De kuststroken zijn witter dan wit, het water even blauw als de hemel erboven: de Seychellen zijn een oase van zon, zee en strand.
Op 50 km van Mahé ligt de Vallée de Mai
die geïdentificeerd wordt met de Bijbelse
Tuin van Eden en op de Werelderfgoedlijst
prijkt. De befaamde coco de mer werpt er ‘s
werelds grootste kokosnoten af.
Het met palmbomen afgebakende Anse
Intendance is één van Mahés mooiste
stranden en een favoriete verblijfsplaats van
surfers.
Seychellen heeft een tropisch savanneklimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur in de Seychellen is 29°C in maart en de laagste is 26°C in juli.
Door de vele bevolkingsgroepen die op de Seychellen wonen, is de keuken erg veelzijdig en rijk aan specerijen en kruiden. De gerechten hebben zowel Creoolse, als Franse, Indiase en Oosterse invloeden. In de restaurants kunt u vele soorten verse vis, zeevruchten, inktvis en vlees bestellen, die voor u gebakken of gegrild worden. Daarnaast worden de gerechten aanvgevult met een keuze uit de tientallen curries, die zijn bereid met verse kokosmelk en ‘chatinis’, gemaakt uit locale vruchten zoals papaya’s en gouden appels.
De Seychellen kennen twee moessonseizoenen: van
mei tot oktober vanuit het zuidoosten en van november tot april vanuit het noordwesten. De beste maanden om te reizen zijn juli
t/m september.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.
Laat u inspireren door ons aanbod. Vraag uw exemplaar aan en ontdek Pegase!
Vraag een brochure aan