Prachtige zonsondergang op Santa Maria tijdens de vakantie in Kaapverdië

Coronamaatregelen Cabo Verde

De buitengrenzen blijven tot nader order gesloten, waardoor het gewone, commerciële luchtverkeer nog steeds is opgeschort. Uitzonderingen zijn vrachtvluchten en vluchten met speciale vergunningen (bv. TAP en TUI). Reizigers moeten een negatief COVID-19-testresultaat voorleggen dat dateert van minder dan 72u.

De binnenlandse vluchten en de maritieme verbindingen tussen de eilanden werden hervat, op voorwaarde dat wordt voldaan aan de gezondheidsnormen ingesteld door de lokale autoriteiten.

Zowel voor lucht- als maritiem verkeer:

  • Passagiers die vertrekken vanuit Praia, Fogo en Sal moeten bij het inchecken een negatief COVID-19-testresultaat voorleggen dat dateert van minder dan 72u. De tests kunnen worden uitgevoerd in de gezondheidscentra of in particuliere laboratoria;
  • Passagiers die vertrekken vanaf andere eilanden worden bij vertrek en aankomst onderworpen aan temperatuurmetingen;
  • Alle reizigers, ongeacht hun vertrekpunt, moeten bij het inchecken een gezondheidsformulier invullen.

De Kaapverdische regering heeft de noodtoestand voor alle eilanden opgeheven; winkels, hotels, restaurants en bars zijn opnieuw open, zij het in beperktere mate dan voor de pandemie..

De eilanden Santiago, Sal en Fogo worden tot 31 oktober 2020 als “sanitaire rampgebied” beschouwd (een maatregel die voor verlenging vatbaar is). Onder dit regime is het strikt naleven van de sociale afstandsregels verplicht, inclusief het dragen van een mondmasker in afgesloten ruimtes.

Personen die informatie wensen of medische zorg nodig hebben, kunnen contact opnemen met het gratis nummer voor informatie en preventie: 800 11 12.

Het is raadzaam om de aanbevelingen van de lokale autoriteiten op te volgen: www.covid19.cv

Voor toekomstige reizen naar Cabo Verde kan u zich registreren via https://travellersonline.diplomatie.be

Klik op de hotelnaam voor meer informatie per hotel: