Algarve

Luxe reizen naar Algarve

Ontdek de indrukwekkende rotsformaties en gouden stranden van Zuid-Portugal, bewonder de baaien en eilanden bij natuurpark Ria Formosa en struin door het centrum van Albufeira, één van de plaatsen waar u het échte Portugal nog kunt ervaren.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Algarve

Een tip over Algarve

De iconische vuurtoren in Sagres is absoluut een must-see, net als de nabijgelegen kliffen die in zee vallen. Mysterieus en wild, dit is een van de kustschatten van de Algarve.
Lees meer

Nog een tip over Algarve

Van zijn locatie in het ruige natuurpark Costa Vicentina tot zijn status als surfparadijs, het stadje Aljezur is een topplek voor natuurliefhebbers en surfers.
Lees meer

Geldzaken in Algarve

In Portugal betaalt u met euro. Kredietkaarten en Belgische bankkaarten worden zo goed als overal aanvaard.
Lees meer

Klimaat in Algarve

De regio Algarve heeft een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 27°C en in de winter temperaturen tot 15°C.
Lees meer

Gastronomie in Algarve

De keuken van de Algarve is voornamelijk gebaseerd op vis, schaal- en schelpdieren, zoals oesters, sardines, octopus, tonijn en mosselen. Door het aantal zonuren is de regio ideaal om olijven, amandelen, vijgen, hazelnoten, sinaasappels, kastanjes en zoete aardappelen te groeien. De specialiteit van de Algarve is ‘cataplana’, ze bestaat uit verschillende soorten vis (zeeduivel en/of hondshaai), mosselen, aardappelen, paprika's, tomaten en uien. Verder zijn de traditionele kip piri-piri, gerookte worst, ham en wildgerechten zeer gekend. Een bekend dessert uit de Algarve is Dom Rodrigo, gemaakt van eigeel en amandelen.

Lees meer

Beste reisperiode naar Algarve

De beste reisperiode is van mei tot oktober, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag.
Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.