Verlaten zandstrand omgeven door tropische bossen nabij beach resort in Phuket, Thailand

Phuket, de mooiste stranden en duiklocaties

Wereldberoemde koh's, tempels en natuur

Hebt u zin om te reizen naar een exotische bestemming waar het toch zeer veilig en aangenaam vertoeven is, dan is Thailand voor u de droombestemming bij uitstek!
De zeer bekende en normaal zeer drukke stranden en baaien liggen er na een jaar zonder toerisme idylisscher als ooit tevoren bij. U geniet in alle rust van alle natuurpracht en culturele highlights.
Ook de aantrekkelijke tarieven die de verschillende luchtvaartmaatschappijen aanbieden, brengen u dichter bij uw droomverblijf!

’s Werelds mooiste stranden en luxe resorts in Phuket

Phuket heeft maar weinig introductie nodig. Deze provincie van Thailand staat gekend om haar eilanden, of koh’s, haar baaien met diepblauw water en prachtige duiklocaties. De flonkerende, azuurblauwe oceaan nodigt uit om te duiken en te snorkelen. Ga zeker in op die uitnodiging, want Phuket heeft koraalriffen die bij de mooiste van de wereld gerekend worden.

Als u niet enkel de prachtige natuur en stranden wilt verkennen, heeft Phuket nog zo veel meer te bieden. Bezoek de Grote Buddha van Phuket en verwonder u aan het 45 meter hoge, wit marmeren standbeeld en over het een panoramisch zicht over het volledige eiland. Ook Old Phuket Town is zeker een bezoek waard.

Islandhopping

Phuket is een van de meest gevierde strandbestemmingen van Azië. Met lange witte zandstranden, bezaaid met dramatische rotsformaties, is de kustlijn de droom van elke escapist. Het is dus niet verwonderlijk dat eilandhoppen dé activiteit is op ieders Phuket-route.

In feite is Phuket de perfecte uitvalsbasis voor eilandhoppen in de Andamanse Zee. U ontdekt er de spectaculaire natuurlijke schoonheid van de azuurblauwe zee, de met groen begroeide kalkstenen eilanden en de fantastische duiklocaties.

Met 32 eilanden rond Phuket is het grootste probleem dat u keuze te over hebt. Welk eiland zal u kiezen?

 

 

Cultureel Phuket

Phuket Old Town
In tegenstelling tot veel Thaise provinciehoofdsteden, bezit Phuket Town veel persoonlijkheid, en nergens meer dan in de oude binnenstad. In dit historisch rijke deel van de stad vindt u heiligdommen, tempels (boeddhistisch en Chinees), sierlijke en prachtig bewaard gebleven 'shophouses', schilderachtige cafés, piepkleine drukkerijen, geïmproviseerde particuliere en openbare musea en zelfs een mini ex-red light district.

Grote Buddha van Phuket
De Phuket Big Buddha is een 45 meter hoog wit marmeren beeld dat overal in het zuidelijke deel van Phuket te zien is. Dit indrukwekkende bouwwerk staat bovenaan ieders "Must-Do in Phuket", en het is inderdaad een adembenemende bezienswaardigheid, en het panoramische uitzicht vanaf de top is adembenemend.

Blue Elephant Restaurant
Als u wilt genieten van de prachtige koloniale architectuur terwijl u een exquise Thaise maaltijd eet is Blue Elephant Restaurant uw ideale bestemming.
Dineren in een oud Chinees-koloniaal gebouw van Blue Elephant zal u de moderne wereld doen vergeten en denken dat u een royal bent die dineert in het paleis. En vanwege de verfijnde keuken heeft het restaurant ook een kookschool die culinaire cursussen aanbiedt voor diegenen die dol zijn op de Thaise keuken.

Phuket Cultureel

Prachtige stranden

Phi Phi eilanden
De Phi Phi eilanden behoren tot de mooiste in Zuidoost-Azië. Op slechts 45 minuten met de speedboot of 90 minuten met de veerboot vanuit Phuket of Krabi, bieden deze eilanden de ultieme tropische ontsnapping. Met klassieke tropische stranden, verbluffende rotsformaties en levendig turkoois water vol kleurrijk zeeleven, is het een volmaakt paradijs.

Phi Phi Eilanden

Ko Yao eiland
De prachtige Phang Nga Bay is een van Thailand's meest iconische landschappen, vaak te vinden op ansichtkaarten en toeristische posters. Het diende zelfs als decor voor de Bond film The Man with the Golden Gun. U heeft waarschijnlijk al gehoord van de meer populaire eilanden, Koh Phi Phi en Koh Samui, maar in het midden van de baai ligt Koh Yao Yai, een ondergewaardeerde plek die langzaam uit de schaduw van zijn buren treedt.

Koh Yao Yai