Basse-Terre

Ontdek de andere eilanden van Guadeloupe

Het Nationaal Park van Guadeloupe, gelegen op Basse-terre, werd in 1989 opgericht en beslaat 17.300 hectare. Laat u verbazen door de vele wandelpaden, parken, tuinen, rivieren, verfrissende watervallen en zijn grote verscheidenheid aan niet-giftige diersoorten. Aarzel niet om tijdens een wandeling in het regenwoud van Basse-Terre de uitdaging aan te gaan om de actieve vulkaan La Soufrière te beklimmen, waarvan de top 1.467 meter hoog is.

Na de inspanning kan u ontspannen tijdens een bezoek aan Maison du Cacao in Pointe-Noire. Hier worden de geheimen onthuld van een heerlijke zelfgemaakte warme chocolademelk tijdens een leuke workshop waar kleine en grote chocoladeliefhebbers welkom zijn.

De stranden van Basse-Terre lijken net op een postkaart met hun grote verscheidenheid aan kleuren zoals wit, oker, roze, goud en zwart en de talrijke kokospalmen. Ze nodigen uit tot relaxen na het proeven van een heerlijke zelfgemaakte kokossorbet of een Planteur met de voeten in het zand bij de Karacoli Beach Bar. Daarnaast kan u ontspannen in de natuurlijke warmwaterbronnen van Basse-Terre of de dag doorbrengen in het thermale centrum van Ravine Chaude, waarvan het mineraalwater van 33° warm bekend staat om zijn vele weldadige eigenschappen.