Coronamaatregelen Cuba

Reizen naar Cuba wordt ten zeerste afgeraden.

INFO: Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Sinds 1 juli heeft Cuba het internationale toerisme hervat. Alle internationale luchthavens van het eiland zijn nu open.

Het is bijna in het hele land mogelijk te reizen om toeristische redenen.

De Cubaanse overheden passen regelmatig de ingangsvoorwaarden aan en deze kunnen op heel korte termijn gewijzigd worden.

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle reizigers die in Cuba aankomen vanuit het buitenland hun resultaten van een Covid-19 PCR-test, uitgevoerd door een gecertificeerd laboratorium in het land van herkomst van hun reis, binnen 72 uur voor hun aankomst in Cuba presenteren.

Bovendien moeten alle reizigers bij aankomst in Cuba een betaalde PCR-test (USD 30) ondergaan op de luchthaven en hun temperatuur laten opnemen. Er moet ook een gezondheidsformulier worden ingevuld.. Toeristen zullen ook een maximum tweedaagse quarantaine moeten respecteren in afwachting van het testresultaat. Daarnaast moeten inwoners van Cuba op de vijfde dag na aankomst een tweede PCR-test ondergaan en in quarantaine blijven totdat het tweede testresultaat is verkregen. Toeristen worden ook geadviseerd om voor vertrek een reisverzekering af te sluiten.

Het dragen van een masker wordt verplicht.

Als de test positief is op Covid-19, wordt de reiziger onmiddellijk in het ziekenhuis opgenomen. U wordt met aandrang verzocht de sanitaire en afstands-maatregelen van de lokale autoriteiten op te volgen.

De meest recente informatie vindt u op: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/cuba

Klik op de hotelnaam voor meer informatie over de maatregelen per hotel: