Guadeloupe, een verrassende natuurlijke schoonheid

Ontdek de pracht van de vele stranden, watervallen, het nationale park en de vulkaan

Eilanden als een vlinder

Vanuit de lucht gezien hebben de eilanden van Guadeloupe de vorm van een vlinder. Als je gaat zeilen en in het kielzog vaart van de deelnemers aan de zeilwedstrijd Route du Rhum, droom je ervan aan land te gaan op deze eilanden. Terwijl eiland Grande-Terre uitnodigt om te luieren aan de turquoise lagunes, kun je op eiland Basse-Terre uitstekend wandelen. Kers op de taart is de Soufrière vulkaan, op 1467 meter hoogte boven het tropisch regenwoud. Guadeloupe is een groen en blauw paradijs!

Basse-Terre

Op het eiland Basse-Terre kijkt de 1467 meter hoge en actieve vulkaan Soufrière uit op de kleine Antillen. De weg naar boven leidt door het enorme bos met een bijzonder rijke vegetatie. Op de top heb je een 360° panoramisch uitzicht over de hele archipel. Met fumaroles en zwaveldampen als bonus!
Wil je iets sportiefs doen, dan kun je klimmen naar de watervallen van Carbet. Het water van rivier Grand Carbet stroomt door een schitterend groen decor. De eerste waterval is 115 meter hoog en de tweede 110 meter. Een makkelijker bereikbare waterval is de Cascade aux Écrevisses in de gemeente Petit-Bourg. Een verfrissend plekje, tenzij de rivierkreeften daar ook zo over denken ...
Aan de rand van het Nationaal Park van Guadeloupe ligt Parc des Mamelles, ook de moeite waard om te bezoeken. In dit 4 hectare groot tropisch regenwoud leven zo’n 85 diersoorten uit de Caraïben en Guyana.
Tussen toortsgember, boomvarens en wilde orchideeën vind je iguanen, toekans en pumas ...
Aan het zwarte zandstrand van Grande Anseau sud is het goed surfen of bodyboarden. Dit is ook een geliefd plekje voor de schildpadden, die hier hun eieren komen leggen.

Grande-Terre

Breng een bezoek aan de stad Pointe-à-Pitre, de hoofstad van eiland Grande-Terre. Je bevindt je hier midden in de Creoolse cultuur met koloniaal erfgoed en bontgekleurde markten. Doe een stap terug in de tijd in het Memorial ACTe, een hedendaags museum over de slavernij dat gebruikmaakt van de laatste technologiën.
Maar Grande-Terre is ook een zeeparadijs met Grand Cul de Sac Marin, een grote lagune van 15.000 hectare die Grande-Terre met Basse-Terre verbindt. De natuur is hier heel divers. Er is koraalrif en de kuststrook wordt bedekt door een ongerepte mangrove, rijk aan inheemse soorten uit de Caraïben. Op deze plek op Guadeloupe kun je de natuur uitstekend verkennen per boot, kayak of tijdens het duiken.
In het zuidelijk gelegen Saint-François houdt het koraalrif de stroming van de Atlantische Zee tegen, waardoor dit een paradijs om te zwemmen is.

Ontdek eveneens per boot de volgende kleine eilanden:

- La Désirade, een ongerept visserseiland
- Les Saintes en de schitterende baaien
- Marie-Galante, het meest authentieke eiland met runderwagens, hanengevechten en rumcafés.

In de kijker

Beleef de uitzonderlijke hoogtepunten in uw leven op de meest luxueuze manier.