Sicilië heeft een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 29°C en in de winter temperaturen tot 12°C.
Sicilië is het land van aubergines, pistachenoten en amandelen. De kooktradities van de Grieken, Arabieren en Noormannen vermengen zich met die van Spanje, Griekenland en Noord-Afrika, wat resulteert in een fantastische smeltkroes van smaken en unieke gerechten. Pasta con le sarde (pasta met sardines, wilde venkel, rozijnen, saffraan en pijnboompitten) is een van de bekendste gerechten van Sicilië.
Vis en zeevruchten, met name Sardientjes, mosselen, ansjovis, tonijn en zwaardvis overheersen. In de bergstreken zijn lams- en varkensvlees populair. Deze streken produceren uitzonderlijke kazen zoals ricotta, caciocavallo (een soort rijpe ricotta) en verschillende soorten pecorino (gemaakt van schapen).
De rijke, vruchtbare grond en de eindeloze uren zonneschijn zorgen ervoor dat de groenten op Sicilië voortreffelijk zijn en vaak worden gebruikt in plaats van vlees. Aubergine, rozijnen, kappertjes, venkel en kruiden zijn erg populair, evenals bonen, walnoten, kikkererwten en linzen. Rijst wordt minder vaak geserveerd dan vroeger, met uitzondering van de fantastische gefrituurde arancine-rijstballetjes, een steunpilaar van de Siciliaanse straatkeuken.
De beste reisperiode is van mei tot oktober, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.