Deze prachtige oude haven van Vietnam,
kosmopolitisch Hoi An, barst van de
gastronomische restaurants, hippe bars en
cafés, eigenzinnige boetieks en deskundige
kleermakers. Dompel u onder in de
geschiedenis in de doolhofachtige steegjes.
Ooit een hel op aarde voor politieke
gevangenen, is Con Dao nu een hemelse
bestemming met afgelegen stranden,
ongerepte duikplekken en regenwouden.
Vietnamese Dong: 10.000 VND = ca. € 0,36 (feb. ‘21). VND kunnen niet bij een Belgische bank aangekocht worden. Het is mogelijk om in
Vietnam vreemd geld om te wisselen in Vietnamese Dong.
De
Vietnamese keuken heeft veel invloeden van andere landen namelijk van de Chinezen,
Indiërs, Fransen en Japanners. Het eten in Vietnam is licht verteerbaar en fris
van smaak door het gebruik van basis ingrediënten die niet vooraf bewerkt zijn,
door de karakteristieke kruiden, een unieke wijze van bereiden en het
combineren van de meest uiteenlopende smaken. De basis van een Vietnamese
maaltijd is gestoomde witte rijst. Daarbij worden noedelsoep (phó), groenten,
vlees, vis, kruiden en sauzen gevoegd. Spring rolls (kleine loempia's) en
gestoomde rijstpannenkoekjes zijn populaire snacks. Een onmisbaar bestanddeel
in de Vietnamese keuken is vissaus. In het tropische klimaat groeien fruit en
groente overvloedig. Op de lokale markten vind je stalletjes met vruchten met
exotische namen zoals rambutan, pomelo, mangosteen, drakenfruit en longan. Vietnam
heeft een groot aantal lokale biersoorten o.a. Hanoi, Halida, Huda, Saigon Beer
en 333 (uitgesproken als ba-ba-ba). Frisdranken zijn er in overvloed;
natuurlijk zijn Pepsi en Cola favoriet. Vers limoensap is een heerlijk
dorstlessend middel, evenals thee, die altijd en overal verkrijgbaar is en op
geen enkele hotelkamer ontbreekt. Vietnamese filterkoffie is erg sterk en
stroperig en heeft een mokkasmaak. Koffie is een belangrijk onderdeel geworden
van elke sociale gelegenheid. Tegenwoordig is Vietnam een van de grootste exporteurs
van koffie.
Het regenseizoen begint en eindigt in het noorden
(maart t/m september) eerder dan in het zuiden (mei t/m oktober). In december t/m februari is dan ook de beste reistijd. Bovendien is de temperatuur
en luchtvochtigheid dan relatief laag en dat is iets om rekening mee te houden.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.