Malte

Luxe reizen naar Malta

In het hart van de Middellandse Zee heeft Malta zich ontpopt tot een niet te missen reisbestemming. Een uitstekend klimaat, overheerlijke keuken, een rijke geschiedenis en tal van sport- en ontspanningsmogelijkheden.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Malta

Een tip over Malta

Als een zondag in uw verblijf valt, raden wij u een bezoek aan de vismarkt van Marsaxlokk aan.

Lees meer

Nog een tip over Malta

Struin door de oude hoofdstad Mdina, met zijn middeleeuwse trekjes en dineer in ‘de Mondion’, een van de beste restaurants van het eiland.

Lees meer

Nuttige documenten voor Malta

Voor Malta volstaat de identiteitskaart. Deze dient geldig te zijn gedurende uw verblijf ter plaatse. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info vindt u op: https://diplomatie.belgium.be

Taksen: voor verblijven in Malta wordt een toeristentaks gehoffen die ter plaatse aan het hotel dient betaald te worden. 

 

Lees meer

Geldzaken in Malta

In Malta betaalt u met de Euro. Kredietkaarten en Belgische bankkaarten worden zo goed als overal aanvaard. 
Lees meer

Klimaat in Malta

Malta heeft een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 27°C en in de winter temperaturen tot 15°C.

Lees meer

Gastronomie in Malta

De Maltese keuken is het resultaat van de oorspronkelijke eilandbewoners en de vele indringers die de Maltese eilanden door de eeuwen heen hebben veroverd. Dit ‘huwelijk van smaken' heeft Malta een zeer diverse mix van mediterraanse keukens opgeleverd. Hoewel de eilanden een groot aantal specialiteitenrestaurants tellen, zijn er veel eetgelegenheden die lokale gerechten serveren of hierin gespecialiseerd zijn.

De traditionele Maltese keuken is eenvoudig en gebaseerd op de seizoenen. Probeer eens lampuki pie (vistaart), stoofschotel met konijn, bragioli (varkensvlees gevuld met rundvlees en olijven), kapunata (Maltese versie van ratatouille), en ‘weduwensoep' dat een klein rond stuk gbejniet (schapen- of geitenkaas) bevat.

Lees meer

Beste reisperiode naar Malta

De beste reisperiode is van mei tot november, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag.

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.