Idyllische eilandjes, kleurrijke koraalriffen en koningsblauwe lagunes: als we ergens op wereld het gevoel krijgen dat het Aards Paradijs werkelijk bestaat, dan is dat bij aankomst op de Malediven.
Snorkelen of duiken zijn hier een absolute
must, want de Indische Oceaan is met zijn
vele koraalriffen een feest voor het oog,
soms reikt het zicht onder water wel tot 50
meter ver.
Verblijf in een waterbungalow in een resort,
waarbij u door de glazen vloer de vissen
onder uw voeten ziet zwemmen en via een
laddertje zo het water induikt!
Internationaal paspoort (ook voor kinderen, nog minstens 6 maanden geldig vanaf de datum van aankomst).
Bij zowel aankomst als vertrek dient het 'Traveller Declaration Form' ingevuld te worden (vanaf 96u voor aankomst): https://imuga.immigration.gov.mv/
De Malediven hebben een tropisch klimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur in de Malediven is 29°C in maart en de laagste is 28°C in januari.
De
gerechten die je in de Malediven krijgt voorgeschoteld zijn erg beïnvloed door
de Zuid-Indiase en Sri Lankaanse keuken. Het eten is vaak erg pittig en spicy. De
hoofdingrediënten zijn vaak rijst, vis en kip. De meest geserveerde vis is
tonijn, waarvan verschillende soorten worden gegeten. Vis wordt gekookt,
gegrild of gedroogd. Populair zijn viscurry’s, die over het algemeen mild van smaak
zijn en geserveerd worden met rijst en een beetje groente. Een populair ontbijt
is mas huni dat bestaat uit een mix van tonijn, ui, kokosnoot, pepertjes,
chapati en Indiase thee. Kokos wordt geraspt in gerechten verwerkt, maar ook de
kokosmelk en kokosolie worden veelvuldig gebruikt. Rijst wordt vaak in
kokosmelk gekookt. Bij een typisch Maledivische maaltijd wordt in de regel ook
roshi, een plat brood geserveerd. Maledivers mogen geen alcohol drinken en het
zelfs niet schenken vanwege hun geloof. Op de resorteilanden kunt u echter wel
alcoholische dranken bestellen. De lokale bevolking zelf drinkt vooral veel
thee en vruchtensappen. Op de Malediven vind je verschillende exotische
vruchten zoals mango, kokosnoot, papaya, passievrucht, watermeloen en ananas.
De beste reistijd is van december t/m februari. De temperatuur is het hele jaar door aangenaam. De zuidwest moesson, mei tot
november, zorgt voor de meeste regen.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.