Turquie

Luxe reizen naar Turkije

Turkije, op het snijvlak van Europa en Azië, is een van de meest met historie beladen landen ter wereld. De Oriënt is nooit veraf, en precies dat oosterse, aromatische pigment maakt uw verblijf zo smaakvol.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Turkije

Een tip over Turkije

Duik in de oudheid met een bezoek aan de ruines van Perge en het Romeinse theater van Aspendos.

Lees meer

Nog een tip over Turkije

Ontdek de surrealistische witte kalksteenterrassen en warme heldere waterpoelen van Pamukkale. Het natuurfenomeen hangt net als een versteende waterval over de rand van een steile vallei.

Lees meer

Nuttige documenten voor Turkije

Voor Turkije volstaat de identiteitskaart (nog ten minste 60 dagen geldig na datum van terugreis). Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info op https://diplomatie.belgium.be/
Lees meer

Geldzaken in Turkije

Turkse Lira: YTL. In- en uitvoer van lira’s is verboden. Kredietkaarten worden in het algemeen aanvaard.
Lees meer

Gastronomie in Turkije

De Turkse keuken heeft heel wat invloeden van de ruime geschiedenis aan diverse invasies van bevolkingsgroepen. Ook hebben ze zelf heel wat invloed op de Europese keuken uitgeoefend. Zo is het Europees welbekende yoghurt, oorspronkelijk een Turkse nomadendrank. Het hoofdgerecht in Turkije bestaat meestal uit lams- of schapenvlees, gegrild of gestoofd met groenten, vers brood en pilav (rijst gerecht) of gekookte gebroken tarwe. Sis kebab (een spies met stukjes geroosterd lamsvlees) is een Turkse uitvinding. Andere kebabs zijn döner kebab (schapenvlees dat men in lange repen aan een spit langzaam bereid), adana kebab (sterk gekruid geroosterd vlees), köfte (gehaktballetjes), shaslik (spies met stukjes rund- of schapenvlees waar ook uien, stukjes nier en lever tussen zitten). Verder zijn er ook veel visschotels. Veel gebruikte vissoorten zijn zwaardvis, makreel, tonijn, forel en sardine. De vis kan geroosterd of gebakken zijn. Desserts zijn vaak zoet en zijn meestal in combinatie met vruchten, noten en gebak, zoals de baklava. De nationale drank van Turkije is çay (thee). Thee wordt geserveerd in kleine glaasjes met meestal een paar klontjes suiker. Koffie (kahve) wordt gedronken uit kleine kopjes met veel drab erin, die eerst moet bezinken. Bier en wijn is overal te verkrijgen. Een ander populair drankje is Raki een sterk alcoholische anijsdrank, die uit druiven wordt gedestilleerd. Hij wordt puur gedronken of aangelengd met water.

Lees meer

Beste reisperiode naar Turkije

Turkije is het hele jaar door te bezoeken. Let wel op voor de belangrijke religieuze feesten (de dienstverlening kan hinder ondervinden); 

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.