Chypre

Luxe reizen naar Cyprus

Ontdek de veelzijdigheid van het 'Eiland van de Godin van de liefde'. Antieke overblijfselen zoals de Koningsgraven in Paphos, het strand in Limassol of het Troödosgebergte maken Cyprus uniek.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Cyprus

Een tip over Cyprus

De rots van Aphrodite is niet enkel bekend als geboorteplaats van de godin van de liefde, het is de uitgelezen plaats om van de zonsondergang te genieten.

Lees meer

Nog een tip over Cyprus

Cape Greco is een prachtig Cypriotisch nationaal park met talloze zeegrotten en opmerkelijke rotsformaties.

Lees meer

Nuttige documenten voor Cyprus

Voor Cyprus volstaat de identiteitskaart (geldig tijdens uw volledige verblijf). Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info op https://diplomatie.belgium.be/
Lees meer

Geldzaken in Cyprus

In Cyprus betaalt u met euro. Kredietkaarten en Belgische bankkaarten worden zo goed als overal aanvaard.
Lees meer

Klimaat in Cyprus

Cyprus heeft een Middelandse Zeeklimaat. In de zomer is het er droog en heet tot 32 °C. In de winter is het er vochtiger en zeer mild tot 17°C. De maand april is een zeer wisselvallige maand.

Lees meer

Gastronomie in Cyprus

Cyprus kent heel wat verschillende specialiteiten. Het land biedt een hele resem gerechten aan die sterk door de Griekse en Turkse keuken zijn beinvloed. Het voorgerecht is het bekendste gerecht het heeft de naam meze en is in Cyprus ook het belangrijkste deel van de maaltijd. Het zijn diverse gerechten zoals gegrilde geitenkaas , gevulde wijnbladeren,… Dit gerecht is ook te verkrijgen als hoofdgerecht. Als hoofdgerecht zie je meer vlees- dan visgerechten zoals bijvoorbeeld lam of kip. Naast eten staat Cyprus ook garant voor uitstekende wijnen. Hoewel de meeste mensen Cyprus niet zullen noemen als wijnland bij uitstek, worden op het eiland al eeuwenlang zeer goede wijnen geproduceerd. De wijnen van Cyprus behoren tot de oudste van de wereld.

Lees meer

Beste reisperiode naar Cyprus

De beste reistijd voor Cyprus is van half april tot half oktober met zeer warme tempteraturen tijdens de zomermaanden.

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.