Tunisie

Luxe reizen naar Tunesië

Genieten van zon, zee en strand, wellnessbehandelingen op topniveau en Unesco Werelderfgoed: ontdek de troeven van Tunesië.



Alles wat u moet weten over uw reis naar Tunesië

Een tip over Tunesië

Laat u verwennen in één van de exquise wellnesscentra. Tunesië is de bakermat van de thalassotherapie en één van de belangrijkste wellnessbestemmingen ter wereld.

Lees meer

Nog een tip over Tunesië

Op zoek naar een culturele beleving? Tunesië telt 8 Unesco Werelderfgoedsites, van het Romeinse amfitheater El Djem in Sousse tot de resten van het oude Carthago.

Lees meer

Nuttige documenten voor Tunesië

Voor Tunesië volstaat de identiteitskaart. Deze dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn na de datum van terugreis. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info vindt u op https://diplomatie.belgium.be/

Taksen
Sinds 1/11/2018 wordt door de Tunesische regering een belasting geheven op ieder verblijf in hotels of appartementen in Tunesië. De heffing is afhankelijk van de hotelclassificatie (variërend van 2 tot 4 TND per dag per kamer, max. 7 dagen te betalen) en dient ter plaatse betaald te worden bij check-in.

Lees meer

Geldzaken in Tunesië

Tunesische Dinar: 10 TND = ca. 2,98 EUR (apr. '23). In- en uitvoer van de dinar is verboden.

Lees meer

Klimaat in Tunesië

Tunesië heeft een woestijnklimaat.  De hoogste gemiddelde temperatuur in Tunesië is 32°C in juli en de laagste is 15°C in januari.

Lees meer

Gastronomie in Tunesië

De Tunesische keuken is gekenmerkt door het veelvuldig gebruik van kruiden en specerijen. De restaurants maken ook vaak gebruik van het pittige mengsel harissa, dit is een pasta van chilipepers, knoflook en kruiden. Daarnaast worden over het algemeen verse producten gebruikt en kookt men graag met grote hoeveelheden olijfolie. Tunesiërs eten veel vis en met name tonijn is erg populair. Dit wordt bijvoorbeeld in de typische briks verwerkt, dit zijn gefrituurde deegflapjes met tonijn en ei. Andere klassieke voorgerechten zijn Mechouia, een salade van gegrilde tomaat en paprika met tonijn en hardgekookt ei en chorba, een rijk gevulde soep, die van plaats tot plaats varieert. Het Tunesische hoofdgerecht bij uitstek is couscous met gestoofde groenten met lam, kip en soms vis. Merguez worst is ook lekker om eens te proberen en wanneer u van stoofgerechten houdt, probeert u dan eens Agneau la gargoulette, een stoofschotel met lam. Als dessert wordt vaak vers fruit aangeboden, maar ook pudding is mogelijk. Bekende zoete lekkernijen zijn baklava en makhroud, met dadels gevulde griesmeelkoekjes. In Tunesië worden diverse goede wijnen geproduceerd en ook kunt u eens het lokale Celtia bier proberen. De nationale drank is muntthee, die soms met pijnboompitten wordt gedronken.

Lees meer

Beste reisperiode naar Tunesië

Tunesië is het hele jaar door te bezoeken. Let wel op voor Belangrijke religieuze feesten (de dienstverlening kan hinder ondervinden): Ramadan 12/04 - 11/05/2021, Offerfeest 19/07 - 23/07/2021, Islamitisch nieuwjaar 10/08/2021, geboortedag Mohammed 18/10/2021

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.