Île Maurice

Luxe reizen naar Mauritius

Mauritius ís zoals u het paradijs voorstelt. Een vulkaaneiland midden in de Indische Oceaan, met grillige bergen op de achtergrond, witte stranden en knalblauwe zee.

 


Alles wat u moet weten over uw reis naar Mauritius

Een tip over Mauritius

Le Morne is Mauritius’ meest emblematische berg en is dan ook UNESCO werelderfgoed. Mis de kans niet om de berg omhoog te wandelen om te genieten van een uitzonderlijk uitzicht over het eiland.

Lees meer

Nog een tip over Mauritius

Geniet van een kleurenpracht in Terres de Sept Couleurs bij Chamarel. Dit gebied heeft een golvend landschap met contrasterende tinten, de grond kleurt blauw, groen, rood en geel als gevolg van erosie van vulkaanas.

Lees meer

Nuttige documenten voor Mauritius

Voor Mauritius heeft u een internationaal paspoort nodig dat langer geldig is dan het verblijf ter plaatse. Ook verplicht voor kinderen. Alle reizigers moeten bij aankomst een All In One reisformulier voorleggen. Dit moet u voor vertrek online invullen op https://safemauritius.govmu.org/ en een geprinte versie ervan meenemen. Meer informatie vindt u op: https://diplomatie.belgium.be/ en op https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen
Lees meer

Geldzaken in Mauritius

 De Mauritiaanse roepie:  100 MUR = ca. € 2,02 (apr. ‘23). Ter plaatse kan u makkelijk euro's omwisselen.  

Lees meer

Klimaat in Mauritius

Mauritius heeft een tropisch moessonklimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur in Mauritius bedraagt 29°C in februari en 24°C in juli.

Het eiland kent 2 seizoenen : de zuidelijke zomer (november-april) met warm tropisch weer (25°-30° C) en soms een tropische bui tussen december en april, en de zuidelijke winter (mei-oktober) met aangename temperaturen (20°-26°).

 

Lees meer

Gastronomie in Mauritius

De Mauritiaanse keuken is een mengelmoes van veel verschillende invloeden.

Zo brachten de Chinezen mie als gerecht mee. Uit India kwamen de rijst en de curry. De Nederlanders brachten herten, varkensvlees, rum, ananas, kokospalm,… De Fransen brachten specerijen en fruitplanten. De creolen leerden hen verse vis bereiden. Zo worden de visgerechten vaak geserveerd met een rougaille, dit is een saus van Mauritiaanse tomaten, uien, knoflook, chilipepers en gember. Door de grote hoeveelheden aan suikerriet is er een enorme rumproductie op Mauritius. Rum is de nationale drank van Mauritius en is goedkoop. Probeer ook eens een ti-punch. Deze cocktail bestaat uit rum met citroensap en suikersiroop. Een van de lokale bieren van Mauritius is Phoenix bier. Blue Marlin is een andere veel voorkomend bier, met een wat hoger alcoholpercentage. Lokale wijnen zijn Château Bel Ombre en Oxenham. Vaak tref je ook importwijnen uit Zuid-Afrika en Frankrijk aan.

Lees meer

Beste reisperiode naar Mauritius

In de maanden december tot maart is er een regenseizoen met mogelijkheid tot af en toe een tropische bui. De maanden juni t/m december zijn de beste maanden. 

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.