Waarom boeken bij een touroperator?

De voordelen van een pakketreis voor u eenvoudig samengevat:

Een reis boeken bij een touroperator betekent gemoedsrust. U bent het beste begeleidverzekerd en beschermd indien u een pakketreis boekt. In de snel evoluerende wereld van vandaag waarin de reissector wel vaker het hoofd moet bieden aan een crisis, worden de voordelen van een pakketreis nog belangrijker dan voorheen.

De nieuwe pakketreizenwetgeving (de Wet betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten van 21 november 2017) beschermt u als consument meer dan ooit tevoren.

Wij hebben als reisorganisator verplichtingen die u als klant ten volle beschermen, en deze bescherming hebt u niet indien u zelf een reis organiseert (en bv. zelf een hotel rechtstreeks boekt, en dit combineert met een vlucht die u bij de luchtvaartmaatschappij boekt).

Welke verplichtingen hebben wij als touroperator?

  • Wij hebben leveringsplicht

Als touroperator zijn we verplicht van steeds uw vakantie uit te voeren. Uw luchtvaartmaatschappij gaat failliet? Wij zijn verplicht u een kosteloos alternatief te voorzien, ook al betekent dit voor ons een extra kost. Uw reisagent gaat failliet? Ondanks het feit dat wij mogelijks uw reissom niet ontvangen hebben van de reisagent, moeten wij uw reis toch verplicht uitvoeren.

 

  • Wij zijn verplicht verzekerd tegen insolventie: u bent nooit uw geld kwijt ten gevolge van een faillissement

Pegase is aangesloten bij de collectieve verzekering Insolventie van VVR/VVRO. Deze verzekering voorziet u bij financieel onvermogen van een terugbetaling van de reeds betaalde reissommen, of wanneer de reis reeds een aanvang heeft genomen, van de verderzetting van de reis of de repatriëring.

 

  • Gemoedsrust

Wij zijn verantwoordelijk en aansprakelijk voor elk deel van uw reis. Zo treden wij steeds als bemiddelaar en contactpersoon op in probleemsituaties. U kunt steeds bij ons of bij onze vertegenwoordiging op onze bestemmingen terecht.

 

Wat is juist een pakketreis?

U bent als consument dus ongelofelijk beschermd bij het boeken van een pakketreis. Maar hoe boekt u nu een pakketreis die aan deze voorwaarden voldoet? U boekt een pakketreis indien u minstens de combinatie van een hotel en een vlucht boekt bij Pegase. Deze kan geboekt worden via onze website of via uw vertrouwde reisagent. Uw reisagent is dan onze tussenpersoon en onze touroperator verplichtingen zijn zoals steeds van toepassing.