Luxe 9-daagse rondreis Egypte

Luxe rondreis Egypte: “De schatten van Egypte”

Een rondreis door het oude Egypte is een droom voor menig cultuurliefhebber. Bij Pegase blijft het niet bij dromen, want tijdens rondreis, "De Schatten van Egypte" stapt u daadwerkelijk terug in de tijd van de farao's. Ontdek de beroemdste tempels en piramides uit de wereldgeschiedenis, waaronder het plateau van Gizeh, de oude Egyptische stad Memphis en de tempels van Abu Simbel. Maak een luxe Nijlcruise en laat u verrassen door de fascinerende stad Caïro. Tijdens deze buitengewone reis liggen de schatten van Egypte aan uw voeten en kunt u rekenen op exclusieve overnachtingen en een onberispelijke service.

Bij Pegase maken we uw rondreis Egypte volledig op uw maat. Of u nu als koppel of met uw familie wilt rondreizen door Egypte, wij stellen uw programma samen volgens uw individuele wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw droom rondreis door Egypte? Contacteer dan onze Luxury Travel Advisors via [email protected] of via het nummer 09 248 67 06.

Voorbeeldprogramma rondreis Egypte - "De schatten van Egypte"

* Bezoek aan de piramides van Gizeh & Sakkara * Luxor, met de Vallei van de Koningen en Vallei van de Koninginnen * 4 nachten luxe Nijlcruise met bezoek aan indrukwekkende tempels * Aswan, met facultatief bezoek aan Abu Simbel

Dag 1: Caïro

Aankomst in Caïro. Hier wordt u onthaald door onze lokale vertegenwoordiger. Nadat u bent geholpen met de douaneformaliteiten, wordt u met de transfer naar uw luxe hotel gebracht waar u kunt bijkomen van de reis en heerlijk dineert.

Dag 2: Caïro
Vandaag heeft u alle tijd om de exotische en fascinerende stad Caïro te ontdekken onder begeleiding van een professionele gids. Begin met een bezoek aan het Egyptisch museum waar u 7000 jaar geschiedenis vindt. Het museum beschikt over de grootste collectie faraonische artefacten ter wereld. Zo ziet u: een bijzondere collectie sarcofagen, sieraden en papyri, maar ook beelden van de grote koningen Cheops, Chefren en Mykerinos, de bouwers van de piramides op het Gizeh-plateau. Daarnaast zijn het gouden grafmasker, de massief gouden sarcofaag en de met goud, zilver en edelstenen versierde troon van Toetanchamon, hier tentoongesteld. Bezoek na het museum de Citadel of Saladin. Bij dit middeleeuws-islamitisch verdedigingsfort op de Mokattam-heuvels treft u een waaier aan bezienswaardigheden, zoals de Muhammad Ali Pasha-moskee en verschillende musea. Trek gekregen? Probeer dan lokale versnaperingen op de Khan El-Khalili Bazaar, de grootste Arabische markt in het Midden-Oosten. Kuier door het labyrint van smalle steegjes en ontdek de talrijke ateliers, kraampjes met etenswaar en lokale ambachten.

Dag 3: Omgeving Caïro
Na het ontbijt vertrekt u met uw gids naar Sakkara, de begraafplaats van de oude Egyptische stad Memphis, het oudste en grootste complex met koningsgraven. Hier werden de eerste piramides gebouwd. Na deze te hebben bewonderd, bezoekt u de piramides van Gizeh. Dit is het enige nog bestaande klassieke wereldwonder en werd meer dan 4.500 jaar geleden gebouwd; heel bijzonder om te zien. Ook de mysterieuze Grote Sfinx van Gizeh, een beeld met het lichaam van een leeuw en een mensenhoofd, bedekt met een koninklijk hoofddoek, zult u van dichtbij bewonderen. Zorg dat uw camera is opgeladen, want al deze indrukwekkende bouwwerken wilt u vastleggen!

Dag 4: Caïro-Luxor
Vandaag is het weer tijd om wat vinkjes te zetten op uw bucketlist! Na het ontbijt vertrekt u met een binnenlandse vlucht (niet inbegrepen) naar Luxor, 's werelds grootste openluchtmuseum. Deze buitengewone plek ligt midden in de woestijn en wordt door de Nijl in twee delen verdeeld: de oostelijke en de westelijke Jordaanoever, die in de Egyptische oudheid werden beschouwd als symbool voor leven en dood. In en rondom Luxor ziet u talloze overblijfselen van het oude Thebe. Na het bezoek aan de historische stad vindt de inscheping plaats voor de luxe Nijlcruise. Tijdens deze ultiem comfortabele en volledig verzorgde bootreis, bezoekt u de westelijke oever met de Vallei der Koningen, de Tempel van Hatsjepsoet en de beroemde Memnon-kolossen. De dag eindigt met een cocktailreceptie op uitnodiging van de kapitein.

Onze reisformules

Classic: vanaf € 3500 per persoon bij een verblijf in een tweepersoonskamer of kajuit (bezet met minimaal 2 personen)
Verblijf in Caïro: Sofitel El Gezirah (3n) - Nijlcruise: MS Mövenpick Hamees 5* (4n) - Caïro: Le Meridien Airport (1n)

Luxe: vanaf € 4465 per persoon bij een verblijf in een tweepersoonskamer of kajuit (bezet met minimaal 2 personen)
Verblijf in Caïro: Four Seasons Nile Plaza (3n) - Nijlcruise: MS Sonesta Saint George 5* (4n) - Caïro: Le Meridien Airport (1n)

Classic

Sofitel El Gezirah - Caïro
Sofitel El Gezirah is een oase in het centrum van Caïro en bevindt zich op het eiland El Gezirah,vlak bij de groene, cultuurrijke wijk Zamalek. De onmiskenbare toren ligt aan de Nijl en ademt hedendaagse elegantie en een mix van faraonische, Arabische en Franse art-deco-ontwerpen. 

M/S Mövenpick Hamees - Nijlcruise
Geniet van een luxe Nijlcruise op de modern ingerichte boot, de MS Mövenpick Hamees. Aan boord wordt u op uw wenken bediend en geniet u tussen de excursies door, van veel comfort en zalige maaltijden. 

Luxe

Four Seasons Nile Plaza - Caïro
Het Four Seasons Nile Plaza is van absolute wereldklasse en biedt naast een waaier aan fantastische ontspanningsfaciliteiten, uitzicht over de Nijl en de skyline van Caïro en een onberispelijke service.

M/S Sonesta Saint George - Nijlcruise
Volledig in stijl vaart u langs de hoogtepunten van de Nijl tijdens de luxe Nijlcruise op de M/S Sonesta Saint George. De boot heeft een klassieke schoonheid, met veel mahoniehouten en elegante, op maat gemaakte meubelstukken. Aan boord wordt u op uw wenken bediend en geniet u tussen de excursies door, van veel comfort en zalige maaltijden. 

Le Meridien Airport - Caïro
Hoewel u er maar 1 nacht slaapt, zou u bijna wensen dat het langer zou duren. Al is het alleen maar vanwege de goede service, het zwembad en de comfortabele kamers, waardoor u volledig uitgerust aan uw terugreis begint. Wat ook erg prettig is aan dit luxe airport hotel is de ligging: u heeft directe doorgang naar de luchthaven. 

 

Dag 5: Karnak-Esna
Na het ontbijt bezoekt u de Tempel van Karnak, ooit het grootste religieuze centrum van het vroegere Thebe. Het tempelcomplex bestaat uit 5 verschillende tempels die gewijd zijn aan verschillende goden, met de hoofdtempel van Amon-Re als belangrijkste trekpleister. Het tempelcomplex omvat ook de beroemde staande obelisk van koningin Hatshepsut. Kortom, er valt genoeg te zien op deze fascinerende plek uit de oudheid.

Dag 6: Edfu - Kom Ombo
Vandaag staat de Tempel van Edfu op het programma, gebouwd in 237 voor Christus en één van de best bewaarde tempels in Egypte. In de 19de eeuw werd de tempel uit het zand opgegraven door een Franse Egyptoloog, maar is nog steeds bijna helemaal in tact. Na uw bezoek vaart de boot naar Kom Ombo, waar u weer een unieke tempel bezoekt. Deze is gewijd aan twee goden: de valkengod Horus en de krokodillengod Sobek. De tempel is gelegen aan een bocht in de Nijl, waar de nijlkrokodillen in het verleden, zonnebaadden aan de oever van de rivier.

Dag 7: Aswan
‘s Morgens heeft u vrije tijd aan boord, dus geniet vooral op een bedje aan het zwembad. Na de lunch staat er een korte tocht per motorboot op het programma naar het eiland Agilkia, voor het bezoek aan de majestueuze Tempel van Philae. Het is gewijd aan de godin Isis en omvat verschillende graftombes en heiligdommen. Ook bezoekt u de granietgroeven. Hier haalden de oude Egyptenaren de steensoort vandaan die gebruikt werd voor de bouw van piramides en tempels. Geniet aan het eind van de namiddag nog van een tochtje rond het Elephantine eiland met een feloek (traditionele Egyptische zeilboot) en van een galadiner met een folkloristische show aan boord van het cruiseschip. Een ding is zeker: aan deze Nijlcruise houdt u prachtige herinneringen over!

Dag 8: Aswan – Caïro
Na het ontbijt kunt u er nog voor kiezen om per vliegtuig door te reizen naar Abu Simbel (+-45 minuten). Een indrukwekkende, historische site met vier enorme, uit de rots gehouwen beelden van farao Ramses II, die uitkijken op het Nassermeer. De tempel is gewijd aan de god Ra-Hurakhty en gebouwd door Ramses II in de 13de eeuw voor Christus. Op de muren staat de farao afgebeeld in zijn verschillende heldendaden. Ernaast staat de tempel die Ramses opdroeg aan zijn favoriete vrouw, Nefertari. In beide tempels kijkt u uw ogen uit naar de kolossale beelden van wel 20 meter hoog. Het is de kers op de taart van deze buitengewone reis: deze tempels behoren namelijk tot de meest indrukwekkendste monumenten van het oude Egypte. Daarna vertrekt u weer met de vlucht terug naar Caïro en verblijft u in een luxe hotel vlak bij de luchthaven.

Dag 9: Caïro – terugreis
Na het ontbijt kunt u Cairo nog in of even ontspannen in het hotel voordat u weer terugvliegt naar Europa.

 

Goed om te weten
Zowel de hotels als desbetreffende kamertypes zijn te allen tijde onder voorbehoud van beschikbaarheid. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen (01/05-31/08/24) en berekend op basis van wisselkoers dd. 30/01/24. De prijzen zijn onderhevig aan wisselkoersschommelingen. 
Deze rondreis is “op aanvraag” en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Is het gewenste hotel niet meer beschikbaar, dan beschikken wij over een ruim aanbod alternatieven binnen dezelfde verblijfscategorie. Voor meer informatie kan u terecht op [email protected] of 09 248 48 50.

Praktische informatie

Inbegrepen:

 • Onthaal op de luchthaven
 • Transfers naar/van het hotel
 • Visa
 • Verblijf zoals aangeduid in de reisroute
 • Alle excursies zoals omschreven in het programma met private lokale Engels- of Franssprekende Egyptoloog in Caïro & lokale Engels- of Franssprekende gids tijdens de cruise
 • Alle toegangstickets voor de bezienswaardigheden tijdens het programma (tenzij anders vermeld)
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma 
 • Onbeperkt mineraalwater in de voertuigen tijdens excursies/transfers
 • Lokale BTW 14% en lokale taksen

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten  
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige, niet vermelde maaltijden (ter plaatse te betalen)
 • Dranken (ter plaatse te betalen)
 • Fooien voor de gidsen en chauffeurs
 • Kruierdiensten op luchthavens en in de hotels
 • Private gids gedurende de volledige reisroute (Caïro/Caïro)

Optionele toeslagen:

 • Binnenlandse vluchten Caïro-Luxor//Aswan-Caïro: € 375,00 per persoon
 • Toegangsticket voor de Cheops Piramide: € 37,50 per ticket
 • Toegangsticket voor de King Seti I graftombe in de Vallei der Koningen: € 106,25 per ticket
 • Toegangsticket voor de Queen Nefertari graftombe in de Vallei der Koninginnen: € 106,25 per ticket
 • Hot-air Balloon: € 150 per persoon
 • Klank & Licht Show Philae: € 81,25 per persoon
 • Abu Simbel Excursie per vliegtuig (niet privé): € 437,50 per persoon
 • Private lokale gids die meereist naar Abu Simbel : € 237,50 per persoon
 • Fototicket voor de bezienswaardigheden waar fotograferen toegestaan is
 • X-mas Eve dinner: € 375,00 per persoon
 • Nieuwjaars supplement : € 562,50 per persoon
 • Private meereizende gids vanaf Caïro tot Caïro: € 2000,00 per gezelschap