Een helblauwe hemel, bountywitte stranden, de azuurblauwe zee en tropische palmen… De Dominicaanse Republiek oogt altijd als in de mooiste glossy magazines.
Breng een bezoekje aan de hoofdstad
Santo Domingo, de eerste Europese
nederzetting in het Caribisch gebied en
Unesco Werelderfgoed. U ontdekt er de
indrukwekkende koloniale architectuur en
verschillende musea.
Het schiereiland Samaná is bedekt
met eindeloze palmwouden, afgelegen
paradijselijke stranden en verborgen grotten.
Van januari tot maart is de baai van Samaná
the place to be om walvissen te spotten.
Internationaal paspoort, ook verplicht voor kinderen. Voor vertrekken vanaf 01/07/2023 moet het internationaal paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst in de Dominicaanse Republiek.
Vanaf 1/01/2023 is elke volwassen reiziger (18+) verplicht om een e-ticket in te vullen op volgende website: https://eticket.migracion.gob.do/. Het wordt aangeraden dit te doen ten minste 72u vóór vertrek. Dit e-ticket genereert 2 QR-codes (heen en retour), die u nodig heeft bij Immigratie.
Dominicaanse Republiek heeft een tropisch regenwoudklimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur in de Dominicaanse Republiek is 30°C in juni en de laagste is 28°C in januari.
De keuken
van de Dominicaanse Republiek kent veel gerechten die koolhydraten rijk zijn.
Hoofdingrediënten zijn bonen, rijst en vis of vlees. Met name kip, varken en
geit komen veel op de menukaarten voor. In kraampjes op het strand wordt vis
meestal gefrituurd, maar gaat u uit eten in een restaurant, dan wordt vis ook
wel geserveerd met tomaten- of kokossaus. Veel visgerechten zijn gemaakt met
diverse soorten namelijk snapper, papegaaivis en stokvis. Een populair
bijgerecht is gebakken banaan, dat afstamt van de tijd van de Afrikaanse
slaven. Het casabebrood, een plat brood bereid met casavemeel, stamt nog uit de
tijd van de Taíno’s. Het nationale gerecht van het land is de bandera
dominicana een rijstschotel met bonen en (varkens)vlees. Een ander zeer geliefd
gerecht is de sancocho, een stoofschotel met vlees of vis, groenten en cassave.
Heeft u trek in een snack, dan vindt u langs de weg tentjes, waar men allerlei
gefrituurde hapjes verkoopt. Vers fruit wordt ook veel gegeten en is overal
verkrijgbaar. De Dominicanen doen overigens niet moeilijk over een penssoepje
of gebraden ingewanden. De nationale drank van het land is rum, maar daarnaast
wordt ook veel bier gedronken. Bekende frisdranken zijn ook overal te
verkrijgen, net als verse kokosmelk. Piña collada is uiteraard ook het proberen
waard.
Voor het grootste deel van de Dominicaanse
Republiek is de beste reistijd van november/december tot april. Het regenseizoen loopt van mei tot september.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.