Espagne

Luxe reizen naar Spanje

Spanje is een unieke vakantiebestemming. Van de Costa’s tot de Balearen naar de Canarische Eilanden, van gezellige witte bergdorpjes tot luxe resort aan het strand. Spanje biedt een waaier aan mogelijkheden. Of u nu boetiekhotel of een zwemparadijs verkiest alles is mogelijk in Spanje en dit met de beste service en de hoogste kwaliteit. 


In de kijker

Ontdek de Costa del Sol

Voor wie op zoek is naar glamour en glitter is de Costa del Sol de perfecte keuze. Deze populaire Costa is al jaren een favoriete vakantiebestemming en een geweldige plek voor een gezinsvakantie.

Bekijk alle reizen naar de Costa Del Sol

Spanje

Een waar golfparadijs

Met zijn 8 verschillende golfbanen, allen ontworpen door grote golffiguren, geniet u op Tenerife van een uitgebreid aanbod. Met een jaarlijkse gemiddelde temperatuur van 23 graden kan u ook in de winter uw favoriete sport beoefenen.

Bekijk alle reizen naar Tenerife
Alles wat u moet weten over uw reis naar Spanje

Transport in Spanje

Wat vervoermiddelen betreft, heeft u in Spanje keuze te over! U kunt kiezen tussen het vliegtuig, de trein, de bus, de metro of zelfs de taxi, maar u kunt er natuurlijk ook wagens of scooters huren.
  • Het vliegtuig: Spanje telt legio regionale en internationale luchthavens en een groot aantal Europese vliegmaatschappijen. U kunt er dus gemakkelijk binnenlandse, regionale of internationale vluchten boeken.
  • Met de bus: Reizen met de bus in Spanje is een van de meest praktische manieren om door Spanje te reizen. De bus is ook het favoriete vervoermiddel in Spanje, onder ander wegens het uitgebreid netwerk van snelle buslijnen. Ook al verschillen de prijzen afhankelijk van uw bestemming, het blijft een goedkope manier om te reizen. Voor de stadsbussen kunt u uw tickets bij het busstation kopen.
  • Met de wagen: U kunt er gemakkelijk een auto huren. In Spanje bedraagt de maximumsnelheid op de wegen met 4 rijstroken (de autosnelwegen en autovias) 120km/u.

Lees meer

Nuttige documenten voor Spanje

Voor Spanje volstaat de identiteitskaart. Deze dient geldig te zijn gedurende uw volledige verblijf. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info vindt u op https://diplomatie.belgium.be/
Lees meer

Geldzaken in Spanje

In Spanje betaalt u met euro. Kredietkaarten en Belgische bankkaarten worden zo goed als overal aanvaard.
Lees meer

Klimaat in Spanje

De kustgebieden aan de Middellandse Zee kennen een mediterraan klimaat. In de zomer is het heerlijk warm en de winter is mild. Er valt gering neerslag in een aantal dagen per jaar.

De zuidkust van Spanje kent een subtropisch klimaat met warme tot extreem hete zomers. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 20 graden Celsius en dit is voor Europese begrippen aan de hoge kant. Het zuidwesten van Spanje behoort in de maanden juli en augustus tot de warmste gebieden van Europa.

De eilandengroep de Balearen hebben allemaal een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters.

De Canarische Eilanden hebben allemaal een subtropisch klimaat zonder enige verandering in het seizoen. Het hele jaar door is de temperatuur zeer aangenaam.Lees meer

Gastronomie in Spanje

De Spaanse gastronomie is rijk en gevarieerd. Elke streek kent wel zijn typische gerechten, en de tapa’s (kleine gerechten te delen met vrienden) en pinchos (mini gerechten uit het Baskenland) zijn wereldberoemd. De Spaanse keuken volgt ‘het mediterraan dieet’, vanwege zijn gezonde ingrediënten. De UNESCO gaf het het label ‘Cultureel Erfgoed’.

Lees meer

Beste reisperiode naar Spanje

De beste reistijd voor Spanje zijn over het algemeen de maanden juni tot en met september. Er zijn echter grote regionale verschillen, die zich vooral in juli en augustus in het binnenland kunnen uiten in extreme hitte. De Canarische Eilanden zijn een uitzondering, waar bijna het hele jaar door genoten kan worden van een aangenaam klimaat. De beste reistijd voor Mallorca in de Middellandse Zee is van april tot en met september. Ook in de winter is Spanje geschikt om te overwinteren. Wel valt er dan vaak wat meer regen.

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.