Seychelles

Luxe reizen naar Seychellen

De kuststroken zijn witter dan wit, het water even blauw als de hemel erboven: de Seychellen zijn een oase van zon, zee en strand.Alles wat u moet weten over uw reis naar Seychellen

Een tip over Seychellen

Op 50 km van Mahé ligt de Vallée de Mai die geïdentificeerd wordt met de Bijbelse Tuin van Eden en op de Werelderfgoedlijst prijkt. De befaamde coco de mer werpt er ‘s werelds grootste kokosnoten af.

Lees meer

Nog een tip over Seychellen

Het met palmbomen afgebakende Anse Intendance is één van Mahés mooiste stranden en een favoriete verblijfsplaats van surfers.

Lees meer

Nuttige documenten voor Seychellen

Internationaal paspoort (ook voor kinderen, nog minstens 6 maanden geldig vanaf de datum van aankomst).

Een ‘Travel Authorisation Form’ is verplicht voor het reizen naar de Seychellen en de aanvraag gebeurt volledig digitaal. Deze dient vanaf 10 dagen voor afreis aangevraagd worden te worden via https://seychelles.govtas.com/en Deze procedure dient goedgekeurd te worden en duurt minstens 24u en is bijgevolg noodzakelijk om te kunnen reizen.

Lees meer

Geldzaken in Seychellen

Seychelse Roepie: 10 SCR = ca. € 0,71 (april '23)

Lees meer

Klimaat in Seychellen

Seychellen heeft een tropisch savanneklimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur in de Seychellen is 29°C in maart en de laagste is 26°C in juli.

Lees meer

Gastronomie in Seychellen

Door de vele bevolkingsgroepen die op de Seychellen wonen, is de keuken erg veelzijdig en rijk aan specerijen en kruiden. De gerechten hebben zowel Creoolse, als Franse, Indiase en Oosterse invloeden. In de restaurants kunt u vele soorten verse vis, zeevruchten, inktvis en vlees bestellen, die voor u gebakken of gegrild worden. Daarnaast worden de gerechten aanvgevult met een keuze uit de tientallen curries, die zijn bereid met verse kokosmelk en ‘chatinis’, gemaakt uit locale vruchten zoals papaya’s en gouden appels.

Lees meer

Beste reisperiode naar Seychellen

De Seychellen kennen twee moessonseizoenen: van mei tot oktober vanuit het zuidoosten en van november tot april vanuit het noordwesten. De beste maanden om te reizen zijn juli t/m september.

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.