Mexique

Luxe reizen naar Mexico

Es mágico, es México! Laat u verrassen door de mysterieuze mayacultuur en ontdek de mooiste stranden van de Caraïben.Alles wat u moet weten over uw reis naar Mexico

Een tip over Mexico

Het schiereiland Yucatán kent een verrassend rustige rijstijl. Het loont de moeite een auto te huren en de omgeving te verkennen. De afstand van Cancun naar de mayasite van Chichén Itza bedraagt al vlug een paar uur.

Lees meer

Nog een tip over Mexico

Ga op verkenning in Tulum. De mayasites zijn minder indrukwekkend dan die van Chichén Itza, maar de ligging aan één van de mooiste stranden in het Caribisch gebied maakt een bezoek meer dan de moeite waard!

Lees meer

Nuttige documenten voor Mexico

Internationaal paspoort, ook verplicht voor kinderen.

Taksen
Sinds 10/01/2020 heft de Mexicaanse overheid een milieutaks op hotelverblijven. Het bedrag is afhankelijk van de regio waar u verblijft en is niet inbegrepen in de prijs van uw reis. Deze dient ter plaatse betaald te worden in het hotel.
Daarnaast werd in 2020 ook de VisiTAX geïntroduceerd. Deze taks dient u online te betalen en bedraagt $19.90 USD per persoon. Meer info kan u terugvinden op https://www.cancunairport.com/visitax.html.  

Lees meer

Geldzaken in Mexico

Mexicaanse Peso: MXN 100 = ca. € 5,01 (apr. ‘23). In- en uitvoer van Mexicaanse Pesos is beperkt. Bij voorkeur haalt u de lokale munt of USD af bij aankomst of reist u met EUR.
Lees meer

Gastronomie in Mexico

De Mexicaanse keuken is heel divers. Van oorsprong is ze een combinatie van indiaanse en Spaanse tradities en gerechten. Doorheen de jaren is ze aangevuld met Aziatische schotels en Amerikaanse fastfood. Traditioneel Mexicaanse eten is: tortilla’s, taco’s, chilipepers, vers fruit (mango, banaan, ananas, guave en papaja), chocolade, jumiles (kevers) en chapulines (sprinkhanen). Alsook de bij ons gekende chili con carne met bruine bonen en gehakt. Bekende Mexicaanse dranken zijn natuurlijk Tequila, Tia Maria, Kahlua, pina colada, Mezcal en de biermerken Corona en Sol. Mexicaanse wijn is nog niet op een hoogstaand niveau. Momenteel bestaan er negen grote wijngebieden. Baja California is de meeste bekende. De echte kwaliteitswijnen zijn in Mexico erg prijzig.

Lees meer

Beste reisperiode naar Mexico

Voor het grootste deel van Mexico is de beste reistijd van november/december tot april. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.