Volg kookles: Thai geloven dat eten niet
alleen goed is voor de fysieke conditie, maar
ook voor uw geestelijk welzijn. Vandaar dat
ze uren besteden aan het koken, een exquis
samenspel van geuren, kleuren en zure,
zoete en pikante smaken.
Maak kennis met Phang Nga, een
indrukwekkend schouwspel van
kalksteenrotsen die loodrecht uit de zee
oprijzen.
De Thaise
keuken behoort tot een van de beste keukens ter wereld. Het heeft een zeer
eigenzinnig karakter en heeft invloeden van de Chinese, Indische en Maleise
keuken. De Thaise gerechten zijn erg pittig, maar wel erg gezond. De bijzondere
smaken van de Thaise keuken worden verkregen door het gebruik van een
verscheidenheid aan kruiden, curry’s, knoflook, chilipepers en andere
specerijen. De belangrijkste ingrediënten van een Thaise maaltijd zijn rijst,
groente, vis en vlees. Zoals kip, eend, garnalen, noedelsoep, stukjes inktvis,
zoetzure gebakken vis en rundvlees. Het nationale gerecht is tom yum kung (een
scherpe, zurige garnalensoep). Verder zijn er ook heel wat speciale gerechten
zoals gefrituurde sprinkhanen, salades met kippenvoetjes, krokodillensoep of
kevers aan een spies. Als dessert eet men voornamelijk fruit, maar ook flinterdunne
deegkussentjes met zoete of hartige vulling, gluei tord (zoete geroosterde babybanaan),
of zoet kokosgebak in felle kleuren, versierd met talrijke tropische vruchten. Men
drinkt tijdens de maaltijd vaak koffie of thee. Vruchtensappen, Thais bier of Mekong
whiskey zijn ook overal te verkrijgen.
De beste reistijd is november t/m april. De wintermaanden brengen de koelste dagen.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.
Laat u inspireren door ons aanbod. Vraag uw exemplaar aan en ontdek Pegase!
Vraag een brochure aan