Coronamaatregelen Spanje

De Spaanse binnengrenzen zijn geopend voor bezoekers uit de Schengenzone. Sinds 25 oktober werd echter opnieuw de staat van alarm uitgeroepen met als belangrijkste gevolgen:

 • Avondklok over het hele Spaanse grondgebied, behalve de Canarische eilanden, tussen 23u en 6u. Deze avondklok kan door de Autonome Regio's uitgebreid worden naar een tijdsspanne van 22u tot 7u,
 • De autonome regio’s hebben de mogelijkheid om hun hele grondgebied te sluiten voor niet-essentiële verplaatsingen. Alle Autonome Regio’s, behalve Extremadura, Galicië, de Canarische Eilanden en de Balearen, hebben momenteel hun grenzen gesloten voor personen die zich zonder geldige reden verplaatsen.
 • Het fluctuerende schema voor de sluitingen van het grondgebied van de autonome regio’s is momenteel als volgt:
 • Aragón, Baskenland, Asturië, Castilla-La-Mancha, Navarra, Melilla: onbeperkte duur
 • La Rioja: tot 29 november
 • Cantabrië: tot 2 december
 • Castilië en León: tot 3 december
 • Autonome Regio Valencia, Murcia : tot 9 december
 • Andalusië: tot 10 december
 • Catalonië: tot 21 december
 • Autonome Regio Madrid: alleen tijdens verlengde weekenden (het zal het geval zijn tussen 4 en 13 december)
 • Ceuta: alleen in het weekend

Vanaf 23 november moeten alle Belgische reizigers een negatieve PCR-test kunnen voorleggen bij aankomst in het land (zowel vasteland als eilanden). De test mag niet langer dan 72 uur voor afreis zijn afgenomen. De officiele PCR-testresultaten moeten op papier of digitaal in het Spaans of Engels kunnen worden voorgelegd.

Het gebruik van een mondmasker is op openbare plaatsen in Spanje verplicht voor iedereen vanaf zes jaar, telkens wanneer het niet mogelijk is twee meter afstand te bewaren met andere personen.

Om de evolutie van de exitstrategie te volgen raden wij u aan om de officiële websites van de Spaanse regering te volgen.

Vanaf 1 juli moet elke reiziger die in Spanje aankomt per vliegtuig 48 uur voordat hij/zij het land binnenkomt zich registreren op een webplatform (https://www.spth.gob.es/).
Na de registratie krijgt u een QR-code die u moet bewaren op uw mobiele telefoon of die u afgeprint op papier bij zich heeft. U dient deze bij te houden gedurende uw vakantie. Zonder de code kunt u niet worden ingecheckt voor uw retourvlucht. Alle steekproeftests zullen worden gedaan met behulp van de QR-code, zodat het gemakkelijk is om een reiziger te lokaliseren indien nodig. Meer informatie vindt u op de officiële website, waar ook het formulier dient ingevuld te worden: https://www.spth.gob.es/

Voor elke reis naar Spanje kunt u zich registreren op https://travellersonline.diplomatie.be. In geval van nood, kunnen de betrokkenen zich aanmelden bij de Ambassade of zich richten tot de lokale autoriteiten voor assistentie.

Canarische eilanden

Om een verblijf te garanderen in de maximale omstandigheden van veiligheid en kwaliteit,en het lage aantal incidenten van de archipel voor de pandemie in stand houden moet u vanaf 13 november een negatieve COVID-19 test kunnen tonen bij aankomst (in uw hotel) op 1 van de Canarische eilanden

De test moet in de afgelopen 72 uur zijn afgelegd en erkend zijn door de gezondheidsautoriteiten van België of de Europese Unie. Het certificaat is verplicht voor iedereen ouder dan zes jaar die in een toeristische accommodatie op de Canarische Eilanden wil verblijven. U kunt er een digitale of een papieren versie van laten zien.

Het moet de datum en tijd bevatten waarop de test is afgenomen, de identiteit van de persoon die de test heeft uitgevoerd, het geautoriseerde centrum dat verantwoordelijk is voor de verificatie en het negatieve resultaat. Dit certificaat is niet vereist voor bezoekers die kunnen aantonen (in de vorm van hun reisdocument) dat ze 15 dagen op de Canarische Eilanden zijn geweest of voor inwoners van de Canarische Eilanden die verklaren dat ze de archipel niet hebben verlaten in de 15 dagen voorafgaand het aankomen bij de accommodatie. Noch de bewoners, noch de bezoekers mogen in die tijd symptomen van COVID-19 hebben gehad.

Accommodaties hebben het recht om u de toegang te weigeren tot het hotel als u geen geldig attest kan voorleggen.

Bij wijze van uitzondering, en als u aangeeft bereid te zijn een diagnostische test te doen, kan u u ter plaatse laten testen in het dichtstbijzijnde geautoriseerde centrum en mag u het hotel betreden en verblijven gedurende de minimaal vereiste tijd om uw resultaten te krijgen. U kunt uw kamer pas verlaten als de resultaten zijn ontvangen.

Klik op de hotelnaam voor meer informatie per hotel:

Tenerife:

Gran Canaria:

Lanzarote:

Fuerteventura:

Mallorca:

Ibiza:

Costa del Sol: