Cap-Vert

Luxe reizen naar Cabo Verde

 

Exotiek zonder jetlag: er is geen betere manier om een vakantie op Cabo Verde te omschrijven. In geen tijd belandt u in een paradijselijk droomdecor van ongerepte stranden.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Cabo Verde

Een tip over Cabo Verde

Dineer in charmehotel Odjo d’Agua en smul van de verse vis en het weergaloze uitzicht op de oceaan.

Lees meer

Nog een tip over Cabo Verde

Geniet van een lunch in de beachclub van hotel Morabeza, uitgebaat door Belgen.

Lees meer

Nuttige documenten voor Cabo Verde

Internationaal paspoort, nog minstens 6 maanden geldig na datum van terugreis. Sinds 1/1/2019 hebt u geen visum meer nodig. U dient wel een service taks te betalen. Gelieve bij reservatie uw paspoortgegevens te bezorgen zodat wij de taks kunnen regelen. Wij dienen uiterst 5 werkdagen voor vertrek over uw paspoortgegevens te beschikken. Dit is reeds inbegrepen in uw pakketprijs (hotel + vlucht). Indien de informatie ons niet bereikt 5 werkdagen voor vertrek, dient u de service taks ter plaatse cash te betalen, ca. € 35 per persoon.

Taksen: er is een toeristentaks van ca. 275 CVE of 2,5 EUR per persoon per nacht. Deze taks dient ter plaatse aan het hotel betaald te worden.

Lees meer

Geldzaken in Cabo Verde

Kaapverdische Escudo: 100 CVE = ca. 0,91 EUR (april '23). Geld kan gewisseld worden op de luchthaven. Het gebruik van kredietkaarten in Cabo Verde is zeer beperkt. Enkel in de banken en grote hotels kan u VISA (geen mastercard of Maestro) gebruiken. De Euro wordt algemeen aanvaard als betaalmiddel.
Lees meer

Klimaat in Cabo Verde

Kaapverdië heeft een tropisch savanneklimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur in Kaapverdië is 28°C in augustus en de laagste is 24°C in januari.

Lees meer

Gastronomie in Cabo Verde

De Kaapverdische keuken is vooral geïnspireerd door alles wat uit het water komt namelijk tonijn, makreel, kreeft, octopus, inktvis,… Deze vis is meestal gebakken of gegrild en vaak geserveerd met rijst, frieten, salades, … Een van hun specialiteiten is gegrilde kreeft. Inktvis en garnalen worden vaak in een soep of stoofgerecht bereid. Een andere specialiteit is Cachupa, hun nationaal gerecht. Dit wordt bereid met mais, bonen, kruiden, zoete aardappel en cassave. De luxe versie wordt met vlees klaargemaakt. Het gerecht wordt zeer langzaam gegaard en is voedzaam en vullend. Op het vlak van desserts is Cabo Verde een zegen. Vrijwel altijd kunt u allerlei soorten exotisch fruit als dessert krijgen. Dit wordt dan vaak geserveerd met zachte lokaal gemaakte geitenkaas. Door de invloeden van de Portugese keuken zijn heel wat lekkere desserts ontstaan. Voorbeelden zijn custardpudding en bolos, een zeer zoet nagerecht van cake met honing. Bij het eten drinkt u bij voorkeur een Kaapverdische wijn. Het nationale drankje van Cabo verde is grogue, een zeer sterke drank met een typische smaak.

Lees meer

Beste reisperiode naar Cabo Verde

Cabo Verde is heel het jaar door te bezoeken.

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.