Vulkanische landschappen, watervallen en valleien regen- en nevelwouden afgewisseld met vanille- en suikerrietplantages. Het meest tropische stukje Europa vindt u in de Indische Oceaan.
De keuken van Reunion is beïnvloed door
de Indiase, de Creoolse en de Afrikaanse
keuken. Er is geen betere manier om de
multiculturele achtergrond van het eiland te
ontdekken dan door de typische gerechten
van het eiland te proberen, zoals rougail.
Maak een wandeling en ontdek de door het
UNESCO-erkende keteldalen en pieken op
het eiland Reunion. Kies een pad en ga op
avontuur.
La Réunion is een Frans overzees departement en maakt deel uit van Frankrijk. Hier betaalt u in euro.
Réunion heeft een zeeklimaat.
De hoogste gemiddelde temperatuur in Réunion is 25°C in januari en de laagste is 20°C in juli.
De keuken
op Réunion is erg veelzijdig. Zo zijn er invloeden van de Creoolse, de Chinese,
Indiase, Oost-Afrikaanse, en de Franse keuken. Het is een stevige en natuurlijk
gekruide pittige kooktechniek. De voornaamste gerechten stammen af van de
Creoolse manier van koken. Één van de bekendste Creoolse gerechten is ‘carris’:
vis, vlees of gevogelte in een sterk gekruide saus. Dit wordt gegeten met
rijst, bonen en grail, een pittige saus gemaakt van tomaten, uien en pepers. De
gerechten worden altijd vergezeld van rijst. Naast de 'carris’ wordt 'rougail'
en stoofvleesschotels het meest gegeten. Het is sterk gekruid en bestaat naast
vlees uit blokjes gesneden tomaten, gemalen gember, gehakte uien, paprika en
pimenten(soort pepers). Vervolgens staat ook 'masala' van kip of geit vaak op
het menu. Masala is een typische kruidenmengsel in poedervorm. De Creoolse
masala is te vergelijken met de Indische masala. De basis ingrediënten zijn
dezelfde maar de hoeveelheden kunnen verschillen. Voor de maaltijd wordt
meestal rum, litchi, mango of ananassap gedronken. Een ander typisch drankje is
de siroop bereidt uit tamarinde. Een populaire wijn die veel gedronken wordt is
de 'wijn Cilaos’. Als dessert wordt er meestal seizoensgebonden fruit zoals
onder andere mango, ananas of litchi gegeten. Er zijn ook taarten zoals
'ti'sontaart' (maïstaart) en bananenbeignets.
In de maanden december tot maart is er een beperkt regenseizoen. De maanden juni t/m augustus
zijn de beste maanden.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.