Grande-Terre

Ontdek de andere eilanden van Guadeloupe

Grande-Terre wordt gewaardeerd om zijn eindeloze witte zandstranden, turquoise lagunes en schitterende uitzichtpunten, zoals Pointe des Châteaux, Pointe de la Grande Vigie en Porte d'Enfer.

Watersportliefhebbers halen hier ongetwijfeld hun hart op, of ze nu met familie of vrienden zijn. Zowel beginnende als geoefende golfers kunnen een ontspannende dag beleven op het 18-holes golfterrein Golf International de Saint François, ontworpen door Robert Jones Trent, gelegen in de buurt van de jachthaven.

Op gastronomisch gebied zullen de zintuigen geprikkeld worden op de talrijke lokale markten boordevol fruit, groenten en specerijen met hun glinsterende kleuren en intrigerende geuren... Dit is de ideale gelegenheid om onder de ondergaande zon te genieten van een lekkere bokit, een typisch broodje uit Guadeloupe, gevuld met kip of accras, gefrituurde visballetjes met kabeljauw en fijne kruiden. Op deze magische plek waar toeristen en bewoners zich mengen, kunt u de echte Caribische sfeer voelen.

Wilt u zich helemaal onderdompelen in de rijke cultuur en geschiedenis van Guadeloupe, breng dan een bezoek aan het Schoelcher Museum of het beroemde Mémorial Acte (MACTe). Beide musea bevinden zich in het centrum van Pointe-à-Pitre en organiseren internationale evenementen, voorstellingen en tentoonstellingen over de geschiedenis van de slavernij.

De carnavalsoptochten en -festiviteiten in januari en februari zijn een andere manier om het culturele erfgoed van Guadeloupe te ontdekken, net als de Gwo Ka muziekfestivals in juli. Deze zijn sinds 2014 door UNESCO erkend als immaterieel erfgoed.