Luxe 8-daagse River Cruise "Aqua Mekong"

Een exclusieve tocht door Cambodja en Vietnam

Luxe 8-daagse Cruise Cambodja en Vietnam: "Mekong River Cruise"

De Mekong rivier op een buitengewone manier beleven? Stap dan aan boord van het luxueuze ‘Aqua Mekong’ cruiseschip. Deze buitengewone riviercruise vaart op en neer tussen de Mekong rivier in Cambodja en de Mekong Delta in Vietnam en laat u kennismaken met de diverse culturen en de veelbewogen geschiedenis. Ga met een ervaren gids op pad en bezoek lokale dorpjes, drijvende markten en boeddhistische kloosters. Bovendien wordt u aan boord van het cruiseschip volledig in de watten gelegd: laat u verwennen met een heerlijk menu, samengesteld door een bekroonde chef, geniet van een verkwikkende Khmer massage in de spa van het schip of neem het uitzicht in u op op het Observation Deck. Dit is een bijzonder avontuur dat u zeker niet wilt missen!

Bij Pegase maken we uw rondreis volledig op maat. Of u nu als koppel of met uw familie wilt rondreizen door Cambodja of Vietnam, wij stellen uw programma samen volgens uw individuele wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw droom rondreis? Contacteer dan onze Luxury Travel Advisors via [email protected] of via het nummer 09 248 67 06.

Voorbeeldprogramma 8-daagse Mekong River Cruise - Cambodja & Vietnam

* Een exclusieve cruise over de rivier Mekong * Bewonder de hoogtepunten van Cambodja en Vietnam * Ga op pad met een Engelssprekende gids * Inclusief prachtige fietstochten

Dag 1: Ho Chi Minh – My Tho (Vietnam)
De luxe cruise over de Mekong start in Ho Chi Minh. Hier wordt u onthaald op de luchthaven en naar de haven van My Tho gebracht. Wanneer u aankomt bij het cruiseschip, staat de vriendelijke bemanning van de Aqua Mekong u al vrolijk op te wachten. Vlei u neer in dit schitterende drijvend hotel en geniet door de kamerhoge ramen van panoramische uitzichten op de verschillende landschappen.

Dag 2: Binh Thanh/Sa Dec – My An Hung (Vietnam)
Deze eerste ochtend van de Aqua Mekong river cruise kunt u kiezen uit twee activiteiten: een bezoek aan het weversdorp Binh Thanh, waar u leert over de traditionele manier waarop grastapijten worden geweven of een bezoek aan Sa Dec. Het charmante stadje waar de beroemde Franse schrijfster Marguerite Duras is opgegroeid. Hier bezoekt u de authentieke markt en kunt u architectuur bewonderen uit de koloniale periode. Sa Dec staat ook bekend als bloemenstad. Er zijn verschillende bloementuinen te bezoeken en er worden meer dan 580 verschillende soorten bloemen gekweekt.

In de namiddag brengt u een bezoek aan My An Hung, een authentiek dorp in de Mekong Delta. Wandel langs de groene plantages en proef heerlijke vruchten bij een lokale familie. Ook wordt u getrakteerd op traditionele volksliedjes en een unieke eenhoorndans. Doet u liever iets actiefs? Maak dan een 17 km lange fietstocht langs rijstvelden en lokale dorpen.

Dag 3: Chau Doc – Vinh Xuong – Ka’Om – Samnor Border
Vandaag maakt u een tochtje aan boord van een skiff (smalle roeiboot). Via het Bassac kanaal vaart u naar het kleurrijke dorp Chau Doc, dat zich aan de oever van de rivier bevindt. Ontdek de lokale producten op de drijvende markt en maak kennis met de etnische cultuur van de Cham bevolking. Een busrit brengt u vervolgens naar de Long Son Pagoda, op de top van de berg Sam. Hier vertellen de aanwezige monniken u over hun eeuwenoude boeddhistische gebruiken.

Op de terugweg maakt u een korte tussenstop bij de bruisende ochtendmarkt. Daarna verkent u Long Khanh island per fiets of u gaat samen met de chef-kok op zoek naar verse ingrediënten voor een heerlijke maaltijd op de Tan Chau markt (kookworkshop, facultatief – niet inbegrepen in de prijs). Geniet na de lunch van ontspanning op het zonnedek bij het zwembad of boek een traditionele Khmer massage in de spa. Heeft u zich opgegeven voor de kookworkshop? Dan kunt u zich uitleven in de keuken en lokale gerechten bereiden, terwijl u al varend de grens met Cambodja bereikt.

Dag 4: Koh Okhna Tey – Preah Prosop (Cambodja)
Vandaag wordt weer een dag met veel nieuwe ontdekkingen. Zie behendige Khmer ambachtslieden aan het werk en leer meer over het weven en verven van de kroma, de traditionele katoenen sjaal die vrijwel elke Khmer draagt. Maak een fietstocht langs de oever van de rivier en aanschouw sierlijke boeddhistische tempels, rieten paalwoningen en witte ossen die vlak voor de kust waden. Na de lunch gaat u aan boord van de aluminium skiffs en wordt het met tamarinde (tropische bomen) omzoomde Preah Prosop bezocht. In dit afgelegen dorp met paalwoningen lijkt het alsof de tijd jarenlang heeft stilgestaan.Reisaanbod

De vanafprijs van deze reis bedraagt: € 12930 per persoon op basis van een verblijf in een tweepersoonskajuit, bezet met twee personen
Overnachten doet u in één van de 20 ruime en comfortabele suites, die allemaal een prachtig uitzicht op de rivier bieden.

Goed om te weten

 • Er zijn meerdere vaarroutes mogelijk(3, 4 of 7 nachten).
 • Alle routes zijn onder voorbehoud van wijzigingen door weersomstandigheden en andere omstandigheden.
 • De reisroute kan ook in omgekeerde richting en kan aangepast worden afhankelijk van het waterpeil.
 • Afhankelijk van de vaarroute scheept u in in Phom Penh of Siem Reap in Cambodja. Ook vertrek vanuit Ho Chi Minh City in Vietnam is mogelijk.
 • De kajuiten zijn te allen tijde onder voorbehoud van beschikbaarheid.
 • De genoemde prijzen voor deze luxe Aqua Mekong Cruise zijn gebaseerd op een kajuit op het First Deck en berekend op basis van de wisselkoers USD dd. 03/04/2024.
 • De prijzen zijn onderhevig aan wisselkoersschommelingen. Is het gewenste cruise niet meer beschikbaar, dan beschikken wij over alternatieven. Voor meer informatie kan u terecht op  [email protected] of 09 248 67 06. 

 

Dag 5: Phnom Penh (Cambodja)
De Cambodjaanse hoofdstad staat vandaag op het programma en deze bezoekt u met een gemotoriseerde tuk-tuk. De indrukwekkende rit voert u langs het Koninklijk Paleis, de Zilveren Pagode en het Nationaal Museum van Cambodja, met ’s werelds grootste verzameling Khmer-kunst. Wie wil kan het Tuol Sleng Genocide Museum en de Killing Fields bezoeken of souvenirs jagen op de Russische markt. De medereizigers die voor het kortere traject hebben gekozen, verlaten vandaag het schip. Nieuwe passagiers die de volgende dagen meereizen, worden onthaald met een aperitief bij zonsondergang. De reis gaat verder naar het hart van de machtige rivier, waar u een voorstelling van de bijzondere Khmer Apsara dans zal bijwonen. Leuk weetje: van deze Khmer traditie zijn ook afbeeldingen terug te vinden op de tempelmuren van Angkor Wat.

Dag 6: Tonle Sap River – Koh Chen – Kampong – Chhnang (Cambodja)
Deze ochtend brengt u een bezoek aan Koh Chen, het dorp van de zilversmeden die gekend zijn om hun verfijnde vakmanschap. Bewonder de prachtige zilveren schalen die de koning van Cambodja vaak als geschenk aanbiedt aan zijn belangrijke gasten. In de namiddag bezoekt u het plaatsje Kampong Chhnang langs de Khmer-rivier, dat ook wel de haven van de pottenbakkers wordt genoemd. Hier zijn archeologische vondsten gedaan uit de 6e eeuw. Een optionele fietstocht is hier mogelijk tegen een toeslag.

Dag 7: Monding van het Tonle Sap meer – Chhnok Tru – Moat Khla (Cambodja)
Vandaag gaat u verder met de verkenning van de afgelegen gemeenschappen rond het Tonle Sap meer, het grootste meer van Zuidoost-Azië dat in 1997 werd uitgeroepen tot een Unesco Biosfeerreservaat. Tijdens een boottocht over het meer, maakt u kennis met het leven van een drijvend dorp. In Chhnok Tru vaart u een ijsfabriek binnen en hoort u van de plaatselijke bevolking hoe het is om in een stad te wonen waar scholen, kerken, pagodes en zelfs een karaokebar en politiebureau drijven. Na de lunch bezoekt u nog een ander drijvend dorp: Moat Khla. In dit dorp, dat enkel via het water bereikbaar is, zal u een traditionele boeddhistische zegeningsceremonie bijwonen.

Dag 8: Tonle Sap Lake – Prek Toal – Siem Reap (Cambodja)
Natuurliefhebber? Dan komt u vandaag zeker aan uw trekken, want het Prek Toal Core Bird Reserve staat op het programma. Met zijn 22.000 hectare is het één van de grootste zoetwatermeren in Azië en een belangrijke plek voor grote watervogels, waaronder de gevlekte pelikaan, de melkachtige ooievaar, de zwartkopibis en de ongrijpbare gemaskerde vinpoot. Daarna zit de cruise er helaas op. U meert aan in Siem Reap en neemt afscheid van de bemanning en de medepassagiers. Indien u wenst, kunt u deze reis verlengen met een strandextensie Koh Rong of een andere rondreis door Cambodja of Vietnam.


Praktische informatie

Inbegrepen:

 • Verblijf in een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden aan boord van het schip
 • Een selectie aan lokale dranken (alcoholisch en niet-alcoholisch)
 • Alle vermelde excursies (tenzij optioneel) en gebruik van fietsen
 • Transfers in Ho Chi Minh City en Siem Reap (niet privé)
 • Internet
 • Lokale taksen

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten  
 • Overige niet vermelde maaltijden en dranken
 • Overige niet vermelde of facultatieve excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reisverzekering