Cos

Luxe reizen naar Kos

Een van de meest veelzijdige Griekse eilanden, in de Egeïsche zee, gekend als een van de mooiste fietseilanden. Mooie stranden, een vleugje cultuur & veel terrassen: genieten!


Alles wat u moet weten over uw reis naar Kos

Een tip over Kos

Het eiland is vrij vlak: ideaal om te fietsen! U ontdekt de hoogtepunten van Kos makkelijk met de fiets.
Lees meer

Nog een tip over Kos

Jaarlijks vindt in augustus het wijnvestival plaats in het dorpje Mastichari. Er worden typische Griekse lokale wijnen geserveerd.
Lees meer

Geldzaken in Kos

In Griekenland betaalt u met euro. Kredietkaarten en Belgische bankkaarten worden zo goed als overal aanvaard.
Lees meer

Klimaat in Kos

Kos heeft net zoals in de andere delen van Griekenland een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot  28°C en in de winter temperaturen tot 14°C.
Lees meer

Gastronomie in Kos

Mediterraanse smaken met de zuiverste natuurlijke ingrediënten, dat is waar de lokale keuken van het eiland uit bestaat. Zoals alle Griekse eilandkeukens, verbergt Kos zijn culinaire geheimen in zijn verse ingrediënten, die in overvloed aanwezig zijn en barsten van de voedingswaarde. De lokale olijfolie, wilde groenten, wijn, yoghurt en kazen, en vooral de honing, beroemd en therapeutisch, vormen de basis voor zowel het koken als het maken van gebak. Naast de befaamde honing, produceert Kos uitzonderlijke soorten wijn en kaas, waarvan de meest opmerkelijke een heerlijke rode wijn gerijpte geitenkaas genaamd "tiri tis posas" is.
Lees meer

Beste reisperiode naar Kos

De beste reisperiode is van mei tot oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag.
Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.