Atlantis The Royal
Dubai / Ontdek / Ervaring

De 7 meest indrukwekkende hotels van Dubai

5 October 2023

Dubai spreekt tot de verbeelding: luxueuze jachten glinsteren er als diamanten in de haven, supercars tekenen het straatbeeld en de skyline is one of a kind. Het voormalige pareldorp in de Verenigde Arabische Emiraten ademt een en al allure. Bovendien behoren de indrukwekkende hotels van Dubai tot de allerbeste ter wereld. Laat u verwonderen door deze betoverende en extravagante metropool, ontdek hoe verschillende culturen en wereldkeukens samenkomen en combineer stad en strand met recordbrekende attracties. Hier beleeft u een luxe vakantie zoals nooit tevoren…


Verblijf in de meest indrukwekkende hotels ter wereld tijdens uw vakantie in Dubai

Een infinity pool met uitzicht op de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, een extreem aquapark of restaurants waar beroemde sterrenchefs de scepter zwaaien: de hotels in Dubai zijn van een extreem hoog niveau. Maar waar drinkt u een kopje koffie met bladgoud erin en heeft u 24/7 een butler tot uw beschikking? Waar beleeft u nu echt die unieke en over de top vakantie experience zoals nergens anders ter wereld? Wij hebben de 7 meest indrukwekkende hotels in Dubai voor u onder elkaar gezet: van luxueuze beach resorts in Jumeirah Beach tot architectonische hoogstandjes in Downtown Dubai.

1. Overnachten in het nieuwe icoon van Dubai: Hotel Atlantis The Royal

17 toprestaurants, waaronder één met 1 Michelinster. Meerdere zwembaden, exclusieve party's en Cloud 22; de ultra-chique rooftop met infinity pool en uitzicht over de skyline van de stad en de Arabische Golf. Atlantis The Royal is het jongere broertje van het alom-bejubelde Atlantis The Palm en is minstens zo indrukwekkend. 's Werelds toonaangevende ontwerpers, architecten en kunstenaars creëerden van dit prestigieuze hotel een nieuw icoon van Dubai dat op menig bucketlist prijkt.

Voor wie is het geschikt? Voor iedereen die van luxe houdt, maar vooral koppels weten een verblijf hier te waarderen.
De wow-factoren van dit hotel? * Architectonisch wonder * 17 toprestaurants * Infinity pool op het dak * Toegang tot de faciliteiten van Atlantis The Palm, inclusief het grootste waterpark ter wereld.
Locatie en type vakantie? Een strandvakantie op The Palm.


2. Ontdekken en relaxen vanuit het exotische Park Hyatt Dubai

Zoekt u een heerlijke plek vlak bij alle highlights maar weg van de drukte? Park Hyatt Dubai is de dream escape. Dit fantastische, urban city resort is gelegen aan de oevers van Dubai Creek en biedt uitzicht op de jachthaven en de prestigieuze Dubai Creek Golf Club. Het combineert moorse en mediterrane elementen en behoort tot de meest indrukwekkende hotels van Dubai omdat het elegant, klassiek en zeer stijlvol is. De bekroonde spa, de promenade aan het water met verschillende toprestaurants en de infinity pool met zandstrook maken de vakantiedroom compleet!


Voor wie is het geschikt? Voor degenen die stad en strand met elkaar willen combineren.
De wow-factoren van dit hotel? * De exclusieve infinity pools met zandstrook die specifiek voor families of voor volwassenen zijn * De oase van rust vlak bij het centrum * Het ruime aanbod aan bars en restaurants.
Locatie en type vakantie? Een vakantie of citytrip met centrale ligging aan de Dubai Creek.

3. W Dubai Mina Seyahi: hét adults only hotel van Dubai

Voor een ultra comfortabele vakantie zonder kinderen is W Dubai Mina Seyahi the place to be. Dit luxueuze vijfsterrenhotel is het enige adults only hotel in Dubai en overtreft al uw verwachtingen. Alleen al het uitzicht over de nieuwe Dubai Harbour en The Palm is a-dem-benemend. Maar ook het schitterende rooftop restaurant, de infinity pool en de royale art-deco-kamers met Arabische elementen doen een grote duit in het zakje. Bovendien maakt het hotel deel uit van het ‘Mina Seyahi Complex’, waardoor u ook de beschikking heeft over alle faciliteiten van de zusterhotels Westin en Le Meridien Mina Seyahi. Wat wenst u nog meer?


Voor wie is het geschikt? Voor reizigers boven de 16 jaar.
De wow-factoren van dit hotel? * Het innovatieve design * Het Japanse rooftop restaurant met schitterende terras.
Locatie en type vakantie? Een strandvakantie aan Jumeirah Beach, vlakbij de Dubai Marina en Jumeirah Beach Residence (JBR).

4. Address Boulevard: een vijfsterrenhotel dat de skyline van Downtown Dubai siert

Address Boulevard is een prestigieus lifestyle hotel met een moderne, eigentijdse inrichting. Het hotel heeft een schitterende locatie bij de Burj Khalifa, de fonteinattractie Dubai Fountain en de indrukwekkende Dubai Opera. Winkelliefhebbers kunnen via een voetgangstunnel direct naar de Dubai Mall en Fashion Avenue. De hoogtemeters van het hotel tekenen de imposante skyline van de wijk Downtown Dubai, waar u naar hartelust kunt genieten van een onuitputtelijk aanbod aan entertainment, winkels en restaurants.  Met drie zwembaden met waterval en een speciale kidsclub is Address Boulevard ook uiterst geschikt voor familievakanties. De indrukwekkende spa en exclusieve clublounge maken het hotel tot een uitstekende keuze voor de reiziger die zowel wilt genieten van rust als van het bruisende stadsleven in Dubai.

Voor wie is het geschikt? Voor de luxe reiziger die graag in het centrum vertoeft.
De wow-factoren van dit hotel? * De schitterende, centrale locatie met uitzicht op de Burj Khalifa * Één van de beste clublounges van Dubai.
Locatie en type vakantie? Een vakantie of citytrip, met een centrale ligging bij de Burj Khalifa, de Dubai Fountain, de Dubai Opera en de Dubai Mall.

5. Verblijf op koninklijke schaal in het luxe Hotel One&Only Royal Mirage

Het romantische One&Only Royal Mirage Resort is gelegen in Jumeirah Beach en behoort eveneens tot de meest indrukwekkende hotels van Dubai. Het heeft een elegante en verfijnde Arabische stijl en bestaat uit 3 aparte gedeeltes die via schitterende tuinen met elkaar verbonden zijn: de Koninklijke Arabian Court, The Palace met een prachtige Moorse stijl en de intieme Residence & Spa, die tot de “Leading Hotels of the World" behoort. Geniet hier van weldadige spabehandelingen en spectaculaire uitzichten op de zandstranden en de skyline. Of begeef u op het privéstrand, waar u even de ogen kunt dichtdoen.


Voor wie is het geschikt? Koppels en families. Voor kinderen is er een speeltuin en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. 
De wow-factoren van dit hotel? * De prachtige ligging aan een kilometer lang privéstrand * 3 unieke hotels met elk een eigen thema * Een oase van groen.
Locatie en type vakantie? Een strandvakantie in Jumeirah Beach.

6. Dromen worden werkelijkheid in het extravagante Burj Al Arab

Als we het hebben over de meest indrukwekkende hotels van Dubai, kan het Burj Al Arab natuurlijk niet ontbreken! Het majestueuze 7-sterren hotel dat het emiraat 20 jaar geleden op de kaart zette, behoort nog altijd tot de absolute top: de suites zijn afgewerkt met bladgoud, in de badkamers staan Hermès-producten, er wordt koffie geserveerd met een laagje bladgoud en de cabanas aan het zwembad zijn voorzien van een televisie en airconditioning. En er is meer om naar uit te kijken: wat dacht u van dineren in het unieke onderwaterrestaurant, zwemmen in de infinity pool of een spabehandeling met exclusieve producten van La Prairie? Overigens is de service al net zo noemenswaardig, met butlers die ervoor zorgen dat het u nergens aan ontbreekt. Ja, dit is luxe in het kwadraat!


Voor wie is het geschikt? Voor de absolute jetset.
De wow-factoren van dit hotel? * Betoverende suites met butlerservice * De unieke restaurants * De futuristische architectuur * Het indrukwekkende SAL Beach Club met infinity pool, jacuzzi’s, bar en restaurant.
Locatie en type vakantie? Een strandvakantie aan Jumeirah Beach met zicht over het Jumeirah Beach Hotel en Madinat Jumeirah.

7. Groot, groter, grootst: laat u verwonderen in Madinat Jumeirah

Madinat Jumeirah is het grootste resort van de Verenigde Arabische Emiraten en absoluut een van de meest indrukwekkende hotels van Dubai. Met 40 hectare aan landschappen en weelderige tuinen, een rivier van 5 kilometer lang, waar tochten gemaakt kunnen worden in traditionele abra-boten en 4 exclusieve hotels: Jumeirah Al Naseem, Jumeirah Mina A Salam, Jumeirah Al Qasr en Jumeirah Dar Al Masyaf, is het een stad an sich. Een uniek paradijs met traditionele souks, een privézandstrand, een verscheidenheid aan spafaciliteiten en ongeveer 50 verschillende restaurants, lounges en uitgaansgelegenheden. We waarschuwen u maar vast: u valt hier van de ene verbazing in de andere!


Voor wie is het geschikt? Voor iedereen die verwonderd wil worden en graag alles bij de hand heeft.
De wow-factoren van dit hotel? * Het privézandstrand * De romantische Arabische stijl * De perfecte combinatie van oud en nieuw * De vele faciliteiten.
Locatie en type vakantie? Een strandvakantie in Jumeirah Beach.


Ontspan tijdens een luxe strandvakantie in Dubai of bewonder de meest iconische gebouwen van de stad

Zoals u wellicht al is opgevallen, liggen de meest indrukwekkende hotels van Dubai verspreid over de verschillende wijken van het emiraat. De hotels in Jumeirah Beach en The Palm Jumeirah zijn geschikt voor een heerlijke strandvakantie. In Downtown Dubai komen liefhebbers van architectuur aan hun trekken. En dan is er nog Dubai Marina. Een chique wijk met een ontspannen sfeer, vele restaurants, een bruisend nachtleven en uitzicht op de betoverende kustlijn. Weet u al waar u naartoe wilt?

Daarnaast zijn er ook nog andere wijken in die een bezoek waard zijn tijdens een vakantie in Dubai:


De beste reistijd voor een vakantie naar Dubai

Of u nu voor een strandvakantie naar Dubai gaat of voor een citytrip, u zult in ieder geval op een comfortabele plek terechtkomen. U weet namelijk nu waar u de meest indrukwekkende hotels van Dubai vindt en waar u deze kunt boeken. Vraagt u zich nog af wat de beste reistijd is voor deze bijzondere bestemming? Het emiraat kan het hele jaar door bezocht worden. De beste en meest aangename periode is vanaf oktober tot mei. Tijdens de warmste maanden (juni-september) geniet u van uiterst aantrekkelijke hotelprijzen. Voor verkoeling kan u dan terecht in één van de verkoelde hotelzwembaden en tijdens de zomer geniet u van talloze en exclusieve promoties (Dubai Summer Surprises), eveneens gericht op families met kinderen.

 

Wilt u ook graag Dubai ontdekken? Bekijk hier het volledige aanbod.


Dubai skyline
  • Dubai
  • Ervaring
  • Ontdek

Top 7 must-do’s in Dubai

Dubai, het glinsterende juweel van de Verenigde Arabische Emiraten, staat bekend om zijn verbluffende skyline, weelderige luxe en extravagante levensstijl. Deze dynamische stad aan de Perzische Golf heeft echter nog zoveel meer te bieden. Wij hebben hieronder 7 absolute must-do’s opgelijst om het meeste uit uw verblijf in deze opwindende stad te halen.
  • Malta
  • Ervaring
  • Ontdek
  • Travel

Een korte reis naar een lange geschiedenis

Hoe klein de Maltese archipel ook moge zijn, de ligging is wel erg strategisch in het Middellandse Zeegebied. Niet te verwonderen dus dat er al sinds 7.000 jaar beschaving gekend is op de eilanden.
  • Ervaring
  • Ontdek
  • Travel

Droom en beleef de wereld vanuit uw zetel

In deze bijzondere tijden zag u mogelijks een reis waar u al lang naar uitkeek in het water vallen. Of u twijfelt of uw zomervakantie nog kan doorgaan. Deze bijzondere tijden mogen u echter niet tegenhouden om te dromen van uw volgende reis.<br /> <br /> Daarom selecteerden wij de leukste films &amp; tv-programma&rsquo;s, die u kunnen inspireren en in andere sferen brengen. U ontdekt vanuit uw zet...
  • Ervaring
  • Natuur
  • Ontdek
  • Travel
  • Marokko

Atlasgebergte: schoonheid op eenzame hoogte

Het Atlasgebergte is een verademend en adembenemende stukje Marokko. Een tocht doorheen dit gebied brengt u van het ene hoogtepunt naar het andere. U ervaart er een andere kant van het land: nomadenstammen en Berbervolkeren, bizarre rotsformaties en gigantische watervallen, eindeloze panorama&rsquo;s en uitzichtpunten.
  • Ervaring
  • Ontdek
  • Travel
  • Cultuur

Lanzarote en het signatuur van César Manrique

Als &eacute;&eacute;n man zijn stempel heeft gedrukt op Lanzarote, dan wel C&eacute;sar Manrique. Hij cre&euml;erde er een inspirerende vorm van duurzaam toerisme, waarbij architectuur, kunst en natuur op sublieme wijze samenkomen.
  • Malta
  • Ervaring
  • Ontdek
  • Travel

Een korte reis naar een lange geschiedenis

Hoe klein de Maltese archipel ook moge zijn, de ligging is wel erg strategisch in het Middellandse Zeegebied. Niet te verwonderen dus dat er al sinds 7.000 jaar beschaving gekend is op de eilanden.
  • Ervaring
  • Gastronomie
  • Natuur
  • Ontdek

Een oase van luxe en een vleugje avontuur tijdens een vakantie op Mauritius

Het droomeiland Mauritius, ook wel de parel van de Indische Oceaan genoemd, heeft het allemaal: blauwe lagunes, een rijke onderwaterwereld, hagelwitte stranden, kokospalmen en prestigieuze hotels. Tel daar een warm onthaal, een mix van culturen en een vleugje magie bij op en u heeft alle ingredi&euml;nten voor de ideale vakantiecocktail.<br /> <br /> De magie moet u zelf beleven, maar Pegase onthu...
  • Ontdek
  • Travel
  • Natuur

Laat je inspireren door anderen

In deze bijzondere tijden zag u mogelijks een reis waar u al lang naar uitkeek in het water vallen. Of u twijfelt of uw zomervakantie nog kan doorgaan. Deze bijzondere tijden mogen u echter niet tegenhouden om te dromen van uw volgende reis.<br /> <br /> Daarom selecteerden wij de leukste films &amp; tv-programma&rsquo;s, die u kunnen inspireren en in andere sferen brengen. U ontdekt vanuit uw zet...
  • Ontdek
  • Natuur
  • Combinatiereizen
  • Cultuur

Op ontdekking in Zuid-Afrika

Van wereldsteden en culinair genot tot ongerepte landschappen en unieke overnachtingen... Zuid-Afrika heeft het allemaal! In dit blog nemen we je mee op rondreis doorheen het prachtige Zuid-Afrika.
  • Thailand
  • Ontdek

Uitzonderlijke wellnessresorts in Thailand

Yoga op het strand, gezond eten en drinken, op maat gemaakte wellnessprogramma&rsquo;s en een waaier aan holistische behandelingen. In Thailand vindt u uitzonderlijke wellness resorts waar lichaam en geest volledig in balans worden gebracht. Ontsnap aan de dagelijkse sleur, maak u los van eventuele stress en geniet van me-time op exclusieve plekken in de natuur. Tijdens een wellness vakantie in Th...
  • Egypte
  • Ervaring
  • Zeilen
  • Travel

Zeilen in de zon

El Gouna is een sprankelend oord, neergevlijd langs tien kilometer gouden zandstrand aan de Rode Zee. Maar de charme van het azuurblauwe water beleeft u natuurlijk pas echt ten volle door z&eacute;lf het ruime sop te kiezen. Tijdens deze exclusieve zeiltocht met een luxueuze catamaran vaart u net voor zonsondergang de haven uit. De wind streelt uw haren, de zon bruint uw gezicht. U gaat op zoek na...
  • Ervaring
  • Gran Canaria
  • Lopesan
  • Travel

UNIQUE by Lopesan

Lopesan verrast u met een nieuw en exclusief concept: dankzij &lsquo;UNIQUE by Lopesan&rsquo; geniet u van exclusieve faciliteiten en services die voor een onvergetelijke vakantiebeleving zorgen. Als UNIQUE-gast kunt u rekenen op de beste kamers in de hotels, krijgt u toegang tot de meest exclusieve zones en zijn er tal van uitnemende privileges voor u weggelegd.<br />
  • Ervaring
  • Natuur
  • Seychellen
  • Travel

Natuurpracht op de Seychellen

Als de Seychellen voor &eacute;&eacute;n ding garant staan, dan wel natuurschoon. Smaragdgroene heuvels, diepblauwe lagunes, parelwitte zandstranden. Onder de Afrikaanse zon ontrolt zich een landschap dat in kleuren, geuren en vormen zijn weerga niet kent. Een overzicht van wat u alvast niet links mag laten liggen.
  • Ervaring
  • Travel
  • Turkije
  • Wellness

Het lichaam op zen in de Turkse hammam

In Turkije is een bezoek aan de hammam een echte way of life geworden. Wilt u het lichaam reinigen, de spieren ontspannen en de geest opladen? Dan biedt een visite aan een Turks badhuis &eacute;&eacute;n van de meest relaxerende wellnesservaringen die er zijn.
  • Combinatiereizen
  • Thailand
  • Ervaring

Mag het ietsje meer Thailand zijn?

Dankzij onze combinatiereizen in Thailand mixt u een eigen cocktail uit de talloze kleuren en kicks die het land te bieden heeft: lokale eettentjes, coole designhotels, tempels, Boeddhabeelden, massages, markten, rijstvelden, stranden en ander natuurschoon... Ons aanbod geeft u de kans om een verblijf in Bangkok te combineren met wervelende uitjes in de stad of een strandvakantie. Of u flitst van ...
  • Ervaring
  • Gastronomie
  • Thailand
  • Travel

Sterren kijken in Bangkok

Bent u een fijnproever, dan is <a href="/nl-be/bestemmingen/thailand">Thailand</a>&nbsp;de hemel op aarde. Niet voor niets zijn beroemde chefs van over de hele wereld hier de afgelopen jaren neergestreken om te koken. De verse, exotische ingredi&euml;nten die hier voorhanden zijn prikkelen alle zintuigen en inspireren koks om onge&euml;venaarde gerechten vol geur, kleur en smaak te cre&euml;ren. N...
  • Gastronomie
  • Wellness
  • Ervaring
  • Griekenland

4 juweeltjes van Grecotel Hotels & Resorts

Wie droomt er niet van om wakker te worden met een adembenemend uitzicht over het glinsterende turquoise water, de dag te beginnen met een vers ontbijt in de zon en lekker niets te hoeven doen? In het mooie Griekenland is het goed vertoeven. Helemaal wanneer u voor een verblijf kiest bij Grecotel Hotels &amp; Resorts. De toonaangevende hotelketen van Griekenland, beschikt namelijk over buitengewon...