La Réunion

Luxe reizen naar Réunion

Vulkanische landschappen, watervallen en valleien regen- en nevelwouden afgewisseld met vanille- en suikerrietplantages. Het meest tropische stukje Europa vindt u in de Indische Oceaan.



Alles wat u moet weten over uw reis naar Réunion

Een tip over Réunion

De keuken van Reunion is beïnvloed door de Indiase, de Creoolse en de Afrikaanse keuken. Er is geen betere manier om de multiculturele achtergrond van het eiland te ontdekken dan door de typische gerechten van het eiland te proberen, zoals rougail.

Lees meer

Nog een tip over Réunion

Maak een wandeling en ontdek de door het UNESCO-erkende keteldalen en pieken op het eiland Reunion. Kies een pad en ga op avontuur.

Lees meer

Geldzaken in Réunion

Réunion is een Frans overzees departement, Frankrijk maakt deel uit van de Euro-lidstaten.

Lees meer

Klimaat in Réunion

Réunion heeft een zeeklimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur in Réunion is 25°C in januari en de laagste is 20°C in juli.

Lees meer

Gastronomie in Réunion

De keuken op Réunion is erg veelzijdig. Zo zijn er invloeden van de Creoolse, de Chinese, Indiase, Oost-Afrikaanse, en de Franse keuken. Het is een stevige en natuurlijk gekruide pittige kooktechniek. De voornaamste gerechten stammen af van de Creoolse manier van koken. Één van de bekendste Creoolse gerechten is ‘carris’: vis, vlees of gevogelte in een sterk gekruide saus. Dit wordt gegeten met rijst, bonen en grail, een pittige saus gemaakt van tomaten, uien en pepers. De gerechten worden altijd vergezeld van rijst. Naast de 'carris’ wordt 'rougail' en stoofvleesschotels het meest gegeten. Het is sterk gekruid en bestaat naast vlees uit blokjes gesneden tomaten, gemalen gember, gehakte uien, paprika en pimenten(soort pepers). Vervolgens staat ook 'masala' van kip of geit vaak op het menu. Masala is een typische kruidenmengsel in poedervorm. De Creoolse masala is te vergelijken met de Indische masala. De basis ingrediënten zijn dezelfde maar de hoeveelheden kunnen verschillen. Voor de maaltijd wordt meestal rum, litchi, mango of ananassap gedronken. Een ander typisch drankje is de siroop bereidt uit tamarinde. Een populaire wijn die veel gedronken wordt is de 'wijn Cilaos’. Als dessert wordt er meestal seizoensgebonden fruit zoals onder andere mango, ananas of litchi gegeten. Er zijn ook taarten zoals 'ti'sontaart' (maïstaart) en bananenbeignets.

Lees meer

Beste reisperiode naar Réunion

In de maanden december tot maart is er een beperkt regenseizoen. De maanden juni t/m augustus zijn de beste maanden. 

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht in Réunion?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.