Coronamaatregelen in Montenegro

Montenegro verdeelt landen in drie lijsten. Inwoners van landen op de groene lijst (waaronder inwoners van België) kunnen zonder extra voorwaarden naar Montenegro afreizen. Belgische reizigers ( enkel essentiële reizen) moeten er wel op letten dat zij rechtstreeks naar Montenegro reizen en niet door een land dat niet op de groene lijst staat. Voor inwoners van landen op de groene lijst wordt geen quarantaine of verplichte testen voorzien. Voor de details kan u de website(externe link) van de Montenegrijnse regering consulteren.

Landgenoten kunnen ook transiteren door Montenegro, maar doen er goed aan het Belgisch reisadvies voor de buurlanden van Montenegro te consulteren om zeker te zijn dat de reis ook na Montenegro kan verdergezet worden.

Er zijn strengere maatregelen van kracht over het hele grondgebied van Montenegro:

  • Het dragen van een mondmasker is in het hele land verplicht (vanaf 5 jaar) zowel binnen als buiten, met uitzondering van de nationale parken en op het strand. Er staan straffen op het overtreden van de preventieve maatregelen.
  • In de publieke ruimte worden bijeenkomsten toegestaan tot maximaal 4 personen. Samenkomsten thuis zijn verboden voor zij die geen lid van een familie zijn.
  • Restaurants en cafés moeten specifieke instructies volgen en zijn enkel open tussen 07h en 18h.
  • Over het hele land geldt een nachtklok van 19h tot 05h.
  • Het is verboden te reizen tussen verschillende steden/gemeenten van vrijdagavond 19h tot maandagochtend 05h.

Voor toekomstige reizen naar Montenegro kan u zich registreren via https://travellersonline.diplomatie.be