Crète - Héraklion

Luxe reizen naar Kreta - Heraklion

Het grootste eiland van Griekenland heeft alles voor een heerlijke vakantie: een bijzonder rijk erfgoed, indrukwekkende berglandschappen, prachtige stranden, charmante dorpjes en de verrukkelijke Kretenzische keuken.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Kreta - Heraklion

Een tip over Kreta - Heraklion

Een van de meest uitdagende wandelingen op Kreta is de Samaria kloof!
Lees meer

Nog een tip over Kreta - Heraklion

Chania en Rethymno zijn 2 charmante havendorpjes met Griekse & Venetiaanse elementen.
Lees meer

Geldzaken in Kreta - Heraklion

In Griekenland betaalt u met euro. Kredietkaarten en Belgische bankkaarten worden zo goed als overal aanvaard.
Lees meer

Klimaat in Kreta - Heraklion

Kreta heeft net zoals in de andere delen van Griekenland een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot  29°C en in de winter temperaturen tot 13°C.
Lees meer

Gastronomie in Kreta - Heraklion

De keuken op Kreta is eenvoudig met veel groenten, fruit, brood en niet te vergeten olijfolie en olijven. Wanneer u de verschillende smaken van de Kretenze keuken wilt uitproberen, is het leuk om een keer mezes te bestellen. U krijgt dan allerlei verschillende kleine hapjes, een beetje zoals de Spaanse tapas. In de kustplaatsen kunt u overal verse vis krijgen. Enkele gerechten die u vrijwel overal op de kaart zult tegenkomen zijn mousaka, een overschotel met aubergine, gehakt en aardappel, pastítsio, een ovenschotel met pasta, gehakt en bechamelsaus en stifádo, een stoofschotel met rund of konijn, en een saus met kaneel, tomaat en veel ui. Meestal staan op de kaart ook diverse grillgerechten.
Lees meer

Beste reisperiode naar Kreta - Heraklion

De beste reisperiode is van mei tot oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag.
Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.