Egypte

Luxe reizen naar Egypte

Van een deugddoende strandvakantie aan de Rode Zee tot een reis doorheen vierduizend jaar geschiedenis langs cultuurhistorisch erfgoed, Egypte heeft voor elk wat wils!


Alles wat u moet weten over uw reis naar Egypte

Een tip over Egypte

Combineer een strandvakantie met een bezoek aan Luxor, waar u de hoogtepunten van de Egyptische geschiedenis beleeft.

Lees meer

Nog een tip over Egypte

Sla uw slag in Soma Bay: hier kunt u golfen in de woestijn op één van de mooiste golfbanen ter wereld, paradijselijk gedropt in het groen tussen de ruwe woestijn en de zachtjes kabbelende zee.

Lees meer

Nuttige documenten voor Egypte

Identiteitskaart, ook voor kinderen verplicht (+ 2 pasfoto’s), nog minstens 6 maanden geldig na datum van terugreis. De 2 pasfoto’s heeft u nodig om deze bij aankomst op de luchthaven samen met de voucher in te ruilen voor een visum bij de vertegenwoordiger van onze lokale agent, Skymax. Indien u reist met het paspoort, heeft u de 2 pasfoto’s niet nodig.

Het visum is noodzakelijk voor alle Egyptische regio’s, behalve Sharm el Sheikh. Als u reist naar Sharm el Sheikh heeft u enkel een visum nodig wanneer u de Sinaï verlaat of wanneer u langer dan 14 dagen ter plaatse blijft. Meer informatie vindt u op: https://diplomatie.belgium.be

Lees meer

Geldzaken in Egypte

Egyptische Pond: 100 EGP = ca.2,93 EUR (apr.’23). In en uitvoer van meer dan 1000 Egyptische pond is verboden. U kunt contant geld afhalen met kredietkaarten aan internationale ATM-machines.

Lees meer

Klimaat in Egypte

Egypte heeft een woestijnklimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur in Egypte is 35°C in augustus en de laagste is 21°C in januari.

Lees meer

Gastronomie in Egypte

De Egyptische keuken bevat veel invloeden uit het Midden-Oosten, Griekenland, Italië, Engeland en Frankrijk. Een voorgerecht in een Egyptische restaurant is vaak een mezze dit zijn kleine gerechtjes bestaande uit olijven, tahina, babaghanoeg (puree van aubergines), hoemmoes (puree van kikkererwten) of wara’a einag (gevulde wijnbladeren). Mezze wordt met brood en salades gegeten. Hoofdgerechten in Egypte zijn gegrilde of gebraden duiven, met gehakt gevulde aubergines (batingan), kebab, kofta (gehaktballetjes van gekruid schapenvlees) of kip met rijst. Als dessert is er zoetigheid of fruit. De nationale dranken van Egypte zijn thee, koffie en karkadee. Thee wordt in kleine glazen geserveerd en is vaak heel sterk. Koffie wordt in kopjes of glazen geserveerd en is een zeer sterke Turkse koffie. De derde nationale drank is karkadee, een kruidenthee van de donkerrode bloemen van de hibiscus. Deze drank heeft een zure smaak en is erg verfrissend. Alcohol is voornamelijk verkrijgbaar in bars van de luxueuzere hotels. Omdat Egypte veel islamieten kent die geen alcohol mogen drinken, wordt het niet op prijs gesteld om in het openbaar alcohol te nuttigen. In Egypte worden enkele smakelijke wijnen zoals Obélisque en Giannaclis geproduceerd en bieren in de vorm van Stella en Sakara.

Lees meer

Beste reisperiode naar Egypte

Egypte is het hele jaar door te bezoeken. Let wel op voor de belangrijke religieuze feesten (de dienstverlening kan hinder ondervinden): Ramadan 12/04 - 11/05/2021, Offerfeest 19/07 - 23/07/2021, Islamitisch nieuwjaar 10/08/2021, geboortedag Mohammed 18/10/2021

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.