Thailand is meer dan een land. Het is een ervaring om nooit te vergeten: elk gezicht een glimlach, een legendarische gastvrijheid en een superieur gevoel voor service dat ingebakken zit in de cultuur.
Volg kookles: Thai geloven dat eten niet alleen goed is voor de fysieke conditie, maar ook voor uw geestelijk welzijn. Vandaar dat ze uren besteden aan het koken, een exquis samenspel van geuren, kleuren en zure, zoete en pikante smaken.
Maak kennis met Phang Nga, een indrukwekkend schouwspel van kalksteenrotsen die loodrecht uit de zee oprijzen.
De Thaise keuken behoort tot een van de beste keukens ter wereld. Het heeft een zeer eigenzinnig karakter en heeft invloeden van de Chinese, Indische en Maleise keuken. De Thaise gerechten zijn erg pittig, maar wel erg gezond. De bijzondere smaken van de Thaise keuken worden verkregen door het gebruik van een verscheidenheid aan kruiden, curry’s, knoflook, chilipepers en andere specerijen. De belangrijkste ingrediënten van een Thaise maaltijd zijn rijst, groente, vis en vlees. Zoals kip, eend, garnalen, noedelsoep, stukjes inktvis, zoetzure gebakken vis en rundvlees. Het nationale gerecht is tom yum kung (een scherpe, zurige garnalensoep). Verder zijn er ook heel wat speciale gerechten zoals gefrituurde sprinkhanen, salades met kippenvoetjes, krokodillensoep of kevers aan een spies. Als dessert eet men voornamelijk fruit, maar ook flinterdunne deegkussentjes met zoete of hartige vulling, gluei tord (zoete geroosterde babybanaan), of zoet kokosgebak in felle kleuren, versierd met talrijke tropische vruchten. Men drinkt tijdens de maaltijd vaak koffie of thee. Vruchtensappen, Thais bier of Mekong whiskey zijn ook overal te verkrijgen.
De beste reistijd is november t/m april. De wintermaanden brengen de koelste dagen.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.