In het hart van de Middellandse Zee heeft Malta zich ontpopt tot een niet te missen reisbestemming. Een uitstekend klimaat, overheerlijke keuken, een rijke geschiedenis en tal van sport- en ontspanningsmogelijkheden.
Als een zondag in uw verblijf valt, raden
wij u een bezoek aan de vismarkt van
Marsaxlokk aan.
Struin door de oude hoofdstad Mdina, met
zijn middeleeuwse trekjes en dineer in ‘de
Mondion’, een van de beste restaurants van
het eiland.
Voor Malta volstaat de identiteitskaart. Deze dient geldig te zijn gedurende uw verblijf ter plaatse. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info vindt u op: https://diplomatie.belgium.be
Taksen: voor verblijven in Malta wordt een toeristentaks gehoffen die ter plaatse aan het hotel dient betaald te worden.
Malta heeft een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 27°C en in de winter temperaturen tot 15°C.
De Maltese keuken is het resultaat van de oorspronkelijke eilandbewoners en de vele indringers die de Maltese eilanden door de eeuwen heen hebben veroverd. Dit ‘huwelijk van smaken' heeft Malta een zeer diverse mix van mediterraanse keukens opgeleverd. Hoewel de eilanden een groot aantal specialiteitenrestaurants tellen, zijn er veel eetgelegenheden die lokale gerechten serveren of hierin gespecialiseerd zijn.
De traditionele Maltese keuken is eenvoudig en gebaseerd op de seizoenen. Probeer eens lampuki pie (vistaart), stoofschotel met konijn, bragioli (varkensvlees gevuld met rundvlees en olijven), kapunata (Maltese versie van ratatouille), en ‘weduwensoep' dat een klein rond stuk gbejniet (schapen- of geitenkaas) bevat.
De beste reisperiode is van mei tot november, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.