Een van de meest veelzijdige Griekse eilanden, in de Egeïsche zee, gekend als een van de mooiste fietseilanden. Mooie stranden, een vleugje cultuur & veel terrassen: genieten!
Kos heeft net zoals in de andere delen van Griekenland een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 28°C en in de winter temperaturen tot 14°C.
Mediterraanse smaken met de zuiverste natuurlijke ingrediënten, dat is waar de lokale keuken van het eiland uit bestaat. Zoals alle Griekse eilandkeukens, verbergt Kos zijn culinaire geheimen in zijn verse ingrediënten, die in overvloed aanwezig zijn en barsten van de voedingswaarde. De lokale olijfolie, wilde groenten, wijn, yoghurt en kazen, en vooral de honing, beroemd en therapeutisch, vormen de basis voor zowel het koken als het maken van gebak. Naast de befaamde honing, produceert Kos uitzonderlijke soorten wijn en kaas, waarvan de meest opmerkelijke een heerlijke rode wijn gerijpte geitenkaas genaamd "tiri tis posas" is.