Corfou

Luxe reizen naar Corfu

Corfu staat bekend als het groenste eiland van Griekenland, maar een prachtige natuur is lang niet het enige wat Corfu te bieden heeft. Een rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en goudgele stranden maken het plaatje compleet.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Corfu

Een tip over Corfu

Het historisch centrum van Corfu-stad werd door Unesco erkend als werelderfgoed. U ontdekt er mooie religieuze gebouwen en kunt er flaneren op de Esplanade of Spianada, het indrukwekkend centrale plein van de stad.

Lees meer

Nog een tip over Corfu

Corfu is een uitgelezen wandeleiland. De Corfu Trail loop dwars door het eiland en is maar liefst 220 km lang. De kleine onverharde paadjes kronkelen tussen de olijfbomen naar minder toeristische dorpjes.

Lees meer

Geldzaken in Corfu

In Griekenland betaalt u met euro. Kredietkaarten en Belgische bankkaarten worden zo goed als overal aanvaard.
Lees meer

Klimaat in Corfu

Corfu heeft net zoals in de andere delen van Griekenland een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot  29°C en in de winter temperaturen tot 12°C.

Lees meer

Gastronomie in Corfu

De traditionele keuken van Corfu is gelijkaardig aan die van de Griekse keuken.  De inwoners van Corfu zijn immers ook verzot op kruiden als oregano, munt, salie, rozemarijn, basilicum,... Met schapenmelk maken ze onder meer de befaamde yoghurt, kaas en boter. Een typisch gerecht van Corfu is de Pastitsada of Sofrito. Beide gerechten worden bereid met rundvlees. Pastitsada wordt geserveerd met een soort van dikke pasta, terwijl je bij Sofrito meestal puree of rijst krijgt. Beide gerechten hebben Venetiaanse invloeden.

Lees meer

Beste reisperiode naar Corfu

De beste reisperiode is van mei tot oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag.

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.