Dineer in charmehotel Odjo d’Agua en smul
van de verse vis en het weergaloze uitzicht
op de oceaan.
Geniet van een lunch in de beachclub van
hotel Morabeza, uitgebaat door Belgen.
Kaapverdië heeft een tropisch savanneklimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur in Kaapverdië is 28°C in augustus en de laagste is 24°C in januari.
De Kaapverdische
keuken is vooral geïnspireerd door alles wat uit het water komt namelijk
tonijn, makreel, kreeft, octopus, inktvis,… Deze vis is meestal gebakken of
gegrild en vaak geserveerd met rijst, frieten, salades, … Een van hun specialiteiten
is gegrilde kreeft. Inktvis en garnalen worden vaak in een soep of stoofgerecht
bereid. Een andere specialiteit is Cachupa, hun nationaal gerecht. Dit wordt
bereid met mais, bonen, kruiden, zoete aardappel en cassave. De luxe versie
wordt met vlees klaargemaakt. Het gerecht wordt zeer langzaam gegaard en is
voedzaam en vullend. Op het vlak van desserts is Cabo Verde een zegen. Vrijwel
altijd kunt u allerlei soorten exotisch fruit als dessert krijgen. Dit wordt
dan vaak geserveerd met zachte lokaal gemaakte geitenkaas. Door de invloeden van
de Portugese keuken zijn heel wat lekkere desserts ontstaan. Voorbeelden zijn
custardpudding en bolos, een zeer zoet nagerecht van cake met honing. Bij het
eten drinkt u bij voorkeur een Kaapverdische wijn. Het nationale drankje van
Cabo verde is grogue, een zeer sterke drank met een typische smaak.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.