Coronamaatregelen in Italië

Covid-test vóór vertrek wordt vereist. Zie verdere info hieronder.

Personen die Italië willen binnenkomen en in de laatste 14 dagen in België verbleven of getransiteerd hebben, moeten een negatief resultaat van een COVID-test, uitgevoerd in de 72 uur voor aankomst, kunnen voorleggen.
Wie dat niet kan, is verplicht zich binnen 48 uur na aankomst in Italië te laten testen. Waar mogelijk, moet men zich bij aankomst op de luchthaven, in de haven of aan de grenspost laten testen. Indien dat niet mogelijk is, moet men een test aanvragen bij de ASL, de lokale dienst volksgezondheid, bevoegd voor de plaats van verblijf. In afwachting van de test moet men in quarantaine gaan op de plaats van verblijf.

Opgelet: ook personen die bij aankomst al het gevraagde negatieve testresultaat kunnen voorleggen, zijn verplicht hun aanwezigheid te melden aan de ASL bevoegd voor de plaats van verblijf.
Het blijft bovendien verplicht om een verklaring op eer in te vullen om Italië binnen te komen. Het formulier “self-declaration form” moet gedownload worden van de website van het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken https://www.esteri.it/mae/en/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html

Het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een handig online-portaal dat, na het beantwoorden van enkele eenvoudige vragen, instructies genereert betreffende uw verplaatsing naar of van Italië: https://infocovid.viaggiaresicuri.it/index_en.html 

Klik op de hotelnaam voor meer informatie per hotel: