Monténégro

Luxe reizen naar Montenegro

Zwemmen in de Adriatische Zee, wandelen door Lovcen National Parc, en wat te denken van de bergen en sprankelende meren in het achterland? Of ontdek de culturele rijkdom van steden zoals vestingstad Kotor.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Montenegro

Een tip over Montenegro

Sveti Stefan, het 15e-eeuwse dorp met roze kiezelstranden en azuurblauwe wateren maken dit gebied sinds de jaren 1930 favoriet bij zowel royalty’s als toeristen.

Lees meer

Nog een tip over Montenegro

De met palmen omzoomde kust van Perast toont de glorie van een ander tijdperk. Dit pittoreske stadje is beschermd tegen moderne bouw en alle gebouwen in de stad houden zich aan de traditionele stenen architectuur van de baai.

Lees meer

Nuttige documenten voor Montenegro

Voor een verblijf van maximaal 30 dagen volstaat een geldige identiteitskaart. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is een Kids-ID verplicht. Meer info vindt u op: https://diplomatie.belgium.be
Lees meer

Geldzaken in Montenegro

De officiële munt in Montenegro is de euro. Bank en kredietkaarten worden zo goed als overal aanvaard. In toeristische centra vindt men bankautomaten. In kleinere steden en dorpen in de bergstreken dient nog vaak cash betaald te worden. 
Lees meer

Klimaat in Montenegro

Montenegro heeft een landklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 28°C en in de winter temperaturen tot 6°C.

Lees meer

Gastronomie in Montenegro

Montenegro staat bekend om zijn gastronomie met vele invloeden. Vaak worden vijgen en ‘lozovaca’ (lokale brandewijn) aangeboden als teken van gastvrijheid. Veel plaatsen serveren aan het spit bereide specialiteiten: speenvarken (prasetina), lamsvlees (janjetina) of schapenvlees (ovcetina). Deze gerechten gaan vaak vergezeld met maïsbrood (proja). ‘Skakavica’ is een gerecht van zee- of meervis, gedroogd en gezouten met witte kool, olijfolie en citroensap. ‘Domaca kobasica nazaru’ is een gerecht van huisgemaakte worsten die boven een houtvuur worden gegrild. De ‘zito’ is een dessert op basis van tarwe, noten, suiker, vanille en nootmuskaat, besprenkeld met een druppel rum. De lokale inwoners van Montenegro weten wat lekker is: ze brouwen hun eigen bier dat ‘Niksicko Pivo’ heet. Een ander drankje is ‘rakija’, een jenever van witte druiven waar men vaak honing aan toevoegt. Ook wijnliefhebbers kunnen in Montenegro hun hart ophalen.


Lees meer

Beste reisperiode naar Montenegro

De beste reisperiode is van juni tot september, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag.

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.