Coronamaatregelen in Griekenland

De Griekse regering heeft aangekondigd per 1 juli in heel Griekenland buitenlandse toeristen te ontvangen. Vanaf 1 juli is een quarantaine ook niet meer verplicht bij aankomst in Griekenland. Voor elke accommodatie zal er daarnaast een arts en coördinator aangewezen worden. Daarnaast is er voor reizigers, indien nodig, een Griekse transfer naar een gezondheidspost beschikbaar.

Vanaf 1 juli moet elke reiziger die in Griekenland aankomt per vliegtuig 48 uur voordat hij/zij het land binnenkomt zich apart per persoon te registreren op een webplatform (https://travel.gov.gr/).
Na de registratie krijgt u een QR-code die u moet bewaren op uw mobiele telefoon of die u afgeprint op papier bij zich heeft. U dient deze bij te houden gedurende uw vakantie. Zonder de code kunt u niet worden ingecheckt voor uw retourvlucht in Griekenland. Alle steekproeftests zullen worden gedaan met behulp van de QR-code, zodat het gemakkelijk is om een reiziger te lokaliseren indien nodig. Meer informatie vindt u op de officiële website, waar ook het formulier dient ingevuld te worden: https://travel.gov.gr/

Bij aankomst per vliegtuig en via land, wordt elke reiziger vanaf 17/08/20, verzocht om een certificaat voor te leggen met een negatief resultaat van een moleculaire test voor het coronavirus (PCR-test), uitgevoerd binnen de 72 uur voor aankomst.


Klik op de hotelnaam voor meer informatie per hotel:

 

Kreta:

Kos:

Rhodos:

Corfu:

Chalkidiki:

Mykonos

Santorini

Athene