Maldives

Luxe reizen naar Malediven

Idyllische eilandjes, kleurrijke koraalriffen en koningsblauwe lagunes: als we ergens op wereld het gevoel krijgen dat het Aards Paradijs werkelijk bestaat, dan is dat bij aankomst op de Malediven.Alles wat u moet weten over uw reis naar Malediven

Een tip over Malediven

Snorkelen of duiken zijn hier een absolute must, want de Indische Oceaan is met zijn vele koraalriffen een feest voor het oog, soms reikt het zicht onder water wel tot 50 meter ver.

Lees meer

Nog een tip over Malediven

Verblijf in een waterbungalow in een resort, waarbij u door de glazen vloer de vissen onder uw voeten ziet zwemmen en via een laddertje zo het water induikt!

Lees meer

Geldzaken in Malediven

T Rufiyaa: 10 MVR = ca. € 0,54 (feb. ‘21).

Lees meer

Klimaat in Malediven

De Malediven hebben een tropisch klimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur in de Malediven is 29°C in maart en de laagste is 28°C in januari.

Lees meer

Gastronomie in Malediven

De gerechten die je in de Malediven krijgt voorgeschoteld zijn erg beïnvloed door de Zuid-Indiase en Sri Lankaanse keuken. Het eten is vaak erg pittig en spicy. De hoofdingrediënten zijn vaak rijst, vis en kip. De meest geserveerde vis is tonijn, waarvan verschillende soorten worden gegeten. Vis wordt gekookt, gegrild of gedroogd. Populair zijn viscurry’s, die over het algemeen mild van smaak zijn en geserveerd worden met rijst en een beetje groente. Een populair ontbijt is mas huni dat bestaat uit een mix van tonijn, ui, kokosnoot, pepertjes, chapati en Indiase thee. Kokos wordt geraspt in gerechten verwerkt, maar ook de kokosmelk en kokosolie worden veelvuldig gebruikt. Rijst wordt vaak in kokosmelk gekookt. Bij een typisch Maledivische maaltijd wordt in de regel ook roshi, een plat brood geserveerd. Maledivers mogen geen alcohol drinken en het zelfs niet schenken vanwege hun geloof. Op de resorteilanden kunt u echter wel alcoholische dranken bestellen. De lokale bevolking zelf drinkt vooral veel thee en vruchtensappen. Op de Malediven vind je verschillende exotische vruchten zoals mango, kokosnoot, papaya, passievrucht, watermeloen en ananas.

Lees meer

Beste reisperiode naar Malediven

De beste reistijd is van december t/m februari. De temperatuur is het hele jaar door aangenaam. De zuidwest moesson, mei tot november, zorgt voor de meeste regen.

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht in Malediven?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.