Corfu staat bekend als het groenste eiland van Griekenland, maar een prachtige natuur is lang niet het enige wat Corfu te bieden heeft. Een rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en goudgele stranden maken het plaatje compleet.
Het historisch centrum van Corfu-stad werd
door Unesco erkend als werelderfgoed.
U ontdekt er mooie religieuze gebouwen
en kunt er flaneren op de Esplanade of
Spianada, het indrukwekkend centrale plein
van de stad.
Corfu is een uitgelezen wandeleiland. De
Corfu Trail loop dwars door het eiland
en is maar liefst 220 km lang. De kleine
onverharde paadjes kronkelen tussen de
olijfbomen naar minder toeristische dorpjes.
Corfu heeft net zoals in de andere delen van Griekenland een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 29°C en in de winter temperaturen tot 12°C.
De traditionele keuken van Corfu is gelijkaardig aan die van de Griekse keuken. De inwoners van Corfu zijn immers ook verzot op kruiden als oregano, munt, salie, rozemarijn, basilicum,... Met schapenmelk maken ze onder meer de befaamde yoghurt, kaas en boter. Een typisch gerecht van Corfu is de Pastitsada of Sofrito. Beide gerechten worden bereid met rundvlees. Pastitsada wordt geserveerd met een soort van dikke pasta, terwijl je bij Sofrito meestal puree of rijst krijgt. Beide gerechten hebben Venetiaanse invloeden.
De beste reisperiode is van mei tot oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.