République dominicaine

Luxe reizen naar Dominicaanse Republiek

Een helblauwe hemel, bountywitte stranden, de azuurblauwe zee en tropische palmen… De Dominicaanse Republiek oogt altijd als in de mooiste glossy magazines.Alles wat u moet weten over uw reis naar Dominicaanse Republiek

Een tip over Dominicaanse Republiek

​Breng een bezoekje aan de hoofdstad Santo Domingo, de eerste Europese nederzetting in het Caribisch gebied en Unesco Werelderfgoed. U ontdekt er de indrukwekkende koloniale architectuur en verschillende musea.

Lees meer

Nog een tip over Dominicaanse Republiek

Het schiereiland Samaná is bedekt met eindeloze palmwouden, afgelegen paradijselijke stranden en verborgen grotten. Van januari tot maart is de baai van Samaná the place to be om walvissen te spotten.

Lees meer

Nuttige documenten voor Dominicaanse Republiek

Internationaal paspoort, ook verplicht voor kinderen. Voor vertrekken vanaf 01/07/2023 moet het internationaal paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst in de Dominicaanse Republiek.

Vanaf 1/01/2023 is elke volwassen reiziger (18+) verplicht om een e-ticket in te vullen op volgende website: https://eticket.migracion.gob.do/. Het wordt aangeraden dit te doen ten minste 72u vóór vertrek. Dit e-ticket genereert 2 QR-codes (heen en retour), die u nodig heeft bij Immigratie.

Lees meer

Geldzaken in Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Peso: DOP 100 = ca. € 1,65 (apr. ‘23). Bij voorkeur betaalt u in USD.

Lees meer

Klimaat in Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek heeft een tropisch regenwoudklimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur in de Dominicaanse Republiek is 30°C in juni en de laagste is 28°C in januari.

Lees meer

Gastronomie in Dominicaanse Republiek

De keuken van de Dominicaanse Republiek kent veel gerechten die koolhydraten rijk zijn. Hoofdingrediënten zijn bonen, rijst en vis of vlees. Met name kip, varken en geit komen veel op de menukaarten voor. In kraampjes op het strand wordt vis meestal gefrituurd, maar gaat u uit eten in een restaurant, dan wordt vis ook wel geserveerd met tomaten- of kokossaus. Veel visgerechten zijn gemaakt met diverse soorten namelijk snapper, papegaaivis en stokvis. Een populair bijgerecht is gebakken banaan, dat afstamt van de tijd van de Afrikaanse slaven. Het casabebrood, een plat brood bereid met casavemeel, stamt nog uit de tijd van de Taíno’s. Het nationale gerecht van het land is de bandera dominicana een rijstschotel met bonen en (varkens)vlees. Een ander zeer geliefd gerecht is de sancocho, een stoofschotel met vlees of vis, groenten en cassave. Heeft u trek in een snack, dan vindt u langs de weg tentjes, waar men allerlei gefrituurde hapjes verkoopt. Vers fruit wordt ook veel gegeten en is overal verkrijgbaar. De Dominicanen doen overigens niet moeilijk over een penssoepje of gebraden ingewanden. De nationale drank van het land is rum, maar daarnaast wordt ook veel bier gedronken. Bekende frisdranken zijn ook overal te verkrijgen, net als verse kokosmelk. Piña collada is uiteraard ook het proberen waard.

Lees meer

Beste reisperiode naar Dominicaanse Republiek

Voor het grootste deel van de Dominicaanse Republiek is de beste reistijd van november/december tot april. Het regenseizoen loopt van mei tot september.

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.