Coronamaatregelen in Italië

Sinds 3 juni zijn de grenzen terug open. Aan toeristen worden geen quarantaine verplichtingen opgelegd. Verplaatsingen tussen de verschillende Italiaanse regio’s zijn toegelaten. Bepaalde Italiaanse regio’s kunnen echter regionale maatregelen opleggen, zoals bijvoorbeeld eisen dat er bij het binnenkomen van het regionaal grondgebied een formulier wordt ingevuld. Het is dus ten zeerste aangeraden de websites van de regio’s regelmatig te raadplegen aangezien deze maatregelen snel kunnen veranderen.

Indien u naar Sardinië (OLB) reist, moet u zich registeren op volgende website: https://sus.regione.sardegna.it/sus/covid19/regimbarco/init;jsessionid=0F493BBB15574111DC78DA8DA1C76609.sus2?lang=en . Vanaf 14/09 is een negatieve coronatest verplicht om te kunnen reizen naar Sardinië. 

Indien u naar Sicilië reist (CTA/PMO), dient u volgende applicatie op uw gsm te installeren: 'Sicilia Si Cura' en het registratieformulier invullen. 

Het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een handig online-portaal dat, na het beantwoorden van enkele eenvoudige vragen, instructies genereert betreffende uw verplaatsing naar of van Italië: https://infocovid.viaggiaresicuri.it/index_en.html

Het blijft wel verplicht om een verklaring op eer in te vullen om Italië binnen te komen. Het formulier “self-declaration form” moet gedownload worden van de website van het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.esteri.it/mae/en/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html

Klik op de hotelnaam voor meer informatie per hotel: