Waarom boeken bij een erkende reisorganisator?

De voordelen van een pakketreis voor u eenvoudig samengevat:

Een reis boeken bij een erkende reisorganisator betekent gemoedsrust. U bent het beste begeleidverzekerd en beschermd als u een pakketreis boekt. In de snel evoluerende wereld van vandaag waarin de reissector wel vaker het hoofd moet bieden aan een crisis, worden de voordelen van een pakketreis almaar belangrijker.

De nieuwe pakketreizenwetgeving (de wet betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten van 21 november 2017) beschermt u als consument meer dan ooit.

Wij hebben als reisorganisator verplichtingen die u als klant ten volle beschermen, en deze bescherming mist u als u een reis zelf organiseert (bij. zelf een hotel rechtstreeks boekt, en dit combineert met een vlucht die u bij de luchtvaartmaatschappij boekt).

Welke verplichtingen hebben wij als reisorganisator?

  • Wij hebben leveringsplicht

Als reisorganisator zijn we verplicht van altijd uw vakantie uit te voeren. Gaat uw luchtvaartmaatschappij failliet? Dan zijn wij verplicht om u van een kosteloos alternatief te voorzien, ook al betekent dit voor ons een extra kost. Gaat uw reisagent failliet? Ondanks het feit dat wij mogelijks uw reissom niet ontvangen hebben van de reisagent, moeten wij uw reis toch verplicht uitvoeren.

  • Wij zijn verplicht verzekerd tegen insolventie: u bent nooit uw geld kwijt ten gevolge van een faillissement

Pegase is aangesloten bij de collectieve verzekering Insolventie van VVR/VVRO. Bij financieel onvermogen voorziet deze verzekering u van een terugbetaling van de reeds betaalde reissommen. Is uw reis al begonnen? Dan verzorgt deze verzekering de verderzetting of repatriëring van uw reis.

  • Gemoedsrust

Wij zijn verantwoordelijk en aansprakelijk voor elk deel van uw reis. Zo treden wij altijd als bemiddelaar en contactpersoon op in probleemsituaties. U kan steeds bij ons of bij onze vertegenwoordiging op onze bestemmingen terecht.

  • Vaste prijzen

U bent bij Pegase zeker van de prijs die u betaalt bij boeking, want wij hanteren vaste prijzen. Zo rekenen wij geen extra toeslag bij een onvoorziene stijging van de brandstofprijzen.

Met andere woorden: u bent als consument dus ongelofelijk beschermd bij het boeken van een pakketreis. Maar hoe weet u dat u effectief een pakketreis boekt, die deze voorwaarden inhoudt? Bij Pegase boekt een pakketreis als u minstens de combinatie van een hotel en een vlucht boekt bij ons. Deze kan u via onze website of via uw vertrouwde reisagent vastleggen. Uw reisagent is dan onze tussenpersoon en onze verplichtingen als touroperator zijn zoals altijd van toepassing.