies zijn voorzien in de namiddag. 

 

Dag 4: Transfer vanuit Perast naar Budva (inbegrepen in de prijs)

Dag 5: Excursie Old Bar & Ulcinj (halve dag)
Vandaag bezoekt u Old Bar, dat aan de voet van de berg Rumija is gelegen, op 4 km afstand van de huidige stad Bar. Volgens historische bronnen bestaat Old Bar al sinds de 10e eeuw, maar er wordt aangenomen dat de stad al in de 6e eeuw bestond in de vorm een Romeins “castrum”. U snapt: er zijn hier eeuwenoude schatten te bewonderen, waaronder enkele architectonische wonderen uit het Byzantijnse, Venetiaanse en Ottomaanse tijdperk. Ontdek de St Jovan Vladimir kerk met zijn enorme gouden koepels, de Turkse hamam, de moskee en het 17e-eeuwse aquaduct.

Ulcinj: Is de meest zuidelijke kustplaats van Montenegro en is gekend om het 13 km lange zandstrand Velika Plaza, dat zich uitstrekt tot aan de Albanese grens. In Ulcini kunt u heerlijk zonnebaden, maar ook sightseeën. De oude stad wordt omringd door grote stenen muren en forten, die de stad eeuwenlang bewaakten. Ook vindt u er verschillende kerken en musea. Ten zuiden van de stad stroomt de Bojana rivier in de Adriatische Zee. De rivierdelta is prachtig om te zien en een belangrijke plaats voor trekvogels. Ze vormt de verbinding tussen het Skadar meer en de zee.

Dag 6: Excursie Moraca canyon en het meer van Biograd (volledige dag)
Houdt u van natuur? Dan is het vandaag genieten geblazen! U heeft namelijk een excursie naar de spectaculaire Morača River Canyon, die vooral beroemd vanwege de route ernaartoe: Weg E65. Deze bergpas, die zich langs de kliffen slingert, zal u in alle opzichten verbazen. Na de canyon staat een bezoek aan het Morača-klooster op het programma. Dit orthodox klooster is gelegen in de vallei van de Morača-rivier. Het werd gesticht in 1252 en is één van de bekendste middeleeuwse monumenten van het land.

De volgende stopplaats is het nationale park Biogradska Gora. Hier bezoekt u het meer van Biograd, de mooiste en grootste van de 7 gletsjermeren die verspreid liggen over het park. Het heeft een oppervlakte van wel 228.500 m2 en een gemiddelde diepte van 4,5 m. Leuk om te weten: Biogradska Gora ligt op het grondgebied van de gemeente Kolašin. Dit gebied maakt deel uit van het UNESCO World Network of Biosphere Reserves en is één van de laatste drie grote ongerepte regenwouden in Europa.

Dag 7: Excursie meer van Skadar - boottocht (halve dag)
Het Skadarmeer ligt in het zuiden en is het grootste zoetwatermeer van het Balkanschiereiland. Twee derde van zijn oppervlak ligt in Montenegro, één derde in Albanië. Deze bijzondere excursie is een must voor elk vogelliefhebber. De ondiepe oevers van het meer zijn bedekt met veel verschillende soorten planten waar tal van watervogels leven, waaronder de Dalmatische pelikaan. Ook leven er veel verschillende soorten vissen, die nog op traditionele wijze worden gevangen. Na een korte introductie over de fauna, flora en cultuur van dit gebied, gaat u het water op en geniet u van een 2 uur durende boottocht.

Dag 8: Vertrek
De 8-daagse excursiereis Montenegro is tot zijn einde gekomen. U vertrekt vandaag weer naar huis of verlengt de reis met nog een paar ontspannen dagen om alle indrukken te verwerken.

Praktische informatie

Inbegrepen:

  • Wagen + chauffeur + gids (Engelssprekend)
  • Voor elke excursie: pick up en drop off aan het hotel

Niet inbegrepen:

  • Vlucht  
  • Hotelovernachtingen 
  • Transfers luchthaven-hotel-luchthaven 
  • Maaltijden en dranken (ter plaatse te betalen)