Maroc

Luxe reizen naar Marokko

Marokko wordt wel het land van mysteriĆ«n genoemd. De zon schijnt er driehonderd dagen per jaar en maakt het land tot een schitterende plek om woestijnen, stranden en sneeuwbedekte bergtoppen te bezoeken.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Marokko

Een tip over Marokko

Een klein stukje buiten het centrum van Marrakech ligt Jardin Majorelle, de kleurrijkste plek van Marrakech en inspiratiebron voor beroemde modeontwerper Yves Saint Laurent.

Lees meer

Nog een tip over Marokko

Slenter door het havenstadje van Essaouira. Stap door de robuuste stadpoorten de blauwen witte medina binnen en de geur van kruiden komt u tegemoet.

Lees meer

Nuttige documenten voor Marokko

Internationaal paspoort, geldig gedurende het hele verblijf.
Lees meer

Geldzaken in Marokko

Marokkaanse Dirham: 10 MAD = ca. 0,91 EUR (maart '23). In- en uitvoer van Dirhams is verboden.
Lees meer

Gastronomie in Marokko

De Marokkaanse keuken is divers, net als het land zelf. De Arabische en Franse invloeden lopen hier dwars door elkaar heen. Over het algemeen zijn de meeste gerechten gekruid maar absoluut niet 'scherp' of 'heet'. De kruiden die het meest gebruikt worden zijn komijn, gember, koriander, paprika, anijs en saffraan. Ook wordt er veel gedaan met honing en amandelen. Het nationale gerecht van Marokko is Couscous en het ontbreekt dan ook nooit op feestelijkheden. Een ander iconisch gerecht is Tajine, een stoofpot van aardappelen, verscheidene soorten groenten en vlees in de gelijknamige aardewerken schotel, waarbij een hoge keramische kegel op een ronde schaal staat. Een simpel gerecht is kefta, gekruide gehaktballetjes in tomatensaus met ei. Ook typisch Marokkaans is hariera, dit is een dikke linzensoep, die vooral in de ramadanmaand wordt gegeten. Speciale gerechten zijn mechoui, geroosterd lam en pastilla, een ovengerecht van duif (of kip) en amandelen in dun bladerdeeg. Een ander lekker gerecht is poulet au citron, malse kip, gestoofd met olijven en citroenen. Een typisch Marokkaans dessert is beghrir, dit zijn pannenkoekjes met boter en honing. Naast de vele gerechten zijn er ook verschillende drankjes. Nana of muntthee is de traditionele drank van Marokko. Het wordt gemaakt van groene Chinese thee samen met verse muntbladeren en veel suiker. Wanneer u geen suiker bij uw muntthee wenst vraagt u naar atay bla soukkar. Naast de thee kan u ook koffie krijgen. Bij koffie kunt u aangeven of u zwarte koffie (kehwa kehla) wilt of kehwa noes noes (koffie met opgeklopte melk).

Lees meer

Beste reisperiode naar Marokko

Marokko is het hele jaar door te bezoeken. Let wel op voor de belangrijke religieuze feesten (de dienstverlening kan hinder ondervinden): Ramadan 12/04 - 11/05/2021, Offerfeest 19/07 - 23/07/2021, Islamitisch nieuwjaar 10/08/2021, geboortedag Mohammed 18/10/2021

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.