Zanzibar

Luxe reizen naar Zanzibar

Witte zandstranden, koraalriffen, turkooizen lagunes zijn het decor van het paradijselijke eiland Zanzibar.Alles wat u moet weten over uw reis naar Zanzibar

Een tip over Zanzibar

​ Stone Town is het hart en de ziel van het eiland. Een ongelooflijke mengeling van kronkelige steegjes en oude gebouwen in Arabische stijl, je kunt jezelf tijdelijk verliezen in de magie van de stad.

Lees meer

Nog een tip over Zanzibar

Ga op ontdekking naar Jozani Nationaal Park, het enige dat op Zanzibar te vinden is. Het moerassige park is de thuisbasis voor de bedreigde Zanzibarfranjeaapjes, die je hier in het wild kan observeren.

Lees meer

Geldzaken in Zanzibar

Tanzaniaanse Shilling: TZS 1000 = ca. € 0,36 (feb. ‘21). Bij voorkeur betaalt u in euro. 

Lees meer

Klimaat in Zanzibar

Zanzibar heeft een tropisch savanneklimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur op Zanzibar is 30°C in maart en de laagste is 27°C in juni.

Lees meer

Gastronomie in Zanzibar

De keuken op Zanzibar is over het algemeen vrij sober. Voornamelijk is er een ruime keuze uit traditionele Swahili-gerechten. Deze zijn behoorlijk pittig en worden bereid in kokosmelk. Een specialiteit is Ugali, dat bestaat uit maïs- of cassavemeel, geserveerd met vlees, vis, rijst of bonen. Op Zanzibar kun je veel lokaal geteelde specerijen ruiken en proeven. De enige groente die veel gegeten wordt is Matoke, dat wel wat lijkt op onze andijvie. Bananen zijn er op Zanzibar in alle soorten en maren en ook worden ze op verschillende manieren bereid. De bekendste bereidingen zijn bijvoorbeeld bananensoep, gefrituurde banaan en gekookte banaan, maar ook bananenbier. Verder zijn er ook een aantal populaire snacks zoals bijvoorbeeld chipsi mayai (aardappelomelet), samosa (deegdriehoekje gevuld met vlees of groenten) en mishkaki of nyama choma (gegrilde vleesspies).

Liefhebbers van alcohol gaan voor bijvoorbeeld Safaribier of Konyagi, een gindrankje.

Lees meer

Beste reisperiode naar Zanzibar

De beste reistijd voor Zanzibar is van januari t/m maart en juni t/m december, waarin je een warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag.

Lees meer

Vaccinaties voor Zanzibar

Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden moet tegen hepatitis A en B beschermd zijn. Ook vaccinatie tegen buiktyfus is sterk aangeraden alsook een update van polio, tetanus en difterie. Een inenting tegen gele koorts is verplicht. Anti-malaria tabletten en een goede muggenmelk zijn sterk aanbevolen.

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht in Zanzibar?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.