Coronamaatregelen in Cyprus

Een beperkt aantal gevallen van Coronavirus (COVID-19) werden tot nu toe in Cyprus geregistreerd. Reizigers worden uitgenodigd om de situatie via de media te volgen en de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. De Cypriotische autoriteiten hebben ook een officiële website gewijd aan de coronaviruskwestie: https://www.pio.gov.cy/coronavirus/en/index.html

Vanaf 21 mei versoepelt de regering de ‘lock down’ verder (die van kracht is sinds 24 maart met als doel niet-essentiële verplaatsingen te beperken). De toepassingsbepalingen van deze tweede fase van een geleidelijke opheffing van de beperkingsmaatregelen kunnen teruggevonden worden op de officiële website van de Cypriotische regering betreffende het coronavirus.

Het is mogelijk om naar Cyprus te reizen mits het voorleggen van een flightpass. Via de website https://cyprusflightpass.gov.cy/ kan u zich hiervoor registreren.

Om toegang te krijgen tot het eiland is ook een negatieve coronatest een vereiste. Dit mag een test zijn die afgenomen is in België (max. 72u voor aankomst in Cyprus)

Voor toekomstige reizen naar Cyprus kan u zich registreren via https://travellersonline.diplomatie.be

Klik op de hotelnaam voor meer informatie per hotel: